До три седмици – сделка за "Булгартабак"

Цената не била водеща при приватизацията на гиганта
Обновена: 30 мар 2011 11:09 | 30 мар 2011 11:09,
109
До три седмици – сделка за "Булгартабак"
Снимка: архив Булфото

До три седмици ще бъде готова сделката за приватизация на "Булгартабак", обяви пред БНР шефът на Агенцията по приватизация Емил Караниколов.

За критериите и начините, по които ще бъде формирана цената, той каза:

Още по темата

"Не може да кажем, че водещото в тази приватизационна сделка ще е цена. Това трябва да бъде ясно. Ако беше цената, считам, че досега това дружество отдавна щеше да е приватизирано.

Колкото повече навлизаме в процеса за приватизация на "Булгартабак", толкова и виждаме исторически, че той е много обвързан включително с изкупуването на тютюн, със социални дейности.

Оттук нататък ние и нашият консултант преценихме, че ние трябва да дадем такава тежест между цена и социални ангажименти, за да има баланса, за да не изгоним самите инвеститори", отбеляза Караниколов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
0
 
! Отговори
vanq преди 12 години
predi da privatizirate bylgartabak pomiclete za xopata koito 6te octanat na ylitcata.ne ce li naqdoxte ve4e.edin den tezi xopa 6te ve pazpanat.
94
2
 
4
 
! Отговори
Мартин преди 13 години
При положение, че е печелившо предприятието,поне да кажат официалната версия защо според тях трябва да се продаде?!?Неофициалната всички я знаем- комисионната!Започва много да ми се гади от това "правителство" :(
93
1
 
0
 
! Отговори
? преди 13 години
... e пак ли ?
92
2
 
8
 
! Отговори
Александър преди 13 години
Лоши времена назряха за нас Българите,простички сме и такива ще си останем.Най лесно е да се приватизира,никой обаче не гради,всеки хвърля си *** навън.И ако Левски знаеше че за такава *** си дал живота сигурно щеше да му стане много мъчно защото,.Като паднем губим всичко ,не само себе си,губим онова което ни даваше вяра че всеки заслужава поне малко да се чуства достоен БЪЛГАРИН.
91
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 88Тези дни минавах покрай позитано 20 и видях хора с кугарчета и едно се отвори и от вътре изхвръкнаха миларди, дали не са тея пари дето ни ги окради партията бсп?
90
1
 
0
 
! Отговори
Инкогнито преди 13 години
Поправка на коментар 95:213 649 438 лв. (млн. е излишно).
89
2
 
7
 
! Отговори
стачка, стачка преди 13 години
Протести само за тези гробари.
88
1
 
6
 
! Отговори
alex преди 13 години
Ех не се наядохте.
87
3
 
11
 
! Отговори
на стачка преди 13 години
стига по форумитеписахме.това не оправя положението.на стачка да ги изметем
86
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оправи си сметките
85
2
 
1
 
! Отговори
men преди 13 години
ekvadorcite i venezuelzite ni pokazaha kak se pravi. za sujalenie v bulgaria nqma i edin dori s topkite na hugo chavez. bg psevdo politicite osven da si slagat torbata na glavata i da se dupqt za enda shepa jaltici drugo ne mogat. izlezte na ulicata i da gi razkarame dokato vse oshte ima neshto i nqkoj za spasqvane. skoro nqma da ostane edin chitav doktor, uchitel ili drug visoko obrazovan chovek v tazi durjava. kak taka se prodava pechelivsho durjavno predpriqtie?
84
2
 
5
 
! Отговори
Инкогнито преди 13 години
До 91: Милиард? Пазарната капитализация на Булгартабак холдинг е 213 649 438 млн. лв. Тия числа за нищо ги нямате...
83
1
 
8
 
! Отговори
Kолчо преди 13 години
Не цената е определяща, а комисионната!
82
3
 
4
 
! Отговори
До 92 преди 13 години
Мерси за отговора.Но онези не успяха да го продадат.Сещаш ли се къде е разликата?
81
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стояне/89/,такава,каквато беше *** Нинова,Хасан али и всички директори минали от там/ най-добре се нахраниха и се хранят макетата/
80
2
 
10
 
! Отговори
за пет лева преди 13 години
Оттук нататък ние и нашият консултант преценихме, че ние трябва да дадем такава тежест между цена и социални ангажименти, за да има баланса, за да не изгоним самите инвеститори", отбеляза Караниколов.Това преведено на български език означава, че ще го продадат на безобразно ниска и няколко човека ще вземат по няколко милиона евро подкуб. "Булгартабак" има едни от най- модерните фабрики в световен машаб, така че реално е много скъп. Истинската цена в момента е около милиард евро.
79
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Юнаци,по всичко личи,че не сте на ТИ с темата Булгартабак.Тук е нагнездена бсп и дпс мафията,която не можеш да отсраниш по никакъв начин освен ПРОДАЖБА.
78
1
 
9
 
! Отговори
Стоян преди 13 години
Може ли някой да ми каже каква длъжност изпълнява в момента съпругът на г-жа Цецка Цачева в "Булгартабак",че нещо не си спомням.
77
1
 
16
 
! Отговори
456 преди 13 години
Тези дни минавайки покрай "Булгартабак София" видях на гърба на един от охранителите надпис IPON.Казах си - чиста случайност...Е да де ама нещо ми подсказва, че май не е...
76
2
 
9
 
! Отговори
ivan преди 13 години
това е тест от герб. можем ли цървулковци да излезнем и да протестираме и да се бием със шкембелите полицейски ако се продадат булгартабак на безценица? едва ли защото *** не го итнересува че парите които ще бъдат откраднати могат да идат за болници (и без това нас тровят) и училища, по важно е бензина да падне с 5 стинки за 20 дена... на улицата ***!!!