Плашат Ковачки с глоба от 119 млн. лв.

ТЕЦ "Брикел" работил над разрешените 20 000 часа
Обновена: 29 апр 2011 09:30 | 29 апр 2011 09:30,
55
Плашат Ковачки с глоба от 119 млн. лв.
Собственикът на "Брикел" Христо Ковачки. Снимка: Архив Булфото

Рекордна глоба от 119 млн. лв. заплашва ТЕЦ „Брикел“ в Гълъбово, ако не върне на централния регистър квоти за 18 млн. лв. Топлофикационното дружество е работило над разрешените 20 000 часа, които изтекоха през миналата година, и изразходваните в повече емисии.

Това казва пред БТА зам.-министърът на околната среда и водите Евдокия Манева

Работата на топлоцентралата продължи и през зимата заради липсата на алтернатива за отопление на училищата, социалните и здравните заведения в Гълъбово.

Условията, които собственикът трябваше да изпълни, за да предотврати окончателното спиране на ТЕЦ "Брикел" в края на този месец, са три, посочи Евдокия Манева.

Според нея собственикът е подал заявление в министерството през миналия месец и съгласно графика комплексно разрешително може да му бъде издадено в края на август.

Второто изискване е наличието на ефективно работеща инсталация за очистване на серните газове, каквато все още няма.
 
Третото изискване е купуването на квоти за 18 млн. лв., които да се върнат на националния регистър. Когато се спазят тези три условия, котлите ще могат да бъдат пуснати отново в действие, обясни зам.-министърът.

Нямаме намерение да правим отстъпки, каза още Манева. Тя припомни, че на страната е наложена наказателна процедура за наднорменото замърсяване на въздуха.

Собственик на ТЕЦ "Брикел" е бизнесменът Христо Ковачки. Този месец той получи условна 3-годишна присъда с 5-годишен изпитателен срок заради невнесени данъци. Съдът постанови и глоба от 20 000 лв. за Ковачки, както и конфискация на една десета от имуществото му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
3
 
! Отговори
Абе КОЙ е тоя Ковачк преди 13 години
Кой е тоя *** и най-вече кой и как го създаде? На мен Ковачки никога не ми е бил интересен. Все пак ми е интересно как се нароиха такива като него, а после ни заля КРИЗАТА и НАРОДА на БЪЛГАРИЯ логично ОБЕДНЯ.Та пак да попитам : КОЙ Е ТОЯ? Съд за създателите! Строг и справедлив!
52
0
 
4
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
"Плашат Ковачки с глоба .."Много точно заглавие !Само го плашат ....
51
0
 
2
 
! Отговори
до Дона преди 13 години
Успокой се Дона виж това - "Имуществото на Христо Ковачки няма да бъде конфискувано. Това обяви пред "168 часа" прокурорът по делото Маргарита Немска. По думите й присъдата на енергийния олигарх включва глоба от 20 хиляди лева и три години условно. Подобна санкция е цели 800 пъти по-ниска от 16-те милиона лева укрито ДДС, за което Христо Ковачки беше осъден"
50
0
 
3
 
! Отговори
нуша преди 13 години
пред всички други Ковачки е чист като кристал.
49
1
 
4
 
! Отговори
А ТАКА! преди 13 години
Всичко му вземете на тоя долен ***!
48
0
 
3
 
! Отговори
samodiva преди 13 години
куршум против страх не знам ама от толкова приказки определено ще има уроки после :)
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко, накажи Христо. Натикаи го в панделата. Стига с тези условни присъди. Създай малко радост на ромските затворници - и те са хора.
46
0
 
6
 
! Отговори
Дедовия преди 13 години
До No.46:Дона, пише се "куршум", не "коршум".Думата се състои от две сричики:1. КУР2. ШУМ.Така ги запомни: "***" + "шум". И само първата сричка - "***"-а да запомниш мисля, че няма да сбъркаш повече думата как се пише!По-здрави от мен!
45
2
 
4
 
! Отговори
Дона преди 13 години
Предлагам да спрат да плашат човека,че ще трябва да му лееме коршумпротив страх.Как ще плати глобите като е уплашен,не така...Интересно ми е също как ще определят 1/10 от имущестото му????
44
0
 
3
 
! Отговори
68404 преди 13 години
аЗ И АЗ МОГА ДА ПЛАША!??ама ква е файдата !?егати и *** -НЕ Е ИСТИНА
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре де, докога ще ги търпим тези като Ковачки, които не само трупат облаги на наш гръб, но се оказва, че и ние ще им плащаме глобите??? Какво като Брикел е собственост на офшорна фирма. Да я спират и това е...
42
1
 
3
 
! Отговори
da be преди 13 години
Как се плаши куче със салам....?
41
1
 
3
 
! Отговори
еэсв преди 13 години
хахахаааа представяте ли си?
40
1
 
4
 
! Отговори
марти преди 13 години
И кой го плаши???И с какво???А дали наистина ще го уплашат???Или плашат само...гаргите!!!
39
1
 
6
 
! Отговори
така ли го плашат преди 13 години
КУКУ-БА
38
2
 
6
 
! Отговори
Ковачки преди 13 години
Много ме е страх! Ха-ха!
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на изборите- бюлетините да са камъни
36
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ковачки го спасява само това, че е човек на Агент Гоце и му препира милионите. За това Гоце го пази, а знаем че съда е червен, всички съдии са назначени по времето на БСП и са техни хора, а Върховния съд е съставен от хора на Гоце. За това ще има оправдателни присъде за тия мошеници и Брюксел постоянно ще пише доклади че съдебната ни система не работи. До като няма чистка в Корумпирания Комунистически Съд и Агент Гоце не се махне от политиката България няма да види добро. Защото престъпниците се
35
1
 
7
 
! Отговори
,,Lari,, преди 13 години
KAKVI USLOVNI BE TARIKAT4OVZI.DIREKTEN ZATVOR,BEZ PRAVO NA OBJALVANE.SABERETE IM IZPRANITE MILIONI,I ONJA NEKADAREN O4ILATKO/FINANSOVIJA/,SHTE GO VIDIM TOGAVA,KOLKO PATI SHTE VDIGNE MINIMALNATA.MOSHENIZI .
34
3
 
8
 
! Отговори
Nasko преди 13 години
Абе този, нали беше Самоковски Картофошроизводител, те с Бойко Чипса явно с приличат, а и оня Самоковеца също:))))Плаши Пею гаргите е тази бутафория Нона Караджова, не въздух а ДИРИДЖАБЪЛ, под налягане е...Тоя ***, за невнесени 120млн лв ДДС, оня Мазния Стефанов, не можа да му вземе лев, а условно му дадоха, Егати и Държавата!!!!Бедни ми Народееее, от тези ПО-ЯКИ КРАДЦИ и БАНДИТИ не са ни "управлявали", разбирай КРАЛИИ Докога ще ги траем, идват Избори, да ги издухаме!!!МОЖЕМ ЛИ ЗАЕДНО ??