Дженерали не иска пари от Горсови

Компанията дала 50 000 лв. за Мануела, получила отчет за 12 000
Обновена: 18 юни 2011 13:36 | 18 юни 2011 13:30,
156
Дженерали не иска пари от Горсови
Мястото на катастрофата, причинена от Максим Стависки, в която пострада Мануела, а 23-годишният Петър Петров загина. Снимка: архив, Булфото

Застрахователната компания „Дженерали“ се отказва от парите, които трябва да получи от семейството на Мануела Горсова за разходите по делото, което бяха завели срещу дружеството.

Преди дни семейството загуби процеса срещу застрахователя и затова по закон трябва да му плати разходите за него в размер на 12 120 лева.

„Дженерали Застраховане” никога не е предявявало и няма никакви претенции към получаването на обезщетение от страна на семейството за направените разходи по това дело“, съобщиха днес от компанията и обявиха, че се отказват от парите.

От там уверяват, че ще изпълнят всички свои задължения по отношение на разходите, които предстои да бъдат направени за бъдещото лечение на Мануела. Условието е те са доказани, защото по закон компанията не може да покрие разходи без документи за тях.

От застрахователното дружество посочват, че още през ноември 2009 г. са платили авансово на семейството на Мануела Горсова 50 000 лева за лечението й.

Още по темата

Родителите на момичето обаче не са отчели всички средства – представили са документ за разходи само за 12 695 лв., а за останалите пари дружеството и до днес няма доказателства как са похарчени.

„След разговор с родителите, в който те споделят, че за голяма част от дейностите за лечение и рехабилитация на Мануела не могат да получат документи за разход от специалистите, „Дженерали Застраховане“ предложи да влезе в контакт с тях. До момента семейство Горсови не е предоставило координати за контакт с тези специалисти“, се посочва в съобщението на застрахователя.

Припомняме, че в иска си до съда майката на Мануела Горсова настояваще компанията да плати близо 190 хиляди лева, похарчени за лечението на момичето в Израел. Съдът обаче счете, че не може сумата да се дава на семейството повторно – тези средства вече са платени от дарители.

„Семейство Горсови разполагат с документи, които доказват факта, че направените разходи са изплатени именно от дарения, съгласно волята на дарителите. От това произтича и решението на съда, че семейството не е претърпяло имуществени вреди, за каквито е завело делото“, посочват още от застрахователната компания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
9-ти що се изказваш неподготвен? Какви експертни оценки? На човешкия живот ли? Заплаща се само по документи. Какъв е този експерт, дето познава всички медицински ценоразписи във всички страни?Отделно имат право на обезщетение за нанесени нематериални щети. И да вземат да си сменят адвокт, че техния е гола вода. Няма съд дето да признае и възстанови разходи от дарения на дареното лице.
16
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дженерали определено се изложиха като кифладжии и за мен друго обяснение освен, че са източени и нямат пари - няма! Няма логика да се циганят за някакви си кирливи за застраховател 180 000 лева, като идеално съзнават, че ако не платят това ще им струва милиони. Значи? Нямат значи реални пари, дори едни 180 000 лева. Дженерали България вероятно имат огромни финансови проблеми щом са замесени в такова срамно за компанията им дело и нямат пари колкото за един апартамент, за да изплатят застраховка
15
7
 
14
 
! Отговори
Един от многото преди 12 години
Така, от цялата тази дандания какво разбрах аз. Въпреки, че става дума за нашумял случай, Дженерали до последно се циганят и опитват да прецакат пострадалия.Е, кажете ми една, единствена причина аз да се застраховам в Дженерали от този момент нататък ?! Няма как да стане. Допускам, че след това перверзно поведение на алчните Дженерали, голяма част от хората моментално са се пренасочили към друг застраховател.
14
2
 
29
 
! Отговори
един преди 12 години
Наистина, страшно жалко за момичето...Един съсипан живот...Но, честно казано, гнус ме е от родителите...Целият народ бе съпричастен с трагедията им, а те се мъчат да се възползват от това. Направо ме е гнус...Неможели да докажат разходи, нямали пари за лечение...Куп глупости! Не пожелавам на никого подобна съдба с детето, но и такива родители не пожелавам на никое дете!
13
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А защо им е отчет за застраховка? НАГЛИ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ!
12
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя *** баща й ако не беше харчил парите за ротативки и беше наел читав адвокат за тия искове щяха да си получат всичко до последната стотника. Горката Мануела. :((((
11
6
 
29
 
! Отговори
Такава преди 12 години
Абеее... има нещо гнило в цялата история... и имам усещането, че идва от страната на Горсови?!
10
7
 
26
 
! Отговори
Красимир Горсов преди 12 години
Не говорете много, а дарявайте, че ми се играе та ми се плаче!!!
9
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дженерали са *** и да си четат задълженията по полиците. Какви разходи искат да им отчитат. Има си експертни оценки на сумата за лечение и точка.
8
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо когато по медиите се тръби с новина от сорта на "Цял град натровен от вафли" никога не се споменава името на вафлата, а в този случай само Дженерали, Дженерали?
7
8
 
9
 
! Отговори
Мен преди 12 години
И както винаги, тези които са гушнали паричките и се крият като долнопробни мишчици са кои - адвокатитеее.. Я сега тези синковци да излязат и да кажат каква точно работа свършиха за 21 000 лева. И защо в тази страна (пък и в другите страни) не се намери един адвокат с достойнство и той да излезе да каже "Отказвам се от хонорара. Съвестта не ми позволява да взема пари заради смъртта на един и доживотното страдание на друг". Как пък един не се намери, да *** пиявиците адвокатски... ???
6
5
 
34
 
! Отговори
Dundy преди 12 години
Усетиха се от Дженерали, че с това дело се набутаха и сега се правят на щедри, но малко хора ще си направят там застраховка вече...
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой не иска от родителите да повярват, че детето им ще остане завинаги в това състояние, но и никой не бива да иска даренията да продължават безкрай...
4
1
 
32
 
! Отговори
БГ Съдия преди 12 години
дефакто понеже хората са дарили пари и Дженерали казват, че няма нужда и те да плащат за същото нещо :)
3
9
 
42
 
! Отговори
водно конче преди 12 години
И какво илиза - че дарителите са поели задължението на застрахователя? Сиреч, ако има дарителска кампания, застрахователи си стиска париците? Много удобно за Дженерали!
2
9
 
30
 
! Отговори
Дани преди 12 години
искат пари родителите да ги харчат по комар
1
7
 
19
 
! Отговори
електорат преди 12 години
МНОГО СТРАНЕН НАЧИН ЗА РЕКЛАМА, НО САМО В БГ. МОГАТ ДА СТАВАТ ПОДОБНИ НЕЩА