"Лукойл" не нарушава закона в България, убеден е Златев

"Редица политици се опитваха да правят неверни твърдения"
Обновена: 28 юли 2011 15:18 | 28 юли 2011 14:48,
319
"Лукойл" не нарушава закона в България, убеден е Златев
Валентин Златев. Снимка: Булфото

"Не отговаря на истината, че "Лукойл" нарушава закона в България, че умишлено и осъзнато не е направил нищо, за да приведе производствените площадки според изискванията.

Това заяви на пресконференция генералният директор на рафинерията Валентин Златев.

Още по темата
По думите му компанията е поставена в невъзможност да изпълни изискванията на Наредба №3, а именно за поставяне на измервателните уреди на тръбопроводите, които да бъдат вързани с митниците.

"Около 400 точки за отчет трябва да има само в завода. Извършена е огромна част от дейностите по привеждане по площадките съгласно изискванията. Към днешна дата "Лукойл" е оборудван с всички необходими измервателни уреди и системи за отчет, така досега митниците са контролирали всеки грам, който влиза и излиза от завода", категоричен бе той.

За почти 11-те години пребиваване в България групата компании "Лукойл" са били най-големият данъкоплатец в страната, най-големият експортьор и най-големият инвеститор, заяви още Златев.

"За този период групата компании е внесла в държавния бюджет 21,33 млрд. лева данъци, а инвестициите са в размер на 2,35 млрд. долара", пресметна той.

Опитът да бъде внушено, че "Лукойл" е причина за засилване на контрабандата е неправилен и неверен

"Лукойл" в България винаги е подкрепяла усилията на всички досегашни правителства, да бъде направено максималното петролният сектор в страната да бъде прозрачен и всички участници в този пазар да изпълняват задълженията си към българския бизнес", каза Златев.

Той заяви, че опитът да бъде внушено, че "Лукойл" е причина за засилване на контрабандата, е неправилен и неверен.

"Редица политици се опитваха да правят неверни твърдения. Мълчали сме с разбирането, че подобна дискусия е непрофесионална", каза още той.

В близките 20-30 часа ще бъде окончателно преустановена работата в рафинерията.

"Ден и половина ще отнеме спирането на завода и в този срок може да се направи нещо той да не спре. Месец и половина ще е необходимо за пускането му в експлоатация обратно, а това ще струва 5-6 млн. лева", съобщи още шефът на "Лукойл".

"176 самолета зарежда компанията само в Русе и във Варна. Това означава, че след ден те няма как да излетят. 500 000 тона отиват към бюджетните организации, които компанията снабдява. Кой е този външен завод, който ще товари на юнашко доверие, защото вярва, че българското правителство ще си плати?", попита той.

На въпрос как ще потърси правата на компанията, Златев отговори: "Логично е да ги потърсим в съда. Въпреки това ние в момента затваряме и колкото и бързо да е решението, ние вече губим милиони".

"По никакъв начин не подозирам вицепремиера Симеон Дянков в определено отношение към нас, защото никога не съм имал разговор, който да ми даде повод за такива съмнения", уточни той.

Златев заяви, че не знае защо е отложена днешната среща с финансовия министър.

"Фактът, че познавам г-н Борисов от 30 години, по никакъв начин няма отношение към нашата работа", категоричен бе Валентин Златев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
4
 
3
 
! Отговори
до 272 преди 12 години
Само че нямаш с какво! Политика се прави с акъл или с пари! Боко е *** като ***, а хазната е празна!
262
3
 
2
 
! Отговори
до 270 преди 12 години
Русия няма интерес завода да затвори. Но няма да се остави да я изнудват! Да нефтохим трябва да влезе в релси, но не е това начина! Много по цивилизовано щеше да им се налага ежедневна солена глоба, или просто един отряд митничари и данъчни да им стоят на главите докато влязат в крак или и двете! В интерес на истината по изграждане на мерителните точки се работи, само че те са 400, и не са водомери - само да срежеш тръбата и да го сложиш!
261
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
271Не забравяй, че Русия без да има кой да й купува суровините е умряла от глад. Тка, че Русия или ще спазва законите в ЕС или да ходи да продава на марсианците.
260
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
271Гръмваш мечката и одираш кожата, която после просваш на пода пред камината.
259
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези които много се кефят че Боко дърпа Русия за опашката: - САЩ по същия начин навиха грамофончето на Грузия заради едни петролопровод! В крайна сметка - нито САЩ, нито Русия загубиха нещо, само Грузия яде шамарите! Боко ходи по тънък лед и ако не се усети кога да спре ще се *** много яко, ще останат осраните му *** които ние ще перем, докато той с кака Цвети си храчи милионите! Изключително юнашко е да скочиш при мечката, ама какво правим после....
258
1
 
3
 
! Отговори
до 265 преди 12 години
като си така разсъждаващ, може би може да съобразиш,че лукойл няма да спре бизнеса си у нас, а просто ще влезе в релсите. за русия всеки външен бизнес е геостратегически интерес,защото те, като третостепенна икономика в света НЯМАТ ДРУГИ ИНСТРУМЕНТИ за икономическо влияние.така че малкият дял на печалбата им от нас е въобще без значение, те ще си запазят наличната позиция,разбира се. просто ще влезат в релсите като всеки друг бизнес с ЕВРОПА. ние сме част от ЕС и в това е силата ни.
257
4
 
3
 
! Отговори
Волф-до 265 преди 12 години
Браво-реалистичен и конкретен коментар.Тъкмо се бях отчаял,че тук всичко е бля-бля...Това е реалността!
256
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
267Я помисли пак. Освен това, цифрите които си написал са грешни. Например 25% са всъщност 6%. Освен това, всичкото това няма значение - Лукойл ще спазват българските закони или да си ходят.
255
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я пак си помисли! Виж първите 3 изречения - пазара пак ще е на ЛукОил и Петрол и няколко дребни риби! Ставаме още по зависими енергиино! Кипър си закриха рафинерията преди 5 години - сега си хапят дирниците защото вносителите се договарят!
254
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
265Но пък печелим нормален пазар без монополисти.
253
4
 
8
 
! Отговори
до 254 преди 12 години
Следи внимателно какво каза Танов вчера - който иска да внася трябва да има данъчен склад! 80-85 % от капацитета на данъчните складове в е ръцете на Златев и Събев (също руско ***). Освен Росенец има само още две места където може да акостират танкери - терминала на Петрол - Варна, и терминала на ЛукОил в Русе! Другите са достъпни само с влак или авто цистерни, само че никой не си помисля колко влакове и камиони ще са необходими и какво ще става по пътищата! Който внася може да плати акциз другаде в ЕС, а не в България, или ако е човек на управляващите (сегашните, следващите) да не плаща нищо! Ако рафинерията затвори 2400 човека пряко заети в нея остават без работа, търговците в града се лишават от оборота които правят те, роднините им които са пенсионери вмсто да получават помощ от тях - ще трябва да помагат. В същото време държавата ще се лиши от поне 1 000 000 лв плосък данък и осигуровки месечно а за капак ще трябва 6 месеца да им плаща по 60% от осигурителния доход като обезщетение! Общините Бургас и Камено губят 2 милиона лева месечно от еко-глобите които плаща завода. Напрактика закриваме още един отрасъл от икономиката ни. Последните 10 години ЛукОил са наляли 1 милирад лева за нови производства и модернизации, за следващите 10 са планирани още толкова! В момента се проектира нов комплекс КПТО, за целат бяха наети 60 млади инженера които трупат опит и стаж и получават светсни заплати! 60 човека под 30 години не заминаха в чужбина а останаха тук! И на това посягаме! Строежа на КПТО ще продължи 4-5 години и ще даде работа за 700 до 1000 човека. Иначе искаме чужди инвестиции, да сте чули някои да е скочил срещу компания наляла 1 милиард в икономиката му, и планираща още толкова? И то в страна с 20% безработица. Имайте предвид че Нефтохим формира около 3% от печалбата на ЛукОил - Москва, а в същото време дава 25% от бюджетните постъпления на България - така че кого и с какво заплашваме!
252
1
 
4
 
! Отговори
Туп, туп - инфаркт преди 12 години
Тоя няма да се радва дълго на новата си яхта и вила на Хаваите.
251
1
 
8
 
! Отговори
БГ олигарси преди 12 години
Ей на туй *** на снимката горе му се вика ПРАВЕШКИ ОЛИГАРХ!!За цените на горивата питайте ***...
250
2
 
8
 
! Отговори
даа преди 12 години
Лукойл,Топлофикация,ВиК,EVN,ЧЕЗ и мобилните оператори НЕ нарушават законите на България защото тези закони са гласувани според техните искания !!! :) Държавата работи за една шепа 80 годишни деденца комунисти който дърпат конците на куклите Бойка и Цветанка :) на народа всичко му е ясно, не му е ясно кога някой *** ще направи нещо за народа
249
1
 
9
 
! Отговори
серсем преди 12 години
този правешки феодал от 21 век ,в днешната си пресконференция каза,че на преговорите на РОСАТОМ с българската делегация в москва, той бил СЛУЧАЙНО, били го въвели в залата просто така...да, но *** пропусна да уточни, като как, макар и СЛУЧАЙНО,хаха, той седна и седеше при РУСКАТА СТРАНА,срещу нашата делегация, а не при българите.ето го КОМУНИСТА ОТ ПРАВЕЦ - национален предател и по душа, и по поведение, и по бизнес. от тези НЕЩА ни идват ВСИЧКИТЕ ПРОБЛЕМИ от 1944 г. досега. това са ФАКТИТЕ.
248
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този човек ми изглежда много богат.
247
4
 
8
 
! Отговори
1234 преди 12 години
В момента върви як пазарлък. Това, че работата не е нагласена, че чакат танкери с гориво.Туризмът горе-долу креташе, само че самолети без гориво не летят.2 милиона са пътниците Бургас и Варна / по 120 пасажера колко полета са ?И с какво ще доставят горивото ? С цистерни ? Откъде ?Ей ,*** народ.Тиквата изпращя.
246
3
 
8
 
! Отговори
до IND преди 12 години
а бре човече тя и консумацията на цигари е същата , нали ??????????Де го акциза от цигарите. Нали се сещаш че тия които държат контрабандата на цигарите сега ще се сцепят от печалби с горива , за една година ще са милиардери - а кои са те ????????????То единия вече е милиардер а вицетата му засега са по на няколкостотин милиона , но ще дръпнат яко близките месеци ...........
245
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
254 Znaesh li rafineriite v Rumaniq pak sa bili na Lukoyl ,a i da vnesat trqbva vseki den stotici vlakovi kompozicii da gi vozqt,neznam kak shte stane tova
244
1
 
6
 
! Отговори
ВАЛЬО ЗЛАТЕВ преди 12 години
БЛГ.,НА ВСИЧКИ БГ ,НЕ МЕ СЪЖАЛЯВАЙТЕ ,АЗ СЪМ СИ ...."ЗАЛЕБИЛ",МИСЛЕТЕ МУ ВИЕ !