Приватизират "Булгартабак холдинг" след конкурс

Сделка няма да има, ако предложенията не са справедливи
Обновена: 26 апр 2011 14:39 | 26 апр 2011 12:57, Красимир Ангелов
46
Приватизират "Булгартабак холдинг" след конкурс
Снимка: Булфото

Агенцията за приватизационен и следприватизационен контрол обявява конкурс за продажбата на 79,81 процента от капитала на "Булгартабак холдинг", съобщиха от агенцията.

Към дружеството интерес появяват поне трима стратегически и още толкова финансови инвеститори, съобщи директорът на агенцията Емил Караниколов.

Той уточни, че депозитът за участие в процедурата е 10 млн. евро и се внася в срок до 15,00 часа на 110-ия ден от датата на обнародване на решението в Държавен вестник. Очаква се решението да бъде обнародвано на 10 май.

"Сделка няма да има, ако предложенията са под минималната справедлива цена, определена от консултанта", съобщиха още от агенцията.

Според консултанта е по-добре да не се слага минимална цена, защото предложението на всеки кандидат ще гравитира около тази цена, затова тази справедлива цена не бе обявена.

В приватизацията могат да участват стратегически и финансови инвеститори.

Като стратегически инвеститори могат да бъдат такива, които са по-големи от Булгартабак холдинг, за да "не продадем коня на кокошката", коментираха от агенцията.

Според консултанта в момента има 3 стратегически инвеститора и 3-4 финансови с много сериозни интереси.

По неофициална информация тримата стратегически инвеститори са KT&G, Philip Morris и Japan Tobacco.

Вижте още информация за бъдещето на "Булгартабак" в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
на бунт народе стига вече поробителите от герб и бсп и атака и дпс да влязат в затвора
40
0
 
3
 
! Отговори
до Плебей преди 13 години
+1 на коментара ти. Какви са тия стратегически приватизации бе крадци. Окрадохте труда на народа за 30г. (1955-1985). До сега ми кажете 1 добра сделка за държавата. Оня ден четох за МДК Пирдоп. Продаден за 55млн. долара. Оборот за миналата година 2,5 милиарда лв. Е кое е по-изгодно да се продаде или да се инвестира в него. По същия начин и БТК и енергото. Останалите ги фалираха умишлено (срещу комисионни) та нашите "приятели от ЕС да нямат конкуренция и да ни залеят пазара с техни стоки.
39
0
 
0
 
! Отговори
До Буратино Борисо.. преди 13 години
Фирма Тобакос Трейд със собственик Иванчо Петров на 23 години е регистрирана на 23.03.2011 г с уставен капитал 5000 лв. Платила е изискуемия депозит в размер на 120 милиона лева, а за останалата част от сумата е депозирала банкови гаранции.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце си купи Кремоковци, що да не си купи и Булгартабак...
37
2
 
6
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
по-добре да продадат и държавата,да продадат и нас, белким попаднем на по-щедри поробители
36
0
 
1
 
! Отговори
zxcvb преди 13 години
До 29:Нищо не са продали, защото не знаят и не могат, не че не искат. Тази Агенция за приватизация за какво я държат - почти нулев кешов приход за бюджета, а само разход (заплати, командировки, ДМС-та)! Костов продаде и фалиралите прдприятия, и то не за 1 лев (справка - АК Балкан бе обявена от съда във фалит няколко месеца преди да бъде продадена, а сега е една от най-добрите компании). На сегашните им е добре да има държавно, защото по-лесно цоцат от него :)
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
dnes nqkoi da registrira edno ET, da ti4a do bankata da my dadat edni milioni i da go privatizira.....a i dano pone ima li4na karta, da ima pone 16 godini
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До кога ще продавате България бе , "умни" политици?Обявете Държавата в несъстоятелност и я продайте на цяло!Някой може да я купи цялата!Може и да прокопсаме!
33
1
 
2
 
! Отговори
Purko преди 13 години
200 мил X 0.95%= ?? мил. Къде да кандидатствам за консултант ?В ДПС цетралата ли?
32
2
 
4
 
! Отговори
Булгартабак преди 13 години
Дълги години се опитват да го окрадат и да се облажат и от този Холдинг, но до сега все ставаше някакво чудо и нещата се разминаваха. Тези като гледам, май ще вземат да успеят. То като се замисля, само този холдинг остана не разграбен и очаквам повторение на сценария с Кремиковци :-). Вече има схема! Пускай анонимник на фронта, та ако стане нещо да не гръмнеш ти, и си лапкай комисионни под формата на договори за извършени услуги към близки до теб фирми, пък нали на гърба на народа и 100 тояги са малко. Едно е сигурно, колкото и пари да му вземат на Булгартабак, точно до 5 години, нито ще се знае къде са отишли тези пари, нито Булгартабак ще е работещ и печеливш холдинг. Дето има една приказка, тоя филм сме го гледали, ама само зрителите сме едни и същи, а главните герои се въртят, да не би някой да остане зян :-)
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По времето на тройната коалиция единственото държавно предприятие което завариха останало непродадено от НДСВ, НДСВ бяха продали и последните трохи които бяха останали от Костовия масов погром , когато раздаваше държавни заводи и предпрятия за по 1-2лв. и прибираше комисионни за милиарди. Та Единствено Булгартабак завариха комунистите, но не посмяха да го продадът, бат Бойко обаче като виден НДСВ-вист и бивш главен секретар от времето на Кобурготски не цепи басма и ще го продава.. алчен народ бе
30
2
 
6
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
дойде ред да откраднат и Булгартабак
29
4
 
5
 
! Отговори
ДО 26 преди 13 години
ПРЕДИШНИТЕ ПРОДАДОХА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.А ГЕРБ КАКВО СА ПРОДАЛИ ДО СЕГА.
28
0
 
6
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
до 18 И сигурно е японец....!Като във вица-Връщат се взвод американски рейнджъри от джунглата-целите посинени и потрошени.Командира им ги гледа потресен,а ония обясняват-ома едни нови виетнамци в джунглата-високи,руси,много бият с кубинките.Командира-а ръцете не използват ли.Взвода дружно-не знаем защо,ама с ръцете си дърпат очите настрани!
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
новият собственик ще се казва Гошко Пинкото, на 19 години, с 200 милиона евро зад гърба си. Преуспял герберист.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кажете ми ГЕРБ с какво се различават от предишните ?едно нещо не са построили,само продават и точат. политика ден за ден
25
2
 
11
 
! Отговори
Яко далавери ! преди 13 години
Хайде и това взеха :) Дори "лошият" Костов не пипна нито БТК, нито Булгартабак. Цар Плъх продаде на безценица БТК на своите синчета. А те след година я продадоха с 1 милиард печалба.А за тези хиени остана само Булгартабак ! Ще я бутнат на някой "наш" човек за 100-200 милиона, после ще я продадат с 1 милиардче отгоре.Безобразието продължава с пълна сила !
24
3
 
5
 
! Отговори
Плебей преди 13 години
От 22 години разпродават България уж за добро, а вървим от зле на по- зле и още по- лошо ще става. Управляват ни само крадливи, некадърни и егоистични политици. Частните монополи под тяхната опека разиграват коня си необезспокоявани от никой, определят цени, непосилни за народа и изнасят печалбите си навън, за България- нищо.
23
1
 
10
 
! Отговори
Цървул преди 13 години
Нито Костов, нито Станишев, нито Кобурга продадоха Булгартабак. Боко също няма да го продаде защото Доган е по- голям тарикат от него и ще намери начин да попречи на сделката.
22
0
 
6
 
! Отговори
от 4 преди 13 години
Такааа.. обмених си доларче. Къде да го депозирам, за да финализираме сделката?