Пребит е пазачът на джамията в София

Мъжът е открит в безсъзнание и облян в кръв
Обновена: 12 юни 2011 17:42 | 12 юни 2011 16:20,
619
Пребит е пазачът на джамията в София
Снимка: Булфото

Пазачът на джамията в София е бил пребит в неделя преди сутрешната молитва, съобщи пресслужбата на Главното мюфтийство.

Според информацията от мюфтийството, цитирана от БТА, 20 минути преди сутрешната молитва неизвестни прескочили оградата на джамията, пребили пазача, изпочупили охранителната кабина и нахлули в джамията.

Богомолци открили пазача в безсъзнание и облян в кръв. Мъжът е в „Пирогов”, а полицията разследва случая, пише в съобщението.

Престъпленията от омраза, актовете на ксенофобия и ислямофобия нараснаха драстично през последните месеци, заявяват от Главното мюфтийство.

След сблъсъка на привърженици на „Атака” и молещи се пред джамията на 20 май, мюсюлмани са били нападани няколко пъти на същото място.

По информация на МВР пазачът е 27-годишен. Сигнал за инцидента е бил подаден около 5.00 часа в полицейско управление в София.

Полицаите установили, че е счупено стъклото на кабината на охраната и е разбита входната врата на джамията. Не са установени липси в в мюсюлманския храм.

Мъжът е прегледан в „Пирогов” и е освободен за домашно лечение.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


619
Още по темата: баня баши джамия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
395
0
 
0
 
! Отговори
BIZNES преди 13 години
Ama i pali qako fitila tuka , pa da ima KOMENTARI
394
0
 
1
 
! Отговори
do 472 преди 13 години
edinstvenoto koeto znaesh e kolko moge da se dupi tvoiata mamahihihihihih
393
1
 
2
 
! Отговори
Madrec преди 13 години
Omrazata v edno Balgarsko semeistvo se predava ot pokolenie na pokolenie , vse pak e Mantalitet.Osobenno po selata ''Dedoto u4e vnu4eto si da mrazi saseda si poneje ne bil Balgarin''.
392
0
 
0
 
! Отговори
bez ime преди 13 години
do 466 nesasten dolen mrisnik si ti
391
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докато българи и турци се карат, *** ще спечелят.Не виждате ли,че всъщност те са основната заплаха за нормалния живот в страната- мързел,кражби,неграмотност,живеят за наша сметка,изяждат социалните без да си мръднат пръста и стават все по-нагли и опасни.И турци и българи работят за тях.Отворете си очите!
390
1
 
6
 
! Отговори
свидетел преди 13 години
за да няма повече етноразправии - джамията е крайно време дабъде затворена.
389
1
 
2
 
! Отговори
Istoria преди 13 години
Taka v Balgaria ne bilo dori po vreme na Osmanskta imperia.
388
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето! Това са българите, това са християните... Нищо ново под слънцето. Ами хора, мизерно ще живеете с този манталитет - толкова сте и това можете.
387
4
 
4
 
! Отговори
Berlin преди 13 години
bahti Rasizma v Balgaria , tam e kato v Avganistan ili Lbia
386
1
 
8
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Доган си сплотява електората. Той обича да се заиграва така.. Все пак е бил в Държавна сигурност.
385
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
България - държава втора категорияБългария плати цената за проблемите на големите в ЕС. Страховете им от бежанския поток и от финансовата мизерия на страните-членки, които са на ръба на фалита, ги накараха да издигнат нови стени и да кажат НЕ за Шенген.Тази теза се съдържа в остър коментар на лявоориентирания всекидневник "Тагесцайтунг" по повод решението на европейските вътрешни министри да оставят България и Румъния извън Шенген, макар двете страни да изпълняват техническите критерии за членство. Коментарът е озаглавен "Европа втора категория":Известно е, че Европейският съюз издига стени срещу бежанците от Северна Африка. Сега обаче все по-високи стени се издигат вътре в самия ЕС. Членуващите в него България и Румъния са нежелани в Шенгенското пространство. Това беше недвусмисленото послание на вътрешните министри при вчерашната им среща в Люксембург. И всичко това, макар на двете страни да беше обещано членство в Шенген още до края на тази година.Недоверието спрямо България явно е значителноОтварянето на границите не се нрави на министрите, най-вече във време на икономически и финансови кризи. Стигат им проблемите с намиращите се на ръба на банкрута държави като Гърция, Португалия и Ирландия. Към това се прибавят и бежанците от Северна Африка, заради които Италия, Франция и Германия се сдърпаха помежду си. Сега България и Румъния плащат цената за всичко това.
384
5
 
8
 
! Отговори
до 466 преди 13 години
Бе дали пазач е бил , дали богомолец....ВСЕ КУЧЕ!
383
0
 
1
 
! Отговори
?? преди 13 години
не се знае!може и да е работа на техни хора с цел.за тази работа има МВР и ДАНС.
382
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Не е бил пазачът, бил е редови богомолец, който отишъл първи на сутрешната молитва. Богомолецът е бил в двора на джамията и там е бил бит", заяви Хюсеин Хафъзов, като добави, че е намерен от други богомолци, пристигнали по-късно.
381
0
 
1
 
! Отговори
KANTARA преди 13 години
VSICHKI STE MNOGO JALKI... NAPRAVO VI SAJALIH // OSOBENNO TOIA KUCHEMRAZ ZA TAKIVA NIAMALI OGRANICHENIA CHE SE PRAVI NA POET IZKUKURIGALI NE SE SAOBRAZIAVAT KAKVO I KOLKO SE SAMOPODCENIAVAT /
380
0
 
2
 
! Отговори
terorista преди 13 години
Koi kaza 4e nema TERORIZAM v Balgaria eto go TERORISTA toi e 459
379
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахахахах! Особено смешно ми става, когато някое рязано ***, започне да изказва болните си мисли- изписвайки ги неграмотно на латиница тук. Марш на училище! Но не да ми учите Корана, а да се научите да пишете на книжовен български език, *** ***!
378
1
 
1
 
! Отговори
Kato v sarbia hihihi преди 13 години
enistvenia na4in da stane kato v sarbia e da se namesi USA i dori togava pak niama da se dadem kato znam mantaliteta na balgarinahihihihihihihihihihihihihihihih
377
0
 
0
 
! Отговори
do:456 преди 13 години
tva koito ne e bil voinik nadali go znae , tva edinstveno se nau4ava v KAZARMATA
376
0
 
0
 
! Отговори
do 455 преди 13 години
Idi rqzanite te chakat te mnogo shte te lubqt i se izmiy