Първанова пише на Цветанов за престъпна група на летището

Евродепутатката призовава за мерки, гарантиращи сигурността на багажите
Обновена: 7 юли 2011 15:15 | 7 юли 2011 15:15,
125
Първанова пише на Цветанов за престъпна група на летището
Антония Първанова. Снимка: Булфото

На територията на летище София действа организирана престъпна група.

Това заявява евродепутатката Антония Първанова в писмо до вътрешния министър Цветан Цветанов.

В него тя призова МВР шефа да бъдат предприети мерки за ефективно гарантиране на сигурността и неприкосновеността на личните багажи на пътниците.

В началото на седмицата Първанова отправи искане пред Европейския парламент за временно спиране на правата за обслужване на летище София. Като причина за мярката тогава тя посочи зачестилите случаи на отваряне на багажа на пътниците или липса на вещи.

"Дълбоко сме разтревожени от случващото се и сме убедени, че такава дългогодишна престъпна дейност не би могла да съществува без сериозна организация и протекция. Имаме основание да предполагаме, че на територията на летище София действа организирана престъпна група, интегрирана в състава на наземните оператори", пише Първанова на Цветанов.

Тя заявява, че са отправени множество сигнали, визиращи нарушения в дейността на наземния оператор „Летище София” ЕАД.

По думите й за справяне с престъпните практика на летище София настояват множество неправителствени организации, медиите и потребители в социалните мрежи.

Още по темата
Те обръщали внимание на незабавните действия, предприети при кражбата на мобилния телефон на американския посланик Байърли, и апелирали за същата реакция спрямо случаите с български и чужди граждани.

По-рано днес пък заместник-министърът на транспорта Камен Кичев определи постъпката на евродепутатката Антония Първанова като „крайно небългарска, грозна и непатриотична.

Той уточни пред bTV, че летище София е едно от летищата с най-добра статистика на посегателство към багажите.

Към момента имало 10 жалби, което означавало на 10 000 багажа – 2 жалби. А европейският стандарт, който е поносим от всички превозвачи, е между 3 и 5 багажа на 1000", заяви още заместник-министърът на транспорта.

Самата Първанова сподели, че е била обект на кражба, след като са й откраднали часовник, документи и вещи на майка й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
2
 
! Отговори
ronin преди 12 години
Жална им майка на крадците-да окрадат точно Антония Фарма! Малшанс, или с други думи-малък шанс!
101
4
 
5
 
! Отговори
проззззд преди 12 години
Как е разбрала че точно в София са я обрали.предполагам е пътувала София-Брюксел.Вземат и багажа в София и го връщат в Брюксел.Значи 50-50.От къде е сигурна че в София са крадците а не на летището в Брюксел.Трябвало е да иска и двете летища да бъдат наказани.А и да попитам защо изгониха баща ти от път.превози Добрич.
100
10
 
2
 
! Отговори
Жеко преди 12 години
Братя, аз гласувах за г-жа Първанова и се гордея с това. И пак ще гласувам за нея, ако трябва. Тази достойна жена оправда доверието на нашия Цар! Тя се грижи за всички нас, за да пътуваме сигурно и спокойно. Ето това е истинския патриотизъм! Да подкрепим Първанова, братя, да я подкрепим, за да можем да живеем нормално, а не да бъдем крадени, рекетирани и бити от мутрите. Да живее нашият славен Цар, който издигна г-жа Първанова! Да живее Отечеството!
99
2
 
6
 
! Отговори
Милена преди 12 години
добре,че са я окрали,иначе нямаше дума да отрони.
98
9
 
6
 
! Отговори
АЗЕ И ТИЗЕ преди 12 години
Първанова ми харесва ....може да е ку..а ,но е точна !
97
1
 
5
 
! Отговори
до Първанова преди 12 години
...г-жо,ТЕ ЗНАЯТ ,.....АМА НЕ ИСКАТ !
96
1
 
1
 
! Отговори
до Жеко преди 12 години
Прочети пост 91 и ще ти стане ясно коя е Първанова
95
3
 
9
 
! Отговори
напълно съгласен !!! преди 12 години
В обръщение пред Европейския парламент българският евродепутат Антония Първанова призова за временно спиране на правата за обслужване на "Летище София" ЕАД.Причина за това са зачестилите случаи на нерегламентирано отваряне и липси на вещи от багажа на пътниците.Явно за повече от 1300 години история не сме успели да се справим с предателите, но никога до сега те не са били толкова нагли!!!Визирам гайдата Първанова, дето всеки я надува когато си иска. Не може по подобен начин, особено в началото на туристическия сезон "българин" да се изтапани в Европарламента и да иска затваряне на "Летище София" ЕАД, ако ще и да е и радиоак...тивно. Явно на *** й свършва мандата и иска да остане завинаги в Брюксел. Направо ме е гнус от нея. Тази е същата, която преди време злепоставяше тогавашният български кандидат за еврокомисар Румяна Желева. В други държави, такива като нея си заминават тихо, а в трети ги убиват с камъни.Съжалявам за крайните си думи, но съм крайно афектиран.
94
2
 
1
 
! Отговори
Жеко преди 12 години
Българи, не разбрахте ли, че докато не си смените чипа все бедни, гладни, мръсни и дрипави ще ходите! Царят ви даде урок, който, ако имахте малко ум в главата, щяхте да усвоите добре. Но не би! Твърдоглави, дребни и завистливи хорица обругаха Негово Величество, вместо да попият малко мъдрост и благородство. Тези нещастни душици хулят и клеветят ден и нощ, защото Царят е живото доказателство за тяхното нищожество. И въпреки това името на Цар Симеон Втори ще пребъде!
93
1
 
0
 
! Отговори
liudmil tsvetkov преди 12 години
na men mi iz4ezna fotoaparata na 3 april na pat za madrid.vzeli mi i zariadnoto sas bateriite.mnogo se iadosah no pih edna studena voda. tova sme nie balgarite.obi4ame da si kradnem.edni za pliunka , drugi za besilo.no nai lo6oto e 4e vsi4ko se vra6ta na tozi sviat a nie ne go znaem. zatova sme na tova derege.
92
5
 
1
 
! Отговори
Жеко преди 12 години
Братя, да подкрепим Първанова, която за разлика от много от нас, не е тарикатско-балканско-крадливо изчадие, а е с благородни помисли и чувства. Не случайно нашият Цар й оказа доверие, не случайно! Първанова се грижи за обикновените пътници, ограбвани безочливо и нагло. Тя е истински патриот, защото защитава собствеността и достойнството на всички нас. Но . . . злобните и завистливи душици не прощават . . . Тези дребни души охулиха Царя, та какво остава за Първанова. Сменете си чипа, братя, сменете го, докато не е късно, защото иначе още повече ще страдате, още повече!
91
3
 
2
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Четеики просташки коментари...много гербери са се събрали.
90
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
CVETANOV OBA4E NE MOJE DA 4ETE:)))
89
0
 
5
 
! Отговори
hagen преди 12 години
Ако не бяха откраднали часовника на г-жа Първанова дали щеше да се сети че на аерогара София се е крадяло и дали щеше изобщо да даде гласност за това.А нали е депутат от народа т.е. да защитава интересите на народа.Излиза че пази собствените си интереси.
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първанова да си стои в България.
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мишо, ти сериозно ли ..."леля ми ги беше сготвила и като си отворих багажа после липсваха две сърмички..." И как си го обясняваш? Чекираш се 2 часа преди полета, и после?Служителите на летището душакат куфара ти, подушват апетитните сърмички, разбиват ти куфара, хапват по една и продължават натам??? ХАХАХАХА, сериозно ли го казваш???????
86
10
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Аз пътувам по 3 пъти на седмица за Лондон и винаги ми липсва нещо от багажа - бельо, ***, дрехи, цигари. Последния път бях оставил една кутия със сърмички по карнобатски - леля ми ги беше сготвила и като си отворих багажа после липсваха две сърмички. И всички мои приятели се оплакват, че винаги на летище София им крадат по нещо от багажа - това е системно. Права е Антония Първанова - мислете следващия път като гласувате пак за ГЕРБ до къде ни докараха ГЕРБ.
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"супер кухинг парче"
84
0
 
5
 
! Отговори
бг преди 12 години
Започват да *** едва когато лично ги ощипат. А до сега къде бяхте?
83
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая трябва да я пуснат в накой *** катун да начашат може и да миряса.