Борисов обеща: Няма да има съкращения в "Брикел"

КНСБ имат 4 искания към купувача на "Булгартабак"
Обновена: 9 май 2011 16:02 | 9 май 2011 16:02,
34
Борисов обеща: Няма да има съкращения в "Брикел"
Бойко Борисов. Снимка: Архив, БТА

Собственикът на „Брикел“ няма да съкращава работници, докато фабриката е спряна. Това е уверил премиерът Бойко Борисов президента на КНСБ Пламен Димитров на срещата им в Министерския съвет.

„Работещите ще ползват платени или неплатени отпуски, ще правят вътрешни ремонти, но няма да се допуснат съкращения“, уточни Димитров.

Още по темата

КНСБ ще настоява за споразумение с ръководството на “Брикел“, за да са гарантирани правата на работниците.

От синдиката са представили пред премиера и четири социални искания, които да бъдат неразделна част от договора с кандидат-купувачите на „Булгартабак”.

Те са: да не се променя предметът на дейност на холдинга и на дъщерните му дружества за следващите десет години; да няма съкращения; да бъдат гарантирани разходите за работни заплати през следващите пет години в същия размер, в който са в момента, и сега действащият колективен договор да бъде продължен с още една година.

КНСБ са настояли пред премиера по време на предстоящото посещение на мисията на Международния валутен фонд и на представителите на Международната организация на труда да се разработят нови мерки за доходите и заетостта в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 12 години
boiko boiko ti vzima6 nai mnogo pari 4e si i nagal da se izpravi6 pred naroda i da kaje6 4e miniorite vzimali nai mnogo ne tee sram besramnik nagal lajec
28
0
 
2
 
! Отговори
ЧОПЪР преди 12 години
ХЕПТЕМ СЕ ОПЛЕТЕ В КАЛЧИЩАТА.НАЛИ ИМА ЗАБРАНА ОТ ЕС? ПАК ЛИ ГЛОБИ! ТО ОБЕЩАНИЯ АМА Е ВРЕМЕ МАЛКО ДА ПОСРЕШ,ДА СТЪПИШ НА ЗЕМЯТА.КАЛИТКООООООООООООООО!
27
0
 
2
 
! Отговори
господ преди 12 години
ББ не се притеснявай, че ще има съкращения на работници защото във фирмичките на ковачки се плаща на две ведомости- бяла и черна. Сега като се спре т.нар бонус- черното и като остане персонала с мижави "бели" стотинки и сам ще се махне от там и така хем държавата няма да плаща обезщетения на борсата хем и ти си им обещал.... И това ако не е PR акция здраве му кажи.
26
3
 
12
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 12 години
Тиквата отново счупи ***. Дори и *** гербавци не вярват на Кратун от Банкя.
25
0
 
9
 
! Отговори
тук преди 12 години
място за хвалене на Бойко ли е? щото там, дето го плюят се затрива наред
24
0
 
5
 
! Отговори
неразбиращ преди 12 години
Чета и направо не разбирам по какъв начин се е построила сероочистката в БРИКЕЛ за 2- 3 месеца като знам, че в ТЕЦ 2, 3 и АЕS се построиха за по около 2 години. Явно Нона Караджова и експертите й от МОСВ са много по- наясно от мен в новите модерни "немски" технологии, но както е казал човекът "разни хора, разни идеали". Дано само и от ЕС да не излезнат бай ***, че ни е спукана тогаз работата. Но както и да е, жалко че и Бат Бойко се продаде на мафията за един президентски пост...........
23
1
 
5
 
! Отговори
един слепец преди 12 години
Г-н Борисов докога ще се правим на ощипани "европейци" и ще правим каквото на нас ни е угодно. Докога ще продължава този фарс с "Брикел" и останалите тецове на Ковачки. И слепците разбраха, че той няма да направи инвестиции за истински сероочистки, защото няма начин да си избие вложените средства без договори за дългосрочно изкупуване на ел. енергията. Освен това всички те са морално остаряли централи където всичко се разпада и на никои не му пука за екология и ефективност.
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно ми е на какво основание гарантира, че в частна фирма няма да има съкращения. Бе този човек някога ще знае ли кога и какво да говори?
21
1
 
13
 
! Отговори
да,да преди 12 години
ЯСНО,КОВАЧКИ СЕ Е ОТЧЕЛ!
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ни лъжеше,че ще навре мутрите в кауша!? Лъжльо 'сладък"!
19
2
 
13
 
! Отговори
патата преди 12 години
Бойко,Бойко комунист ти не си за нас,оди си у вас
18
1
 
15
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Това ли беше цената? Ковачки краде 16 милиона -признават го за виновен - условна присъда - няма съкращения?!
17
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
боко стига умува.марш да копаеш въглища ама и за това не ти стига акъла.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На никого не вярвам вече! При съкращение те изритват на улицата, дават ти няколко месеца мижава помощ от борсата и после никой не го интересува, че имаш семейство, което си длъжен за издържаш, а не можеш да си намериш работа. Омръзна ми да ме поучават за пазара на труда и евентуална преквалификация, която може да ми осигури работа. Аз съм на 55 години и за кога и за къде да се преквалифицирам? Само като чуят на колко съм години и казват НЕЕЕЕ! ЖАЛКА И ОТЧАЙВАЩА ИСТОРИЯ!
15
1
 
15
 
! Отговори
18 преди 12 години
е може да излезе пак някой "хонорарче" като за някой апартамент нямат интерес , иначе ББ гарантира - като какъв всъщност ? спрямо една частна фирма ?
14
2
 
3
 
! Отговори
chach преди 12 години
15 prav si ama ot 1975 do sega se rajdate samo narkomancheta i pedali.I za chep na kaca nestavate.
13
0
 
8
 
! Отговори
Неплатен отпускар преди 12 години
Защо не извадите целият бизнес на Ковачки на светло и да го видим какво притежава, за да могат хората да се ориентират къде да не кандидатстват за работа или бързо да се преориентират в по-"цветен" бранш.
12
2
 
16
 
! Отговори
НЕРЕЗА преди 12 години
Тикво,а в Китай ще съкращаваш ли,защото явно от теб зависи кой ще назначава и кой ще уволнява!ТО БИВА ПРОСТОТИЯ,НО ТОВА ВЕЧЕ МЯЗА НА ШИЗОФРЕНИЯ!!!!ЖАЛНА МИ МАЙКО БЪЛГАРИО!!!!!!
11
1
 
6
 
! Отговори
j преди 12 години
sled 75 стига бе това се жив комунизъм ние сме без минало и сме връх. Аман такива бяха и теи на царя и какво стана . Не е важно кога си роден а какво имаш в главата. То гънките на мозъка неличат , ама когато липсват личи.
10
7
 
14
 
! Отговори
roden sled 1975 преди 12 години
Здравейте, много сте прав! Всички са от едно котило, защото всички са били членове на БКП, а г-н Борисов, както всички знаем, не е върнал партийната си книжка. БСП може да му е вгорчил живота, но БКП не! Не еднократно е показвал възхищение към партията-майка. За да се променят нещата, трябва да има лустрация и само родени след 1975 г. да са във властта, защото НИЕ не сме били никога членове на БКП и не сме опорочени от системата, не сме доносничили за майка, брат, сеста, съсед, съпруга....