Токът и парното ни по-скъпи от днес

Скокът на минималната заплата няма да компенсира увеличението
Обновена: 1 юли 2011 08:11 | 1 юли 2011 07:04, Красимир Ангелов
257
Токът и парното ни по-скъпи от днес
Снимка: Булфото

От днес влизат в сила новите цени на електроенергията, природния газ и парното.

След одобрените промени цената на електроенергията за бита поскъпва с малко под два процента.

За Е.ОН цената на дневната електроенергия се увеличава с 1,92 процента, а нощната - с 1,91 процента.

За ЕВН дневната електроенергия поскъпва с 1,90 процента, а нощната - с 1,95 процента, а за ЧЕЗ дневната тарифа на тока се увеличава с 1,89 процента.

Средното увеличение на тока общо за бита и за индустрията е с около три на сто. По някои от тарифите за малките и средни предприятия, които също купуват ток на регулирания пазар, увеличението на цената на електроенергията ще е с около 5 процента.

Цената на природния газ от 1 юли се увеличава с 4,71 процента до 557,22 лв. за 1000 куб. метра, но заедно с увеличението от 1  април поскъпването на синьото гориво става 9,39 процента.

На база на това поскъпване се преизчисляват и цените на парното.

Още по темата

За София парното ще поскъпне с 4,55 на сто. Във Варна цената на топлоенергията скача с 8,84 на сто, в Пловдив - с 6,76 процента, в Бургас - с 5,54 процента.

Увеличението на цената на парното в Сливен ще е с 0,75 процента, в Габрово - с 0,94 процента, във Враца - с 0,53, в Перник - с 1,44 процента, в Русе - с 5,06 процента, а в Плевен - с 6,58 на сто.

Единствено във Велико Търново цената на парното ще бъде намалена с 2,52 процента.

Повишаването на минималната работна заплата на 270 лева няма да може да компенсира скока в цените на енергоресурсите - електроенергия, топлоенергия и природен газ, сочат сметките на икономически анализатори.

За малкия и среден бизнес повишението на цените на електроенергията ще бъде допълнителен разход на фона на стагниращото вътрешно потребление, коментира пред БТА Лъчезар Богданов, управляващ съдружник в "Индъстри Уоч".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още по темата: парнотокцени на тока
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
11
 
! Отговори
87307 преди 12 години
да ви дигнат всичките -*** и политически *** от всички партии
27
0
 
18
 
! Отговори
НЕ ПЛАЩАЙТЕ преди 12 години
Закон за защита на потребителите:Чл. 62. (1) Доставката на стоки или предоставянето на услуги на потребителя срещу заплащане без изрично и предварително искане от негова страна е забранено.(2) Когато потребителят получи стока или услуга, за които не е отправил изрично и предварително искане, той не е длъжен да възстанови стоката и не дължи заплащане на стоката или услугата на този, който я е изпратил или предоставил.(3) Липсата на отговор от страна на потребителя не означава съгласие от негов
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГРОБГамени за Разбиване и Ограбване на България
25
0
 
21
 
! Отговори
къде са синдикатите? преди 12 години
А синдикатите спят ли спят и трупат тлъстинки ......
24
0
 
20
 
! Отговори
Докога ???? преди 12 години
Ето, това е важната новина за всеки обикновен човек в България, защото точно това бърка ежедневно в и без това отънелия му джоб !На базата на какво се увеличават цените ?Докога ще се увеличават ?Криза е - заплати и пенсии вече повече от 2 години са замразени, а цените скачат ежедневно !!!
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БГ има нужда от внос на политици.Мутрата беше казал, че ''матряла'' не струва, но от такъв ''матрял'' е направен и той.
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г - Граждани за Е - Евтаназия на Р - Рапона Б- Боко
21
1
 
15
 
! Отговори
Спокич преди 12 години
Не им завиждам на трупните червеи, когато нашите политици почнат да измират ще отровят и трупните червеи. Абе скоро не ли е умирал никой български политик, хубавите новини от токова естество ми липсват.
20
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая нечувана наглост ако се случи например в Гърция или Франция поне няколко милиона души ще блокират държавата. Обаче робския и простодушен народ си мълчи докато ненаситните алчни *** му изпият кръвчицата. Всички в Парламента трябва да ги оставят на минималната заплата. Това е ПОЗОР за България.
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Все още сме комунистическа държава.Всичко е монопол - ток, вода, парно, бтк, даже gsm операторите са на еднакви цени.Държавата винаги е права - дори и когато греши.
18
6
 
5
 
! Отговори
бкп-бсп преди 12 години
И тези /вмро-комунисти/ искат парче от баницата!?Не е страшно това увеличение,страшно е това което се задава от догодина 2012-увеличение на тока средно годишно от 9 % до 23 %,заради договорите подписани с ЕС от преговарящия/кунева-пръмова/ при влизане на Бг в ЕС.И никой не може да предотврати това увеличение-целта е енергийна ефективност и намаляване на електропотреблението с енергоспестяващи уреди!
17
0
 
29
 
! Отговори
До 11 преди 12 години
Грешите, една кофа с *** е много по-ценна от цялата ни политечска "класа", защото с нея ще може да се натори почвата, а нашите политици и за *** не стават. Толкова са гнусни, че и трупните червеи няма да искат да ги ядат след време.
16
7
 
18
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
Е, за да не четем повече такива стресиращи новини,е добре да си помислим на 23 октомври. Лично аз ще гласувам за АТАКА, защото Волен обеща да прекрати договорите с ЧЕЗ и ЕОН, които ни търгашат както си знаят.
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кога най-накрая депутатите ще отменят позорната незаконна такса сградна инсталация? Тръбите на ТЕЦ минават през частните ни имоти, за което не плащат наем.Частната собственост е неприкосновена. Съгласно чл.111 от Закона за задълженията и договорите давността е 3 год. Не плащайте тая незаконна такса. ТЕЦ губят всички дела в съда, затова и в София опростиха незаконните си вземания от хората. Това е брутален рекет, който трябва да бъде отменен със закон!
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ei sega shte doidat ot gerberskata papla4 da nari4at vsi4ki nedovolni "komunisti"!
13
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така, така... А на римлянката от снощното видео с 12-те чаавета сте й опростили 4 000 лева сметка за ток, нали?
12
2
 
27
 
! Отговори
Спокич преди 12 години
Някой сеща ли се нейде по земята да има по-*** правителство от българското?
11
0
 
30
 
! Отговори
Спокич преди 12 години
Български политици са тор!!
10
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ей това е ГЕРБ.Вдигат мин. заплата с 20 лв и ни го начукват с приятелчетата си монополисти.Лобита и интереси! После пари усвоявали! А инфлацията?! А мизерията! ББ е много добър лъжец!
9
1
 
27
 
! Отговори
bg преди 12 години
Къде си бе народе? Утре ще е късно.