Яне: Какво му се плашите толко на Бойко? Той е мутра

Цветан Цветанов бил воденичен камък на врата на премиера
Обновена: 18 юли 2011 11:06 | 18 юли 2011 10:49,
266
Яне: Какво му се плашите толко на Бойко? Той е мутра
Лидерът на РЗС Яне Янев и кандидат-президентът на партията Атанас Семов. Снимка: Булфото

След като вчера стана ясно, че зад „уволнението“ на премиера Борисов стой партия РЗС, днес лидерът на партията Яне Янев обясни пред Нова телевизия, че това не е негативна кандидатпрезидентска кампания, а точно обратното, защото на „народа му е причерняло от това правителство, от тази бедност, корупция, безалтернативност“.

Според него слоганът „Ще уволня Борисов!“ няма нищо общо с този на „Нова зора“ от миналите избори – „Гласуваш за Борисов, получаваш Костов!“, защото ако кандидатът за президент на РЗС Атанас Семов спечели изборите,“първият указ, който ще издаде, е да внесе поправки в сега действащата конституция, за да проведе референдум за нова българска конституция", обясни Янев.

„На премиера най му изнася с ножицата да реже ленти, но той не разбира, че с всяка отрязана лента си отрязва поне една седмица от мандата. И ако започнем да правим калкулации, ще видим, че в края на годината той сам ще си отреже мандата“, продължи лидерът на РЗС.

„Нито вие, нито Атанас Семов може реално да уволни Борисов. Може да го уволни българският избирател“, реагира водещият и разпали Яне Янев.

„Ама що за глупости, цитирате Бойко Борисов като че ли е Конфуций. Какъв премиер е този случайно попаднал човек и кукла на конци. Какво му се плашите толко на Бойко? Какъв е този Бойко?“, развихри се лидерът на РЗС.

"Досега нито един президент не се е възползвал от възможността да бъде законодател по отношение на промени в конституцията”, а Семов ще го направи, обясни той.

На въпроса защо е подкрепил кабинета „Борисов“ в началото, Янев отговори, че той винаги е говорил открито за премиера още „от момента, в който го спуснаха кукловодите в Министерството на вътрешните работи като главен секретар“ преди 10 години.

Яне не пожали и журналистите, които според него са „подтичвали тогава по него със силно навлажнени езици и ослюнчени, и натеменужени и Бойко, Бойко – великият Бойко!“

Още по темата

"Бойко е една най-обикновена мутра, която е удобна за така наречения генералски кръг, който в момента е спуснат с една определена цел, която в момента се вижда“, заяви лидерът на РЗС и допълни, такива хора не трябва да притежават официална власт.

Янев обясни, че е подкрепил кабинета „Борисов“ заради голямото доверие, което е получил премиера от хората.

“Настроението сред хората отдавна вече е анти Бойко Борисов и той няма как да спре този процес. Още повече че си има един хубав воденичен камък на врата, който се нарича Цветан Цветанов и усилено го тласка към дъното", каза още Яне Янев.

Няма вариант, при който РЗС да изгуби изборите, обяви Янев.

Според него кандидатът за президент на партията Атанас Семов ще отиде на балотаж, защото „той е най-достойният, образован и ерудиран човек с ясна европейска визия. Друга категория политик – такава каквато не е имало през последните 20 години в България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
2
 
6
 
! Отговори
13 преди 12 години
Ох,Яне това много ме радва,че е само мутра,а не е още мутирал гей.Щото вие сте всичко накуп.
191
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н Янев, на народа му е омръзнало от вас и от собствениците на медии-комунисти, които постоянно ви показват на първа линия. Но ние си знаем, те искат да ни покажат ***... (нямате все още милионите, за да сте гей).Това, че ДС ви е вредило във властта по никакъв начин не променя нашето мнение (на народа) и вие ще го разберете още на следващите парламентарни избори.
190
8
 
9
 
! Отговори
Васил преди 12 години
Към всички коментатори до тук:Независимо какво мнение имате за Яне Янев,трябва да признаете,че ако не беше той,нямаше да знаете за далаварите на най-високо ниво.Щяхте като зомбирани да повтаряте "Да живей",щом видите любимия си премиер,смятайки,че е еталон за честност и справедливост.Надявам се да сте се замислили "ДАЛИ ТОВА Е ТАКА?
189
0
 
1
 
! Отговори
. преди 12 години
Към автора на статията - моля, научете се кога да използвате 'И' и кога 'Й'.
188
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
qne nikoi ne se pla6i ot boiko a se pla6ime ot tebe za6toto ne si vred i tova e mnogo stra6no
187
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
qne ti nemoje6 dase sravnqva6 s boiko 6toto e istinski maj a ti si istinska jena i zatova mnogo zavijda6
186
0
 
0
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
187 Президентът НЯМА ПРАВО на законодателна инициатива.Това обезсмисля сметките, колко депутати са "за" или "против".
185
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
az haresvam mytrite qne 6to ne proba da stane no jeni4ki kato nego nemogat da stanat a samo klykarki kato nego
184
0
 
6
 
! Отговори
до 189 преди 12 години
ТИ си голям оптимист да им даваш цял процент.Всъщност може ако си го купят:)))
183
1
 
8
 
! Отговори
Коментатор преди 12 години
За Яне Янев посл. Макълдауни съобщава дипломатчно , че е наричан Клоунът на българската политика и че е намерил доста пари за кампанията си от неясни източници. В друг свой доклад - от 18 юни 2009 г., тя направо го нарича политически шарлатанин.Във в-к Уикенд от 21.02 11 г.бяха отделени 2 страници на персоната на Я.Я., публикувайки обвиненията на Стефанов, бивш координатор на РЗС в ямболско. Там със снимки на смс-и бяха показани поканите на Янето към момчето за нестандартен, т.нар.воеводски секс, които младежът твърди, че са отправяни многократно към него. 1.Янето отбягна теста на полиграф ДЛ - (той дава грешка в диапазона 2-5%), за да докаже, че не е отправял такива предложения към младия човек. При отрицателен резултат той имаше пълното право да съди Уикенд и Стефанов. При положителен не зная...2. На детектора на лъжата той можеше да докаже ,че джипът му е откраднат случайно и че не е маневра за измъкване, а в него действително са били деветте важни флашки, вкл. и тази за разговора с Менда Стоянова. Дали това не беше поводът джипът да изчезне барабар със записаните разговори! Казвайте, войводо, кога ще се подложите на детектора за лъжа и не се измъквайте всеки път, иначе авторитетът ви неминуемо пада и Вашите твърдения, информации и изявления винаги ще са под сериозен въпрос.
182
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
za6to se zanimavate s tozi smotanqk
181
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Няма вариант, при който РЗС да изгуби изборите, обяви Янев."Тия или са чисто побъркани. Дали ще съберат и 1% се съмнявам.
180
0
 
13
 
! Отговори
Доцент ХХ преди 12 години
"Още в първия си работен ден като президент ще внеса в Народното събрание проектозакон за изменение на Конституцията, въз основа на който Народното събрание да се разпусне и да се проведат избори за Велико народно събрание. Това автоматично означава прекратяване на мандата на това правителство", каза Семов. Г-н доцент, излагате съсловието ни! Президентът внася предложение за разпускане на НС и избор на ВНС. Дали това предложение ще се приеме е съвсем отделен въпрос. ГЕРБ има 117 депутати иплюс още 10 независими на негова страна плюс още 15 депутати от СК и още 17 от АТака - общо 159 човека ще бъдат против него ?! Можете ли да мислите с ума в главата си или сте превключили на автопилот? Вместо квалифицирано мнозинство вие ще имате 159 човека срещу себе си ! Вы поняли ? Did you understand? Вдяна ли бре, доцент? А преподавате на студенти по Право! Боже, опази!
179
2
 
8
 
! Отговори
до183 преди 12 години
Ако нямах контакт с противоположния пол щях да бъда от твоята"Партия" и всячески да защитавам Янето:))))
178
10
 
10
 
! Отговори
случаен преди 12 години
Нека е мутра,но нали върши много работа и не е като досегашните грабители!А тез двамката на снимката-вън от България,стига *** са ни промивали мозъка вече!!!
177
2
 
9
 
! Отговори
пако преди 12 години
Въобще не се учудвам на това което казва Янето.Той отдавна е престанал да се "плаши" от мъжете,па дори и да се казват Бойко Борисов
176
5
 
2
 
! Отговори
до 179 преди 12 години
Любопиткото, знаеш ли,че който се съмнява няма вяра на себе си? Може би и ти си нямал контакт с противоположния си пол и за това ти е интересно дали са консумирали брака си? Това ли е най-важното за страната в момента?
175
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този да ли си вярва наистина или ни разиграва театро?
174
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора престанете да плюете, не Ви ли се изчерпа слюнката от плювалниците, та не престанахте! Нека да изслушваме всеки и да намерим най-точното и разумно решение на съдбините си!
173
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"...зад уволнението на премиера Борисов стой партия РЗС..." аз се дразня много на това неграмотно "й", но когато е от журналист, просто онемявам!!!! Кой ви е дал диплома?