Шофьорска книжка – само след навършване на 21 г.?

Станеш ли на 65 – нов изпит или отказване от волана, искат от ВМРО-НИЕ
Обновена: 10 май 2011 11:42 | 10 май 2011 11:42,
211
Шофьорска книжка – само след навършване на 21 г.?
Снимка: Булфото

Кампания за законови промени, които да ограничат жертвите по пътищата, подхващат от ямболската организация на ВМРО-НИЕ.

Според хората на Славчо Атанасов шофьорска книжка не трябва да се получава преди навършването на 21 години.

Другата промяна, за която настояват от ВМРО-НИЕ, е навършилите 65 години водачи на МПС сами да връщат в КАТ документа си за управление или да преминават проверочен изпит, медицински преглед и психотест.

Да бъдат възстановени изпитите на полигон и нощно кормуване, е третото предложение за промяна.

Идеята за иницииране на кампания за законови промени се обсъжда отдавна, категорични са от ВМРО-НИЕ и няма връзка с последните случаи, когато млади шофьори пометоха свои връстници в Симеоновград и загиналия само преди ден 19-годишен младеж по пътя Ямбол–Сливен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Постерите са хубаво нещо, ама докато не си оправим пътните полицаи - има да си мрем поради нашата или хорската простотия и арогантност на пътя.
20
7
 
6
 
! Отговори
Иванчо преди 13 години
Тоя па сд, я по-спокойно.Всички сме агенти на ДС. ;)На 65 дядо ми лека му пръст не кьоравеше на 3 метра. К'во ми говориш опитни шофьори. Опит, опит ама кат не може да вижда, какво го правим.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз предлагам тестове с челен удар да има преди даване на книжката.Колко таралясници има за скраб.Да направят полигон и да се блъскат за да имат едно на ум после.
18
11
 
10
 
! Отговори
:.dorje преди 13 години
Проблема при младите шофьори не е възраста, а обучението по време на курса. Няма значение дали си на 18 или на 30, когато вземеш книжка, ако нищо не са те научили на курса. За възрастните шофьори идеята е наистина добра. След определена възраст голяма част от тях стават със закъснели реакции, половината сигурно съ с огромен диоптър, да не говорим за множеството им болести, които влияят на шофирането.
17
6
 
5
 
! Отговори
малко краен преди 13 години
Според мен трябва по пътищата през един километър да има огромни постери на трупове и части от тялото на загинали при катастрофа... По едно време имаше такива изложби и имаха ефект, но не дълготраен.
16
1
 
28
 
! Отговори
Кратун преди 13 години
А защо да даваме книжки на любители въобще? Само на професионални шофьори и то след 3 годишно обучение!!!! Така ще намалим максимално жертвите от катастрофи. Не мислите ли? Все пак е в интерес на обществото! Помислете само колко живота ще спасим годишно! А за един век? .... Коментарът е ирония, за тези, които не са рабрали
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 9Стависки на колко беше като уби деца?
14
5
 
31
 
! Отговори
сд преди 13 години
65 ГОДИНИ ???65 ГОДИШНИ ШОФЬОРИ СА МНОГО ПО ОПИТНИ ОТ 21 ГОДИШНИТЕ НЕ СИ МИСЛЕТЕ,ЧЕ КАТО СТЕ МЛАДИ СЕГА УТРЕ НЯМА ДА СТЕ НА 65 ГОДИНИ И ДА БЛЕНУВАТЕ ЗА ЖИВОТ.И ДА ХОДИТЕ НА МОРЕ С КОЛАТА СИ КАТО ДОСТОЙНИ ПЕНСИОНЕРИ...КОЛКО УБИЙЦИ ИМА ЗАД ВОЛАНА НА 65 ГОДИНИ И КОЛКО ПОД 65 ГОДИНИ ???И СИ ОПРАВЕТЕ МАКЕДОНСКАТА АБРЕВИАТУРА МАКЕДОНСКА ПАРТИЙКА ТУК Е БЪЛГАРИЯ КАРАКАЧАНОВ ДОНОСНИКА....АГЕНТ НА ДС
13
5
 
21
 
! Отговори
100 годишен преди 13 години
Баси ***. Наместо да се настоява за мерки относно корупцията в КАТ, на това да си гледаг съвестно задълженията, да има повече камели и т.н т.н те тръгнали да ограничават човек.... Ямболка работа...
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре, че тия никой не ги взима на сериозно.
11
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поредно необмислено, да не кажа невероятно глупаво предложение. Сигурно идват избори, че се свири на актуална тема. Проблемът не е на колко вземаш книжка, а как я вземаш и как те контролират после. Проблемът е, че няма КАТ, няма съд, няма равнопоставеност пред закона при нарушение. ВМРО не разбраха ли, че вече са минало? Изтърваха момента да пораснат .
10
18
 
11
 
! Отговори
Тенката преди 13 години
НАЙ-доброто предложение което чета от доооооста време. Хората преди 21 и тези след 65 са все още негодни за шофиране по нашите пътища. Дано го одобрат!
9
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега 18 годишните *** ще ореват орталъка колко са онеправдани.
8
14
 
17
 
! Отговори
Иванчо преди 13 години
Кое му е разумното? Да вземеш книжка на 21? Навсякъде по света се взима книжка на 18, а в САЩ дори и на 16. Другото е, че без книжка намирането на работа става по-трудно. На 50% от позициите в ***.bg ти искат шофьорска книжка. За дъртаняните съм съгласен - трябва си поне очен преглед.
7
21
 
16
 
! Отговори
Aнгелин преди 13 години
Напълно съм съгласен с тази инициатива.Аз моята книжка я изкарах на 26 години и се радвам за това,защото ако беше по времето на "глупостта",надали щеше да е същото. Успех и карайте с мисъл,а не с импулс.
6
12
 
24
 
! Отговори
мм преди 13 години
Звучи наистина разумно но има и една друга гледна точка,след като вземеш книжка на 18 може да почнеш работа някаде ,а така ще те лишат от това право
5
26
 
6
 
! Отговори
maxa преди 13 години
ebah mama mu do sq chakah za knijka ostana dago priemat i ne mi puka sha karam bez knijka nemi puka :D
4
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само дето жестоките катастрофи се причиняват от лица между 21 и 65 години, така че тези предложения са мека казано безсмислени.
3
28
 
19
 
! Отговори
ЛАЛЕТО преди 13 години
ДА АЗ СЪМ ЗА МНОГО Е УМНО.
2
25
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По- тъпо от това не можахте ли да измислите?!