Може би ще подпомогнат пенсионерите

Според Дянков средствата могат да се вземат от Агенция „Митници”
Обновена: 19 май 2011 06:02 | 18 май 2011 22:19,
157
Може би ще подпомогнат пенсионерите
Снимка: БТА

Финансовият министър Симеон Дянков не даде категоричен отговор дали правителството ще отпусне еднократна помощ в размер от 136 лв. на българските пенсионери, с която да се компенсират ниските доходи на хората от третата възраст и да се намали ефектът от инфлацията и този от поскъпването на храните и горивата.

„В края на юни с експертите ще седнем на една маса, за да видим какви са разчетите и дали ще можем да отпуснем парите”, заяви в Пловдив министърът на финансите Симеон Дянков.

По думите му средствата могат да се вземат от приходите на Агенция „Митници”, които бележат ръст в сравнение с тези от миналата година. Той припомни, че финансовото министерство трябва да осигури бюджета за всички сфери, така че не може да каже със сигурност дали всички възрастни ще получат еднократна финансова инжекция.

„Раздаването на помощите ще започнем от хората с най-ниски пенсии, които са в най тежко положение и от  вдовиците”, каза още Симеон Дянков.  Ако се стигне до отпускането на парите, пенсионерите ще ги получат през месец юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: дянковпенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
8
 
32
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Антидянковщини и социални пристрастия, макар да знам, че В собственото си село никой не е пророкВреме е да се спазва Конституцията...! Чл. 60. (1) Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество.Сега можем да направим... Седем стъпки към Рая...:1. Премахване на различното данъчно облагане на доходите, от труд (заплати) и собственост (дивиденти, печалба, наеми и т.н.)... премахване и на таваните за пенсионно и здравно осигуряване...! Така, спазвайки принципа на плоския данък Равенство, онези 65% от доходите, които взема 10% от населението, ще са справедливо обложени...2. Премахване на различното данъчно облагане между, едноличните търговци и другите юридически лица! Отмяна на Патентния данък, като дискриминиращ. 3. Задължително облагане на всички доходи в България - При източника...!4. Въвеждане на три стъпала за облагане доходите, на Физическите и Юридическите лица, с долен праг Необлагаем минимум = Социалния минимум от 540 лева...!!! Рухна мита... - 10% плосък данък = 100% събираемост...!!!5. В България, в 21 век, не живеят *** маймуни...!!! Незабавно въвеждане на лични данъчни досиета и данъчна полиция! Установяване персонално, защо 1 милион граждани не плащат данъци и осигуровки...! Дали защото вече са направили първия си милион и се подиграват с Държавата или нямат доходи Ако нямат - да им се плащат социални помощи, но с внесени за тях пенсионни и здравни осигуровки...!!! 6. Включване в размера на работните заплати, на всички допълнителни доходи, представителни, технически, бонуси, дрехи и другите екстри... като квазипарите ваучърите за храна, например! Премахване на "таваните" за пенсионно и здравно осигуряване..., като дискриминационни...! 7. Въвеждане на еднокомпонентни потребителски цени, за услугите и енергиите!!!
154
9
 
32
 
! Отговори
до 153 преди 12 години
***!
153
9
 
33
 
! Отговори
Полковник от ДС преди 12 години
ДО 152Какво семейство, казваш? Ааа, онези *** лентяи, които по цял ден се въргаляхте по градинките, наливахте се с алкохол и се чудехте в коя дупка да си бръкнете от скука. А, да и се изживявахте като интелктуалци и философи щото слушахте Пинк Флойд. Ами вие още от малки сте с нагласа да сте *** на обществото.
152
9
 
32
 
! Отговори
do 144 преди 12 години
ПРОИЗХОЖДАМ ОТ СЕМЕЙСТВО НА РЕПРЕСИРАНИ БЕ ***.Кой ти дава право с увредения си мозък да съдиш и да даваш оценки.Ако си наистина млад и способен няма да си тука.Нямам другари собственици на заводи.Имам приятели,на чиито родители са отнети фабрики и магазини,земи.Имам приятели,чиито родители са утрепани в Белене и Куциан ***....
151
10
 
38
 
! Отговори
ФАНЕТИ-МАЗАКУРА преди 12 години
Пожарникарят ще купува гласовете на "лошия мат'риал" с по 130 лв на калпак
150
8
 
34
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Пари за пенсионната система, има и при днешното нива на вноските, но!. Дори и най-развитите държави не могат да поддържат ПЕТ ПАРАЛЕЛНИ ПЕНСИОННИ СИСТЕМИ, както е у нас, - Солидарна,- Капиталова лична (но защо частна),- Пофесионална- Капиталова обща (държавен Сребърн фонд)... - Данък Обществено осигуряване, с който се плаща КОНСТИТУЦИОННОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ на Държавата Социалното осигуряване!!! Парите за пенсии и здраве са достатъчни, но само ако Държавата и Гражданина си плащат Конституционните задължения, като:1.Премине се изцяло на чиста Солидарна пенсионна система, плащана от работещия и работодателя му и отчитаща трудовия стаж, личния принос и времето за самоосигуряване, подпомагана от Общата капитарова система(личния коефициент отчита категорията труд)2. Държавата поема изцяло, чрез бюджета, Конституционното си задължение за Социални помощи по Чл.51 от К-ятаДнес:1. Парите за "втора" пенсия и "професионалните", се крадат от олигархията, собственик на тези фондове, която ги налива в собствените си предприятия, което е Главната причина за съществуването на Сивата икономика, неплащаща социалните си задължения (ето това се нарича Параграф 22)2. Чрез Противоконституционния (Чл.60) "Таван" на осигуровките, годишно от задължителните социални системи се крият над 1 милиард лева..., а от Девидентите и доходите от наеми, се пестят още толкова...3. Любимите на чиновниците и бизнесмените Квази пари, като ваучери, "безплатни дрехи", пътувания и т.н., също не се облагат "пенсионно" и здраво..., а на всичко отгоре, се приспадат и от данък печалба4. Почти 1 милиард Социални осигуровки и помощи, също не се облагат пенсионно и здраво, макар че тези хора се лекуват и се получават пенсииИ накрая: - Това, че някой днес има големи доходи не означава, че утре не може да ги загуби..., та нали нали фалиралите фирми са мършата, която храни оцелелите, до следващата кризаПо Конституция ужким всички сме равни, но изглежда както и при Комунизма, някои са По-равни
149
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей, момченце, в деня в който цялото ви малоумно правителство подаде оставка ще бъде национален празник, да знаеш!
148
8
 
35
 
! Отговори
бГ преди 12 години
Абе, не само цените на храните са като в Германия, примерно. Наскоро сестра ми си донесе кафе машина от Италия за 70 евро. Същия модел тук го видях за 210 лв. и то на промоция.
147
8
 
35
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Пари за пенсии няма, защото продължава нарушаването на..., Конституцията... Какво казва тя...:..." - Чл. 60. (1) Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество.(2) Данъчни облекчения и утежнения могат да се установяват само със закон."Следователно - всяко плащане у нас ТРЯБВА да е от тези две категории...!!! Понеже таксите са еднократно плащане, няма да се занимаваме с тях. Какво излиза...:- Всички граждани, за всички свои лични доходи, СА ДЛЪЖНИ, да плащат по равно, при това толкова, ЧЕ ДЪРЖАВНИТЕ СИСТЕМИ ДА РАБОТЯТ НОРМАЛНО!- У НАС 10% ДАНЪК ПЕЧАЛБА НЕ СТИГАТи никъде в Конституцията не се говори за тавани на пенсионното, здравното и социалното облагане или целесъобразност ТОВА СА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ ПРЕВИЛЕГИИВ целия свят:- Не се облагат доходи ПОД СОЦИАЛНИЯ МИНИМУМ(у нас сега той е 545лв.)!- В целия НОРМАЛЕН свят, дори в САЩ, доходите над пет социални минимума (5х545=2725лв.) се облагат със завишени данъчни ставки!!!Всичко друго е от Лукавава и неговият син Златния телец!!!А че Здравното осигуряване и Пенсионнто взаимоосигуряване са направени по Комунистически модел това е друга тема!!!
146
10
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
г-н дянков а парите от продажбата на 33% от държавния дял в чез еон и ебн в коя сметка ще отидат във вашата както винаги или на боко или за пенсионерите които строиха навремето разпределителната мрежа в страната.алчни гербаджии отивайте си.
145
11
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
дянков вън от българия.този остави на много ама много постна пица с кражбите си българите.долу герб
144
17
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 134МНОГО МЛАД ПЕНСИОНЕР УМРЯЛ ОТ ГЛАД И С ИНТЕРНЕТ!ХА ХА ХА ХЕМЕЛЕОНИТЕ ПИСАЧИ НА БСП МАЙ ЩЕ ПОЛУЧАТ РАЗДВОЕНИЕ НА ЛИЧНОСТТА ЗА ПОСТОЯННО! ХАХАХА ХАРАЗСМЯХТЕ МЕ МНОГО С ГРИЖАТА ЗА МЛАДИТЕ!!!!!!!!!САЩО ДРУГАРИТЕ ВИ СОБСТВЕНИЦИ НА ФАБРИКИ ХОТЕЛИ МИНИ ЗАВОДИ ВЕРИГИ МАГАЗИНИ НЕ ВДИГНАХА ЗАПЛАТИТЕ НА МЛАДИТЕ ВСЯКА ГОДИНА С ПО 100лв. ЕЕЕЕЕЕЕ СЕГА ЩЯХА ДА ВЗЕМАТ НАД 2000 ЛВ.ПРОСТА СМЕТКА ДРУГАРИ 22г.преход Х 2200 +80 стартова заплата от 1989 сметката е ясна20 КРАЖБА -МИЛИОНЕРИ СОЦИАЛИСТИ
143
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Може би ще подпомогнат пенсионерите"- може би ДА или НЕ. На този въпрос да отговорят ББ и очилатия финансист , но не само да отговорят , не само да обещават , да кажат - НЕ МОЖЕМ ДА СЕ СПРАВИМ С УРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И СЕ ОТКАЗВАМЕ ДОБРОВОЛНО ОТ УРАВЛЕНИЕТО, НО НЯМАТ СМЕЛОСТ ЗА ТАКАВА СТЪПКА . ЧАКАМЕ ВОТА , ЩОМ ТЕ САМИ НЕ СЕ ОТКАЗВАТ . ТАМ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НЕКА СЕ СЪЮЗЯТ ВСИЧКИ ДА ГИ РИТНАТ. КАЗАХ.
142
13
 
37
 
! Отговори
ЕВАЛЛА, МОНИ ..... преди 12 години
..."ОТРОВЕН БОНБОН" СИ ТИ ...ЗА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ!!!!ПЛЮВАЧИТЕ НА "ПАРТИЯТА-МАЙКА".....ПАК ВИЯТ НА УМРЯЛО.....!!!ОБИЧАМ ТЕЗИ ПЕСНИ!!!!!
141
11
 
35
 
! Отговори
ЮНАКА преди 12 години
никакво увеличение на заплати а да се прати още една гемия която да гони либийските войници на кадафи,ако може и ръждясялата подводница да искарат.Ако още не е продадена за желязо.
140
12
 
42
 
! Отговори
Милен преди 12 години
Този лилипут Дянков да подава оставка и да се връща бързо в училище, понеже в момента имаме осмокласник за финансов министър и не го твърдя заради недоразвития му глас и външен вид, ами заради супер ограничените му познания и още по-нищожни умения в областта на икономиката и финансите.
139
10
 
42
 
! Отговори
ЕХЕЕ,Е,ЕЕ..... преди 12 години
...КАКВО СА 136 лв......ПРЕД 5-те, ЛЕВА НА ПАРТИЯТА -МАЙКА, ПРЕДИ ГОДИНИ..???!НАПРАВО ,НИЩО......!ПРЕДИ ГОДИНИ С ТИЯ 5-ЛЕВА , ПЕНСИОНЕРИТЕ ГО УДАРИХА НА ПИЯНСТВО И РАЗВРАТ........НАПРАВО ,РАДОСТ!!
138
9
 
36
 
! Отговори
Velislav преди 12 години
Jalko e naistinaza pensionerite, horata cjal jivot sa se trepali za tazi dyrjava, Oste po-jalkoto e che komunistite im vzeha pensionnite fondove i gi razdadodha na takiva kato Kovachki, Bojkov, Ilia Pavlov, Rumen ovcharovci i sjakvi otrepki i sega njama pari..Njaa pari zastoto ni myrzim da rabotim i razchitame na dyrjavata syshto....Kato ne ni iznasia palim i cherta kym njakoia druga dyrjava...Tuk se borim i mizerstvame..Otdavna e kazano ,che v Bylgaria za mladite hora njama bydeshte......
137
16
 
36
 
! Отговори
С.М. преди 12 години
Избори идват, трябва да се хвърли някоя троха на имбецилния оскотял електорат... :-) А като се има предвид интелектуалното равнище на електората, тея 136 лв ще са достатъчни да накарат доста хора да гласуват за ГЕРБ отново :-)
136
12
 
35
 
! Отговори
до възмутен преди 12 години
Пенсинерите трябва според теб да не се хрантутят.Теса сса е ояли с 200 лв на месец.Затова-изтребвай ги.Започни от родителите си!