Гей парадът шества за равни права

От "София прайд" очакват над 1000 души
Обновена: 18 юни 2011 08:02 | 18 юни 2011 08:01,
813
Гей парадът шества за равни права
Снимка: архив Булфото

Шествие за равни права на хората с различна сексуална ориентация ще се проведе днес в София.

Началният час е 16,00, а сборният пункт е на Моста на влюбените до НДК.

Очаква се над 1000 участници да се включат в шествието, обявиха от "София прайд" .

"Шествието не е демонстрация на сексуалност, а мирен протест срещу хомофобията, дискриминацията и престъпленията от омраза. Това е инструмент за постигане на равни права на хората с различна сексуална ориентация, искаме видимост за тях и техните проблеми", подчертаха организаторите.

Още по темата
2 юни 2011 09:43
568

За времето на парада няма да се затварят напълно улици и булеварди в столицата.

При преминаването на шествието от "Пътна полиция" ще спират и пропускат поетапно движението, съобщиха от Столичната община.

"По-голямата част от бюджета на организаторите и през тази година е изразходван за осигуряването на максимална защита и сигурност на участниците в парада", съобщи Магдалина Генова.

Затова няма да се допускат хора с чадъри, оръжие, ножове, метални боксове, вериги...

"София прайд" настоява и за законодателни промени, с които да се защитят правата на гей общността у нас.

"Ако неонацист пребие ром, това е престъпление от омраза, но ако пребитият е човек с хомосексуална ориентация, това се счита за хулиганство, което е правен абсурд", обоснова се Генова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


813
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
752
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
П***аст не се става от първия път!
751
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kade e Gei-Neanal BoikoBorisov, intimnata priatelka na Todor Jivkow
750
1
 
3
 
! Отговори
Y.M.C.A. преди 12 години
Пуснах хвърчилото, и то не се върна повече :(
749
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако пребие ром или гей,нали искате равни права,защо за хетеро-сексуалните да е хулиганство,а за вас дискриминация.това ли са равни права-ние 8 000 000 хетеро да сме излезли да викаме че не сме гейове-нещо не виждам смисъла.според мен се събрахте да се нае...те на воля под защита на полицията и всички приказки са само прах в очите.живеите си и не ни занимавайте с вас
748
0
 
0
 
! Отговори
от 776 преди 12 години
коментара не е до 744 , а до 774
747
2
 
0
 
! Отговори
до 744 от циганин преди 12 години
"Ти за бг. *** кво разказваш като не знаеш"! Момче ,аз съм ги ч**ал българските *** ! Явно си млад и не си в бройката , но голяма е вероятността баща ти да е бил !
746
5
 
0
 
! Отговори
FOCK me VERY MUCH преди 12 години
до:отвратен хетеро . Този номер с "частно парти" може само менингитен ****раст от провинцията , "скрил" се в София да ти го скрои. Съжалявам, че са били гадни... Не всички сме такива и това е разликата , за която цял ден плещя тук.
745
2
 
2
 
! Отговори
FOCK me VERY MUCH преди 12 години
до :апел към ***. М**го , ти за Българските *** , кво разказваш като не знаеш . Питам те аз със *** *** какво стана ? Станаха травестити, нали? От това по-голяма изродия няма - *** - ***, че и за *** не ставате.
744
4
 
16
 
! Отговори
отвратен хетеро преди 12 години
Искахме да се присъединим към веселбата на гейовете, пред паметника на съветската армия, подходящо оцветен за целта в шарени одежди на супермен и прочее.Искахме по този начин да покажем съпричастност, толерантност и прочее гражданска добронамереност.Искахме, ама ...НЪЦ. Високомерно самите гейове не ни допуснаха вътре зад загражденията с обяснението, че това било...ЧАСТНО ПАРТИ!? ОТКОГА, ПИТАМЕ СЕ, ПЛОЩАДИТЕ КРАЙ СТОЛИЧНИТЕ ПАМЕТНИЦИ ВЕЧЕ СА ЗАБРАНЕНИ ЗА ХЕТЕРОХОРА, ЗАРАДИ ТЕХНИТЕ ГЕЙ КАПРИЗИ.
743
4
 
6
 
! Отговори
апел към циганите преди 12 години
които са около 40 и повече години ! Абе кажете им на по-младите тук,че *** не са внос от Европа! Помните ли навремето имаше обществени бани , как идваха българските *** уж да се къпят и после се "сприятеляваха" с нас ! Сега си мисля,глупави сме били , за 2-3 лв. ги чукахме ,абе луди млади сме били ,всеки е правил грешки на младини !
742
0
 
3
 
! Отговори
for преди 12 години
do 770 ti sigorno si gei i bez da ti pla6tat
741
4
 
1
 
! Отговори
ko40 фон село преди 12 години
абе ако плащат, що да не съм гей, даже и *** ще стана :)
740
2
 
2
 
! Отговори
miim преди 12 години
do 764 sega balgarite ste te 4ykat na darti godini
739
8
 
9
 
! Отговори
Фъндъкова преди 12 години
Дори и вашият вожд Бойко миналата седмица си призна. Няма да намерите женски *** в неговата къща, той жени не го интересуват. Жени не го посещават, само Дянков наминава вечер.Е,какво пък, просто сексуална ориентация.
738
2
 
0
 
! Отговори
miim преди 12 години
do 762 sega ste te 4ykat balgarite na darti godini
737
1
 
5
 
! Отговори
до 765 преди 12 години
тулски----беше ли там.....
736
3
 
5
 
! Отговори
Charlie преди 12 години
Абе споко, докато ние тука ги плюем, те си развяват безнаказано задниците на живо по столичните улици - факт
735
5
 
7
 
! Отговори
до 762 от черньо преди 12 години
Не вини запада , в България си има *** още от комунизма ,че и от по-рано ! Не те знам на колко си години ,но знаеш ли когато бях в казармата /през Тошково време/ колко български *** съм е..... , а и боята ми е ценена сред българските *** ,като видят *** ,полудяват ! Просто п***лското не идва от вън , отдавна си е тук !Но всичко беше на младини ,сега българин и хиляди лв. да ми даде ,няма да го чукам ,просто побъдрях като че ли !
734
4
 
18
 
! Отговори
Възмутен! преди 12 години
Защо лигавата софийска община не забрани това мероприятие, което е отвратително и засяга правата на другите нормални хора? Аз показвам ли си оная работа на центъра ей така?!? Това е чиста проба хулиганство - непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото! За хулиганите си има Наказателен кодекс! А конституцията забранява аморалността! Кмете Фандъкова, защо разреши тази гнусотия?!?
733
3
 
14
 
! Отговори
До 747! преди 12 години
Ей, орангутан! Много ти се иска България да се ***, *** черен! Но няма да стане! Никога! Това, което става у нас не е "българизация", а "западняция", затова не ми говори глупости, *** такъв! Понеже България не се управлява от истински Българи, а от клонирани орангутани като теб, наложени от Запада! България ще се българизира и в това именно е спасението й! И недей да хулиш родината ми, ***, защото само в България *** живеят най-мирно, навсякъде другаде ги гонят! Защо ли?