100% комфорт, 0% миризма

Новите полицейски униформи ще струват по 1200 лв. всяка
Обновена: 8 юни 2011 19:14 | 8 юни 2011 19:14,
399
100% комфорт, 0% миризма
Снимка: Архив Булфото

Процедурата по обществената поръчка за новите полицейски униформи започва, реши Министерският съвет. Ще се търси най-добрата оферта за ушиването им.

Униформите ще струват три пъти повече от старите, но ще осигурят максимален комфорт на служителите, обясни министър Цветанов.

„Това са най-новите платове, които дават възможност за дишане на материята. И когато служителят е запотен, потта да излиза извън тялото, а когато има дъждове, да няма пропускливост към тялото на служителя, с което се дава възможност действително служителите да имат униформи, които да могат да им създадат комфорт във всички метеорологични условия, било то лоши или добри“, обясни подробно Цветанов.

Цял месец избрани служители са пробвали и използвали уникалните нови униформи.

Според министъра оценката им била, че те са многократно по-добри и комфортни от старите.

1200 лв. е прогнозната цена на пълния комплект униформа „с всички необходими атрибути“, уточни министърът.

„В момента имаме лимит за униформа годишно по 400 лв. на полицейска униформа. Затова днешното постановление беше с една, единствена цел -  да се гарантира и да може да не нарушаваме закона за обществените поръчки“, заяви МВР шефът.

На въпроса не е ли прекалена тройно по-високата цена за една униформа, Цветанов отговори:

„Говорим за високотехнологични платове. По този начин и оскъпяването на униформите ще бъде по-високо. Затова днешното постановление ни дава възможност да са предвидени бюджетните гарантирани средства за униформеното облекло на служителите до 2013 г. включително.“

Всички полицаи ще се сдобият с новата премяна до 2013 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
395
1
 
0
 
! Отговори
... преди 12 години
"Новите полицейски униформи ще струват по 1200 лв. всяка"Ще струва на нас, и след това ще ми се фука с новата униформа и като ме спре за проверка ще иска и още пари да му дам. Все ще измисли за какво...значи хен да го облека и обуя, хем да му давам заплата и накрая това ми е малко и още пари на ръка ще ми иска, за да ме пусне да отида накъдето съм тръгнал...И вижте го тоя сополл на снимката. Какъв полицай може да бъде? Изглежда по зле и от горски, стоял в гората 3 месеца.
394
1
 
1
 
! Отговори
BG orel преди 12 години
A pitali ste go toja na snimkata otkade si e kupil 4asovnika s tija malki zaplati ne moze da si go pozvoli,zna4i ima dopalnitelni doxodi sigurno ima 4asna firma ili e ot pomo6ti.
393
1
 
1
 
! Отговори
BG orel преди 12 години
Njamam ni6to protiv za novite im drexi ama ne mozaxa li da izberat nekoi po fotogeni4en toja ima tipi4na botevgratska(prave6ka)fizionomija i se darzi za onaja rabota pravete njakakav podbor kato snimate tova e vse pak POLICIA ne neandertalci.
392
0
 
2
 
! Отговори
fifi преди 12 години
до 375 Ей, не обичам да обиждам, ама аман от простаци! Българина само знае да плюе и винаги някой друг да му е виновен! И НЕ СЪМ ПОЛИЦАЙ! Но това не ми пречи да се отвращавам от повечето коментари тук! Тоя Цветанов само си вдига акциите с тия глупости за дрехите! А е истина, че дрехите на полицаите са под всякаква критика. Как няма да са им протрити униформите и да приличат на парцали, като се шият от най-долнопробни материали.
391
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на тия *** да им шият униформи за по 1200 лева докато народа ходи в дрипи... срамота ей...
390
2
 
3
 
! Отговори
Абсурдът преди 12 години
Иначе се подрапва по сърбалаците другаря милиционер :))))
389
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кви 1200 лева кви платове тез полицаи да се къпят за де не миришат
388
0
 
5
 
! Отговори
Хамид К преди 12 години
Полицията трябва да вдъхва респект.Но трябва да бъде и отворена за спонсори.Има ли пари - няма напрежение.Идеята да се купят тези високотехнологични платове явно е цапардосала Цветанов, когато са му казали, че от сделката ще може да си купи 7-ми апартамент, но той забравя, че всичко остава на този свят и никой не си тръгва с натрупаните през годините материални средства!!!
387
2
 
6
 
! Отговори
данъкоплатец преди 12 години
не е лоша деята,но като знам какви мърди ще ги носят язък за харча...
386
0
 
2
 
! Отговори
blackradio преди 12 години
Ало полицията за къф дефицит говориш...Като искат да има полиция ще им осигурят униформи и обувки и то качествени. Вашите униформи шити в Горно нанадолнище от прегорял плат от сакати шивачи по турски дизайн. Те не струват 2 лева и искате да държат 2 години. И що да тичаме при вас ? Не трябва ли вие да тичате при нас и то за време, което е предварително определено за районите ви ? Не виждате ли, че на практика ви защитаваме и искаме да изглеждате добре...
385
2
 
4
 
! Отговори
safawfw преди 12 години
В тоя сайт само неграмотници влизат. Вие знаете ли че е *** дефицита на униформи и кубинки. Хората няма с какво да ходят. При мен нова униформа се получава на 2 години и като имаш предвид че я носиш по цяла години почти си с нея направете си сметка за какво става въпрос. А има и колеги които не са сменяли и от повече години униформата. Само говорите против полицията а ако стане нещо при кой тичате бе и*иоти такива !!!
384
3
 
1
 
! Отговори
КРИМЕНА СТ ЗАГ преди 12 години
С КАКВО ТОС ПАТ САМ НАРОШИЛА ПРЪВИЛАТА НА ДНЕС.БГ ??? КАКАФ Е ТОС ПРУИСВОЛ ОТ СТРАНА НА САЙТА???? ЗАШТО МИ СА ТРИЯТ КУМИНТАРИТИ ДОРИ И КОГАТУ СА НА КИРИЛИЦА???
383
0
 
0
 
! Отговори
csdcv преди 12 години
cscasacas
382
2
 
5
 
! Отговори
Мишо с бирата преди 12 години
Облечете ги в Долче,бе!Нали данъкоплатците плащат ''държавната поръчка''.Кучетата на властта трябва да са елегантни,а и пари ще се изкарат от сделчицата.Като ги ушият в Китай поне по 7-800 лева ресто от униформа ще има за някоя вярна на премиера фирма,а и за него.А и е важно,като гонят ''материала'' да не се запотяват много,че повечето са охранени доста
381
3
 
17
 
! Отговори
груев преди 12 години
и в злато да се облекат,все същите баничари ще си останат.
380
1
 
5
 
! Отговори
роро преди 12 години
Сигурно са от "Армани"
379
1
 
12
 
! Отговори
bla bla преди 12 години
Новите униформи задължително не трябва да са по големи от размер " L " !!! Само тези приличащи на хора да имат от тях. А ТОЛУПИТЕ по 130 кила с размер 10 пъти XL да си стоят със старите. Повече от 70 % от полицайте приличат на цигулки. Това полицаи ли е или баничар !!!
378
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пременил се наш Илия .... погледнал се пак у тия.1200 лв. заплата трябва....Нов закон за МВР и съкращения на лежачите...
377
1
 
11
 
! Отговори
Храбрият Цецо преди 12 години
Чудих се какво прави Цецо вечер след изнурителен министерски ден, а той тропосвал униформи и везал ръкоделия.
376
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сега масово се цели да се ликвидира армията. колко ушави има на служна - сигурно 60К, а колко военни - 20К .Бат Боко неспи- гледа как да я ликвидира. направиха я платена- преди беше 500К армия- ако некой речеше можеше да мине за секунди през министерство, съдилища и РПУ-та нарочно я ликвидират