"Лукойл" не нарушава закона в България, убеден е Златев

"Редица политици се опитваха да правят неверни твърдения"
Обновена: 28 юли 2011 15:18 | 28 юли 2011 14:48,
319
"Лукойл" не нарушава закона в България, убеден е Златев
Валентин Златев. Снимка: Булфото

"Не отговаря на истината, че "Лукойл" нарушава закона в България, че умишлено и осъзнато не е направил нищо, за да приведе производствените площадки според изискванията.

Това заяви на пресконференция генералният директор на рафинерията Валентин Златев.

Още по темата
По думите му компанията е поставена в невъзможност да изпълни изискванията на Наредба №3, а именно за поставяне на измервателните уреди на тръбопроводите, които да бъдат вързани с митниците.

"Около 400 точки за отчет трябва да има само в завода. Извършена е огромна част от дейностите по привеждане по площадките съгласно изискванията. Към днешна дата "Лукойл" е оборудван с всички необходими измервателни уреди и системи за отчет, така досега митниците са контролирали всеки грам, който влиза и излиза от завода", категоричен бе той.

За почти 11-те години пребиваване в България групата компании "Лукойл" са били най-големият данъкоплатец в страната, най-големият експортьор и най-големият инвеститор, заяви още Златев.

"За този период групата компании е внесла в държавния бюджет 21,33 млрд. лева данъци, а инвестициите са в размер на 2,35 млрд. долара", пресметна той.

Опитът да бъде внушено, че "Лукойл" е причина за засилване на контрабандата е неправилен и неверен

"Лукойл" в България винаги е подкрепяла усилията на всички досегашни правителства, да бъде направено максималното петролният сектор в страната да бъде прозрачен и всички участници в този пазар да изпълняват задълженията си към българския бизнес", каза Златев.

Той заяви, че опитът да бъде внушено, че "Лукойл" е причина за засилване на контрабандата, е неправилен и неверен.

"Редица политици се опитваха да правят неверни твърдения. Мълчали сме с разбирането, че подобна дискусия е непрофесионална", каза още той.

В близките 20-30 часа ще бъде окончателно преустановена работата в рафинерията.

"Ден и половина ще отнеме спирането на завода и в този срок може да се направи нещо той да не спре. Месец и половина ще е необходимо за пускането му в експлоатация обратно, а това ще струва 5-6 млн. лева", съобщи още шефът на "Лукойл".

"176 самолета зарежда компанията само в Русе и във Варна. Това означава, че след ден те няма как да излетят. 500 000 тона отиват към бюджетните организации, които компанията снабдява. Кой е този външен завод, който ще товари на юнашко доверие, защото вярва, че българското правителство ще си плати?", попита той.

На въпрос как ще потърси правата на компанията, Златев отговори: "Логично е да ги потърсим в съда. Въпреки това ние в момента затваряме и колкото и бързо да е решението, ние вече губим милиони".

"По никакъв начин не подозирам вицепремиера Симеон Дянков в определено отношение към нас, защото никога не съм имал разговор, който да ми даде повод за такива съмнения", уточни той.

Златев заяви, че не знае защо е отложена днешната среща с финансовия министър.

"Фактът, че познавам г-н Борисов от 30 години, по никакъв начин няма отношение към нашата работа", категоричен бе Валентин Златев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
чичо преди 12 години
а бе дай дане се бъркаме дето не ни е работа.щото кой то си има вълна на *** пак ше я има да му мисли тоз дето няма.мноооого има да мисля.
22
2
 
4
 
! Отговори
Зоолог преди 12 години
Пълен бегемот !
21
5
 
8
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
Кой ти каза че всички са така? Малко са те метнали! Имаше фирми които намалиха асортимента - някои минаха само на един бензин и ДГ, за спестят пари. 12 000 евро беше един СКИД. и то без ДДС и монтаж! А монтажа не е от днес за утре! Бяха се разбрали устно че нефтохим ще монтират СКИДовете до края на годинана, а Танов само ще праща митничари да следят под лупа! Само че последните 3 седмици митничарите бяха в мензис и гледаха по 2 часа всяка бумага и вчера Танов го игра "***"! Просто театър!
20
63
 
33
 
! Отговори
анкета преди 12 години
На изборите през есента ще гласувате ли за ГЕРБ ?Да +Не -
19
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Покрай медийния шум напоследък да не забравим, че този на снимката е близък приятел на ***. По мутренска линия са бизнес партньори поне от 15 г. Ипон все още пази тръбите на Лукойл. А тиквочът всяка седмица е я в Созопол, я в Правец в хотела на Златев. Още преди години тази близка и престъпна връзка беше описана в писмата на замериканския посланик ди държавния департамент.
18
1
 
3
 
! Отговори
Шофер преди 12 години
Ти си най-големия...........чак до София..........та на на на на.........опа най-големия.
17
1
 
6
 
! Отговори
ПОБЕСНЯЛ преди 12 години
е как бе нали и той трябва да къта парите на бедния данъкоплатец под дюшека си
16
7
 
21
 
! Отговори
Цирк преди 12 години
Пак цирк. Лукойл ще свалят правителството, ако им резне преференции, без да има предварителна договорка. Наговорили са се предизборно за малко пясък в очите.
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе вальо нали всички знаят врътките с танкерите дето акостират по няколко пъти и претакват суровия петрол за да мамят глупавите държавни чиновници
14
2
 
27
 
! Отговори
akud преди 12 години
"Лукойл" в България винаги е подкрепяла усилията на всички досегашни правителства" kak ве златко с парички под масата??????
13
2
 
31
 
! Отговори
биндзинджйя преди 12 години
Добре бе Валка,как не нарушаваш след като не искаш да има отчетност някаква?
12
13
 
19
 
! Отговори
1 преди 12 години
Айдеее почна се с наглите комунистически лъжи!Явно по навик от червеното безвремие на триглавата ламя,наглите руси с безпардонност са си получавали каквото си искат,НО СВЪРШИ ТАЯ!Промени си поведението,че ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД така ти е набрал,че само да му паднеш,ще те рита да си плуваш до Русия през морето.Да не се разтърсим и за бетонни пранги.
11
10
 
13
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
За червенопрашковчетата Златев може и да е премиер.В сравнение с плужека-гей.
10
12
 
13
 
! Отговори
Майтап бе Уили преди 12 години
Вальо - президент!
9
3
 
43
 
! Отговори
Meto преди 12 години
Като му гледам физиономията на тоя, все едно гледам младия Брежнев.
8
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другарю златев, другарю златев моля ви направете бензина 5лв.Обичаме ви
7
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Toя знае много добре кирливите ризи на Биби, на Гейчо, на Дедо, на Ваню, и ако го ядосат така ще се разприказва че Цуцо няма да сварва да арестува
6
2
 
47
 
! Отговори
Д Димитров преди 12 години
Нагли и безцеремонни лъжи дрънка г-н Златев - значи всички други фирми в България могат да изпълнат изискванията на Наредба 3, а те не могат. Защо? -защото така им отърва.
5
2
 
11
 
! Отговори
ПОБЕСНЯЛ преди 12 години
откога стана пък тоя премиер?
4
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сергей Станишев очевидно покрай дъщеричката си Дария очевидно е забравил, че не предвиждаме планов ремонт тази година. Както аз не обсъждам отношенията му с Бойко Борисов, така и аз ще го помоля да не ги обсъжда.