Длъжниците свободни да духнат от България

На ГКПП-тата вече няма да спират за неплатени данъци
15 апр 2011 07:00,
112
Длъжниците свободни да духнат от България
Снимка: Булфото

Граничните полицаи да не спират излизането от България на хора, които дължат суми на бюджета или са осъдени да плащат парични задължения към български физически, юридически или чуждестранни лица.

Такава заповед, подписана от зам. вътрешния министър Веселин Вучков, е разпратена до всички служби на МВР, пише в. "Труд".

Документът се позовава на Решение № 2 на Конституционния съд, което отмени налагането на принудителни административни мерки за парични задължения.

Магистратите установиха, че каквито и да е санкции по финансови причини противоречат на правото на свободно пътуване през границите, което българите притежават като граждани на страна членка на Европейския съюз.

Досега ограничителната мярка бе налагана по Закона за българските документи да самоличност. Тя засягаше хора, които имат забрана да напускат страната заради неплатени данъци над 5000 лв., поискана от НАП по реда на Данъчноосигурителния кодекс. Граничарите спираха и осъдени за дългове по водени срещу тях граждански дела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
8
 
! Отговори
revlio преди 13 години
до 52 Анонимниящо бе вписваме се идеално в новия световен ред,оставяш населението без препитание и му раздаваш необезпечени кредити за 5 милиарда и хоп 1 милион длъжници млади хора черноработници ,повтаряш занятието 5 пъти и хоп 110 000 кв. километра освободени от коренното население ,ефтинко е една война и окупация ще струва 10 пъти повече а тук за 25 милиарда ликвидираш един древен народ ефтиния бих казал я виж 1мил. палестинци колко струваха до сега само пример
60
5
 
11
 
! Отговори
до Зайо преди 13 години
не става дума за обикновените хорица ... нека се опитват да оцелеят.,. става дума за тези, дето я ограбват...и дето дължат милиони, и дето нито се канят да ги връщат, нито някой се кани да им ги вземе - що ли ?
59
2
 
6
 
! Отговори
точно преди 13 години
точно така-Зайо--разни *** правят тия коментари защото в момента са на някаква работа--но да не забравят че в този живот няма ништо вечно--за 1 секунда живота им може да се обърне с главата надолу
58
10
 
1
 
! Отговори
do ЗАЙО преди 13 години
ЕЙ ЗАЙКООООО СЛОН ДА ТИ ГО НАМЪКНЕ ДАНО :))) МНОГО СИ *** ДА ЗНАЕШ...
57
1
 
5
 
! Отговори
Социалист-бизнесмен преди 13 години
Северна Корея, ето ме, ида!
56
2
 
25
 
! Отговори
Зайо преди 13 години
Абе какви са тия *** с "аз съм против"?!?! Вие *** ли сте?! Човек си е изтеглил заем, да изхрани семейството си, защото няма работа в БГ. После решава да работи в чужбина като докер, за да си върне заемите, а те какво - на границата го спират. Тоя човек каво може да прави? Започва да краде, да мародерства и прочие. По-добре да бъде пуснат, за да оцелее, а не да остане тук за да мизерства...
55
1
 
4
 
! Отговори
е да преди 13 години
да благодаря-и за кредити и за данаци става дума
54
2
 
8
 
! Отговори
Длъжник преди 13 години
супер ще ми хванете подметките, айде чао !
53
1
 
3
 
! Отговори
57 преди 13 години
"Граничните полицаи да не спират излизането от България на хора, които дължат суми на бюджета или са осъдени да плащат парични задължения към български физически, юридически или чуждестранни лица."ами прочети го пак, казано е доста подробно
52
2
 
4
 
! Отговори
е и преди 13 години
последно--за какво става дума -за непогасен кредит-или данаци
51
2
 
7
 
! Отговори
45 преди 13 години
не всички, лошото обаче е, че държавата явно има други разбирания за понятията - за нея според тая заповед явно неплащането на дългове не е кражба... що ли ? кому е нужно това ? от друга страна ако държавата ти дължи нещо,не го изплаща... което си е пак кражба а кой е държавата в момента ? така че не се чувствам виновен и не харесвам държавата в днешния й вид, на нея не й пука за мен и за такива като мен, мисли само за себе си
50
1
 
0
 
! Отговори
ДАНО преди 13 години
написаното по доло е за 47
49
3
 
5
 
! Отговори
ДАНО преди 13 години
дано не ти се наложи да вземеш кредит за нешто спешно в живота--тогава ми се струва че ще запееш друга песен
48
2
 
2
 
! Отговори
Леле преди 13 години
Ами така полъгана е банката! Преди десет години заменихме жилище с друго и преди това там е живял наемател със семейството си. Хората са били обикновенни с дете болно от сърдечно заболяване ,нуждаещо се от операции за да остане живо. Покрай това бащата и майката са теглили от къде ли не заеми,вкл. и от физически лица. Платили са операцията ,но останалите пари просто са си ги изхарчили и са се покрили. Сега на мен звънат 5-10 пъти месечно и ме притесняват,защото са се водили на моя адрес.
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е как така бе г-н министър? С тая заповед не се вписваме в новия световен ред...Умната щото на евреите това няма да им хареса, на тях им е добре само когато всички са вързани в матрицата!
46
3
 
3
 
! Отговори
revlio преди 13 години
до 50ДО ЛЕЛЕ. // НАВРЕМЕТО ПОПИТАЛИ КОНСТАНТИН ИРЕЧЕК КАКВО МНЕНИЕТО СИ СЪЗДАЛ ЗА БЪЛГАРИНА ПРЕЗ НЯКОЛКО ГОДИНИ ЖИВЕЕНЕ В БЪЛГАРИЯ. БЪЛГАРИНА КАЗАЛ ИРЕЧЕК Е ЛЪЖЛИВ,КРАДЛИВ, ПИЯНЛИВ И ЕБЛИВ ЧОВЕК.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ами явно Иречек затова е написал Рибния буквар а не Българския буквар след като му са се случили гореизброените неща хахаха..... особенно последното
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО ЛЕЛЕ. // НАВРЕМЕТО ПОПИТАЛИ КОНСТАНТИН ИРЕЧЕК КАКВО МНЕНИЕТО СИ СЪЗДАЛ ЗА БЪЛГАРИНА ПРЕЗ НЯКОЛКО ГОДИНИ ЖИВЕЕНЕ В БЪЛГАРИЯ. БЪЛГАРИНА КАЗАЛ ИРЕЧЕК Е ЛЪЖЛИВ,КРАДЛИВ, ПИЯНЛИВ И ЕБЛИВ ЧОВЕК.
44
1
 
7
 
! Отговори
revlio преди 13 години
до 45 Лелее как си подлъгал банката тя да не е малолетна девойка стига глупости ако говориш за измама вече е друго нещо ама да подлъгваш банка или лихвар ............................
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре, че е ЕС да ни натиска да се отменят закони, останали от комунизма. Правото на придвижване уж и досега беше конституционно гарантирано, но на кой му дремеше. Ако могат и хомоти ще ни сложат ***.
42
4
 
2
 
! Отговори
до 44 преди 13 години
Пффф , само коментирам поста по- долу. Не дължа на никой пари или друго и на мен ме ни дължат! "Добри сметки- добри приятели" - казват хората. За заеми си има банки , аз банка не съм ,а и с *** не общувам!

Спонсорирани публикации