Младенов: Компенсации за най-бедните ще има

Еднократна помощ или увеличение на пенсиите – зависи от разчетите на Дянков
Обновена: 30 май 2011 11:51 | 30 май 2011 11:31,
69
Младенов: Компенсации за най-бедните ще има
Тотю Младенов. Снимка: БТА

Ще има компенсации за доходите, но те няма да са за всички, а за на най-ощетените от кризата или най-нископлатените групи, заяви социалният министър Тотю Младенов пред ТВ7.

Според него след дългите преговори между работодатели и синдикати е назрял моментът за увеличаване на минималната работна заплата и на най-ниските пенсии от 1 юли тази година.

В момента във финансовото министерство се правят разчети какви компенсации може да поеме бюджетът и между 15 и 20 юни на Националния съвет за тристранно сътрудничество ще се вземат конкретните решения, обясни министърът.

Младенов изрази надежда, че разчетите ще дадат възможност за компенсация на по-голям кръг от хора, като при всички случаи компенсацията ще е еднократна.

От миналата година социалният министър настоява за увеличение на минималната работна заплата от 240 на 270 лв. от 1 юли тази година. Миналата година финансовият министър се противопоставяше на идеята, сега обаче смекчи позицията си.

Още по темата

„Изборите нямат нищо общо с това. От доста време търсехме пресечна точка между финансовите възможности и желанието ни за увеличение. То ще се случи на база преизпълнение на приходите. Всичко зависи от това какви ще бъдат размерите от бюджета за полугодието“, обясни социалният министър.

Вицепрезидентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов заяви, че е „умерен циник“ по темата за увеличението на доходите.

Синдикалистът предупреди за опасността универсалните пенсионни фондове да не могат да изплащат пенсия само след 9 години, когато се очакват да се пенсионират първите жени по тази схема, които са родени през 1960 година.

Министър Младенов се съгласи, че има такава опасност и трябва да има дискусия за втория и третия стълб на пенсиониране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
11
 
! Отговори
статистика преди 12 години
да направим пробно гласуване за тези които взимат 400-500 лв заплата да гласуват за а тези над това ниво против ръ4и4ка надолу да им докажем 4е тъпите им статиски никак не отговарят на действителността....
46
1
 
10
 
! Отговори
хаха преди 12 години
ами как ги определя аз взимам заплата от 297 лв над мин.е значи 4е за държавата не съм бедна....ток 40,вода 12,телефон 25,кабел 20,нет 15 ха сега ........не ми се живее в тая държаввааааааааааа
45
0
 
10
 
! Отговори
ivanina-j преди 12 години
"Компенсации за най-бедните".И как ще определят, кои са най-бедни?Също като г-жа Масларова.Детски ще има само за тези, чийто доход не надвишавал не знам си колко лв.Т.е. който няма как да си окрие доходите няма да получава детски, а който притежава по 2-3 магазина/питам с какво се поддържат тези магазини/, земя и др./казвам го, защото го знам/, но декларират минимален доход е нуждаещ се и ще получава.
44
4
 
33
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Какво значи за най-ощетените?Че то няма човек от народа,който да не е ощетен от малоумната и некъдърна политика на ГЕРБ.
43
1
 
27
 
! Отговори
енаааааааааа преди 12 години
колко весело става пак! кой не е беден,тотьо! кой ти е критерият! нали сама влачите и лапате! имате ли представа как се живее с малки деца,с ниски доходи,без достатъчно средства за обучение,медицинско обслужване? наглостта е велика!
42
1
 
12
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели, Националния ни интерес е кристално ясен МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!- Но вече 21 години чакаме Парламента, Правителството и Президента, чрез бюджета, да започнат да спазват, минималните изисквания от "Харта за правата на човека", залегнала в Конституцията ни и Лисабонската стратегия, които са КОНСТИТУЦИОННО ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА:Член 25 от Хартата: - Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване, при старост, както и при други по-нататъшни загуби на средствата за издръжка, по независещи от него обстоятелства. - Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа." Какви са минималните жизнени и социални изисквания:- Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. С по-малки доходи ни умъртвявт чрез глад това е физически геноцид!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни, се нарича - "Социалнен минимум" и е 674лв. При по-малка минимална работна заплата, над нас се извършва социален геноцид!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв. При по-малко средства се извършва Национален геноцид Защото децата ни възпроизвеждат нацията...!!!ИЗВОД:- Минималната издръжка на четиричленно семейство, е 2088лв!!! - Днес средната заплата е само 640лв..., а семейният ни доход е 1280 лева или по 320 лв. на човек, което е по-малко дори от издръжката за едно дете...ОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от европейската!!!Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!!- За по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят: Данък печалба за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, първо да платят ДДС от 20% (та какво друго е печалбата, ако не добавена стойност), а после и колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...!!!Днес тези наши пари се присвояват от безмерно силната, спрямо отделния човек, ОЛИГАРХИЯ, разхайтена от НИСКАТА ЦЕНА НА ТРУДА НИ И НЕОГРАНИЧЕНАТА И ПЕЧАЛБА!!!
41
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А за семействата с болни деца сети ли се министъра-колко средства са нужни за рехабилитация и лекарства.
40
0
 
14
 
! Отговори
шиш преди 12 години
амчи давайте ги тия 136 лв!кво се чудите??????
39
1
 
20
 
! Отговори
СД преди 12 години
Като няма нормални психиатрии, гледай какво тотювци се разхождат свободно...
38
0
 
24
 
! Отговори
su преди 12 години
Ще направят минималната работна заплата 270 лв. Ами този, който взема 280 също остава почти с минимална. Стига са лъгали хората, ами да спрат да разхищават и крадат, че да има за всички по нещо. Аман вече от ненормални правителства.
37
1
 
19
 
! Отговори
чарли преди 12 години
с това увеличение на МРЗ и пенсиите тоя народ ще стане богат бе,какво ще си правят парите.Никакво увеличение откъде накъде ще получават по 240 лв.Такива заплати имаше при комунизма преди 30 години.Това са тоталитарни заплати,сега трябва да са други 180-190-200 лв,какво искате вие богаташи такива 240 лв.
36
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз получавам чисто 750 лв. - като си платя кредита (6 000 лв. за десет години) и сметките ми оставят горе долу сто. жена ми е безработна, имам и дете почти на три години?АЗ ОТ НАЙ-БЕДНИТЕ ЛИ СЪМ, СИНЬО *** ВЪШЛИВО ТОТЬОВСКО?ще получа ли и аз нещо, кръвопийци недни?
35
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Младенов: Компенсации за най-бедните Ще има.Дянков: Пари няма.
34
3
 
15
 
! Отговори
Киро преди 12 години
Аз лично съм за премахване на минималната работна заплата.
33
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как пък не разбрахте ,че" най-ощетените" са тия ,които не са работили и получават СОЦИАЛНИ пенсии? Защо не поощрите САМО работилите през целия си живот? Защо пак пари на готованковците?
32
4
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
До 31 !Живял съм във времето, когато беше в сила лозунга "От всекиму според възможностите, на всекиму според потребностите" и тогава уж всички бяха равни...само дето някои бяха по-равни и на практика се спазваше друг принцип : "Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво ти говоря"!Някакви други въпроси ?!?!
31
2
 
19
 
! Отговори
електорат преди 12 години
ОТ ТОЗИ СКОТСКИ ЖИВОТ КОЙТО ВОДИМ ,СМЕ НА ПЪРВО МЯСТО ПО САМОУБИИСТВА В СВЕТА.!!!! ЖИВОТ В ТАЗИ СТРАНА НЯМА!!. КОЙТО МОЖЕ ДАЛЕЧЕ ДА БЯГА!!!
30
1
 
11
 
! Отговори
комунист преди 12 години
Какво разбираш ти пък от КОМУНИЗЪМ:))) Колко книжки си прочел въобще че да споменаваш тази думичка? :))) чул недочул разбрал недоразбрал и за комунизъм говори винаги когато не му отърва:)))
29
0
 
14
 
! Отговори
Прав си 26 преди 12 години
С тези заглавия показват за пореден път ,че ни мислят за ***,неграмотни и *** овце,които могат да бъдат подведени по много елементарен начин.Увеличавали заплати....увеличаването на МРЗ не е увеличение на заплатите бре Тотю ли си къв си!!!!!!!!!!
28
0
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 12 години
Пак играем на тука има-тука няма!

Спонсорирани публикации