Първанова пише на Цветанов за престъпна група на летището

Евродепутатката призовава за мерки, гарантиращи сигурността на багажите
Обновена: 7 юли 2011 15:15 | 7 юли 2011 15:15,
125
Първанова пише на Цветанов за престъпна група на летището
Антония Първанова. Снимка: Булфото

На територията на летище София действа организирана престъпна група.

Това заявява евродепутатката Антония Първанова в писмо до вътрешния министър Цветан Цветанов.

В него тя призова МВР шефа да бъдат предприети мерки за ефективно гарантиране на сигурността и неприкосновеността на личните багажи на пътниците.

В началото на седмицата Първанова отправи искане пред Европейския парламент за временно спиране на правата за обслужване на летище София. Като причина за мярката тогава тя посочи зачестилите случаи на отваряне на багажа на пътниците или липса на вещи.

"Дълбоко сме разтревожени от случващото се и сме убедени, че такава дългогодишна престъпна дейност не би могла да съществува без сериозна организация и протекция. Имаме основание да предполагаме, че на територията на летище София действа организирана престъпна група, интегрирана в състава на наземните оператори", пише Първанова на Цветанов.

Тя заявява, че са отправени множество сигнали, визиращи нарушения в дейността на наземния оператор „Летище София” ЕАД.

По думите й за справяне с престъпните практика на летище София настояват множество неправителствени организации, медиите и потребители в социалните мрежи.

Още по темата
Те обръщали внимание на незабавните действия, предприети при кражбата на мобилния телефон на американския посланик Байърли, и апелирали за същата реакция спрямо случаите с български и чужди граждани.

По-рано днес пък заместник-министърът на транспорта Камен Кичев определи постъпката на евродепутатката Антония Първанова като „крайно небългарска, грозна и непатриотична.

Той уточни пред bTV, че летище София е едно от летищата с най-добра статистика на посегателство към багажите.

Към момента имало 10 жалби, което означавало на 10 000 багажа – 2 жалби. А европейският стандарт, който е поносим от всички превозвачи, е между 3 и 5 багажа на 1000", заяви още заместник-министърът на транспорта.

Самата Първанова сподели, че е била обект на кражба, след като са й откраднали часовник, документи и вещи на майка й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Самата Първанова сподели, че е била обект на кражба, след като са й откраднали часовник, документи и вещи на майка й." Малко несериозно ми се вижда! Ако са толкова ценни нещата може да си ги носи в ръчния багаж. Аз и моето семейство пътуваме често. За сега сме нямали проблеми. Не казвам, че е нямало такива случаи, но на г-жа Първанова реакцията ми се струва, меко казано, неадекватна. Навява мисли на евтина PR акция. На нея не и е за първи път, ама какво да се прави, кошерчето и е празно!
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая не се ли казваше Попкръстева.
20
6
 
27
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
ахх, червена мастио, как не ти стана неудобно да клепаш собствената си държава пред цяла Европа? Как ***, *** с *** червена? Получила била няколко писма от някой си, че му липсвало нещо в багажа и веднага реши, че това е станало на софийското летище. Е как го разбра това? И без да пита или да се обърне първо към българските власти, веднага раздуха нещата в европейския парламент. Еййй, това да си комунист е диагноза, заболяване, това нее политическа идеология.
19
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДА БЕШЕ НАДАЛА ВОЙ ЗА ТОВА ПРЕДИ КРАЖБАТА ТО БАГАЖА И........СЕГА Е КЪСНО, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗА НЕЯ. СЕТИЛА СЕ МАРА ДА СЕ ПОБАРА .....КЪСНО Е ....
18
13
 
6
 
! Отговори
ха ха ха преди 12 години
Баси по-тъпо същество от герболезета нема.Харата му разправят,че се краде и им е писнало,то тъуту герберон ти твърди,че черното е бяло,най-доброто летище било.На баба му на Боцко пичарията и.Тва е нечувана наглост.Значи когато си търсиш правата от грабежа на скапаната държава си небългарин и предател?Тоя държавен чиновник с тия *** забележки да си ходи веднага.
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Друго се замислих аз, ако тази стане вице на оная, става супер кандинат президентска двойка, но пък днес стана известна още една Петров-Здравкова, а сега каже те ми за кой да гласувам, ако пренебрегна едните заради другите 5 години все ще старадам, трябва да ни дадат право да гласуваме е 1 и 2 точки, че да почетем и двете кандидатски двойки.
16
2
 
15
 
! Отговори
Пич преди 12 години
Само не можах да разбера как тези ограбени хорица са разбрали, че са ги обрали точно на софийското летище ами не примерно на летището, където са кацнали? Ей това не ми стана ясно!
15
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-жо Първанова, преди не се ли крадяха багажи по летищата? Или докато червените *** бяха на власт си трайкахте послушно, а сега вдигате врява, щото министър Цветанов не е ваш човек? Жалка сте!
14
4
 
13
 
! Отговори
сдг преди 12 години
ОЩЕ НЕЩО СЕ СЕТИХ.ТАКА ИМ СЕ ПАДА НА ТЕЗИ КОИТО ИЗБРАХА ТАЗИ ДА НИ Е ЕВРОКОМИСАР,ДА НИ ПЛЮЕ В ЕВРОПА,ТАКА ПОКАЗВА ЛЮБОВТА СИ КЪМ НАРОДА.
13
3
 
16
 
! Отговори
oooooh преди 12 години
Сигурно има кражби, но не вярвам да е в такива мащаби като на други летища /вкл. европейски/. При всички случаи мерки трабва да се вземат. Двруг е въпросът Тони Фарма дали трябваше отново да оплюе България публично в Европа, защото видите ли били й откраднали нещо си. Тази жена е изключително злобна, нелицеприятна и отблъскваща. Не пропуска удобен случай да унижи страната ни. Знае си, че повече няма да еевродепутат. Ще си краде от другаде
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще я боцна
11
4
 
21
 
! Отговори
Зъболекър преди 12 години
В обръщение пред Европейския парламент българският евродепутат Антония Първанова призова за временно спиране на правата за обслужване на "Летище София" ЕАД.Причина за това са зачестилите случаи на нерегламентирано отваряне и липси на вещи от багажа на пътниците.Явно за повече от 1300 години история не сме успели да се справим с предателите, но никога до сега те не са били толкова нагли!!!Визирам гайдата Първанова, дето всеки я надува когато си иска. Не може по подобен начин, особено в началото на туристическия сезон "българин" да се изтапани в Европарламента и да иска затваряне на "Летище София" ЕАД, ако ще и да е и радиоак...тивно. Явно на *** й свършва мандата и иска да остане завинаги в Брюксел. Направо ме е гнус от нея. Тази е същата, която преди време злепоставяше тогавашният български кандидат за еврокомисар Румяна Желева. В други държави, такива като нея си заминават тихо, а в трети ги убиват с камъни.Съжалявам за крайните си думи, но съм крайно афектиран.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой ли е моралния подбудител за активноста на тази какаНякакви мисли по въпроса.Аз лично не познавам някого да са го крали точно на летище СофияВиж из цяла Европа,при вътрешни полети ,тоест без минаване през БГ ,са изревали много познати.И то примерно полет Милано-Лондон Но явно трябва да пробутат наша фирма на летището в София
9
3
 
13
 
! Отговори
сдг преди 12 години
АМИ ОПЛАЧИ СЕ НА МИГЛЕНА КУНЕВА,НАЛИ ВИЕ СПРЕТНАХТЕ ОНАЗИ ХУБАВА САГА С РУМЯНА ЖЕЛЕВА.СЕЩАШ ЛИ СЕ ЗА ПРИКАЗКАТА"ГОСПОД ЗАБАВЯ НО НЕЗАБРАВЯ".Е ГОСПОД СЕГА ЩЕ ТЕ МЪЧИ ДОСТА ГОДИНИ.
8
2
 
6
 
! Отговори
анонимна преди 12 години
НАщТИ БЪЛГАРИ СА МИСЛИЛИ САМО ДА ГИ ПРИБЕРАТ ТЪЙ КАТО ЧИСОВНИКА СТРУВАЛ 3500 ЕВРА И ДРУГИ СКЪПИ ВЕЩИ ТАНАЛИ НАШИТЕ МИТНИЧАРИ СА СВИКНАЛИ ДА ВЗИМАТ КОЛКОТО СИ МОЖЕ ПОВИЧЕ
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отврат, повръща ми се от такива мижитурки, които благодарение на к........ си поведение успяват да прецакат много по-кадърни от тях. От горе на всичко излагат страната ни и постоянно стават за смях с префънцуненото си поведение.
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз на кого да пиша, на тази *** да и вземат българското гражданство, та като си отвори устата тя, ние да не затваряме очи от срам и ужас.
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Самата Първанова сподели, че е била обект на кражба-ХА ХА ХА окраднали са от баш крадеца
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тая е КРАЙНО неприятна
3
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първанова,ти си изтъкана от антибългарски антинационализъм и антисамоуважение нямаш като европейски депутат....Не ти е за пръв път да окъкваш пейзажа!!!