"Лукойл" не нарушава закона в България, убеден е Златев

"Редица политици се опитваха да правят неверни твърдения"
Обновена: 28 юли 2011 15:18 | 28 юли 2011 14:48,
319
"Лукойл" не нарушава закона в България, убеден е Златев
Валентин Златев. Снимка: Булфото

"Не отговаря на истината, че "Лукойл" нарушава закона в България, че умишлено и осъзнато не е направил нищо, за да приведе производствените площадки според изискванията.

Това заяви на пресконференция генералният директор на рафинерията Валентин Златев.

Още по темата
По думите му компанията е поставена в невъзможност да изпълни изискванията на Наредба №3, а именно за поставяне на измервателните уреди на тръбопроводите, които да бъдат вързани с митниците.

"Около 400 точки за отчет трябва да има само в завода. Извършена е огромна част от дейностите по привеждане по площадките съгласно изискванията. Към днешна дата "Лукойл" е оборудван с всички необходими измервателни уреди и системи за отчет, така досега митниците са контролирали всеки грам, който влиза и излиза от завода", категоричен бе той.

За почти 11-те години пребиваване в България групата компании "Лукойл" са били най-големият данъкоплатец в страната, най-големият експортьор и най-големият инвеститор, заяви още Златев.

"За този период групата компании е внесла в държавния бюджет 21,33 млрд. лева данъци, а инвестициите са в размер на 2,35 млрд. долара", пресметна той.

Опитът да бъде внушено, че "Лукойл" е причина за засилване на контрабандата е неправилен и неверен

"Лукойл" в България винаги е подкрепяла усилията на всички досегашни правителства, да бъде направено максималното петролният сектор в страната да бъде прозрачен и всички участници в този пазар да изпълняват задълженията си към българския бизнес", каза Златев.

Той заяви, че опитът да бъде внушено, че "Лукойл" е причина за засилване на контрабандата, е неправилен и неверен.

"Редица политици се опитваха да правят неверни твърдения. Мълчали сме с разбирането, че подобна дискусия е непрофесионална", каза още той.

В близките 20-30 часа ще бъде окончателно преустановена работата в рафинерията.

"Ден и половина ще отнеме спирането на завода и в този срок може да се направи нещо той да не спре. Месец и половина ще е необходимо за пускането му в експлоатация обратно, а това ще струва 5-6 млн. лева", съобщи още шефът на "Лукойл".

"176 самолета зарежда компанията само в Русе и във Варна. Това означава, че след ден те няма как да излетят. 500 000 тона отиват към бюджетните организации, които компанията снабдява. Кой е този външен завод, който ще товари на юнашко доверие, защото вярва, че българското правителство ще си плати?", попита той.

На въпрос как ще потърси правата на компанията, Златев отговори: "Логично е да ги потърсим в съда. Въпреки това ние в момента затваряме и колкото и бързо да е решението, ние вече губим милиони".

"По никакъв начин не подозирам вицепремиера Симеон Дянков в определено отношение към нас, защото никога не съм имал разговор, който да ми даде повод за такива съмнения", уточни той.

Златев заяви, че не знае защо е отложена днешната среща с финансовия министър.

"Фактът, че познавам г-н Борисов от 30 години, по никакъв начин няма отношение към нашата работа", категоричен бе Валентин Златев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Фактът, че познавам г-н Борисов от 30 години, по никакъв начин няма отношение към нашата работа"АМА разбира се , много внасяте , ама много и не внасяте - а невнесеното как се дели - едно на Валко едно на Бочко. Бе да не сте се скарали как да делите или Бойко иска да вземе рафинерийката ??????????????Да не се окаже че има много задължения и руснаците да му я дадат за да ги погаси и той направо ще ги погаси .........разбираш ли
242
5
 
14
 
! Отговори
IND преди 12 години
Ако консумацията на горива се запази същата, постъпленията от ДДС и акцизи ще са същите. Просто няма да се плащат от Лукойл, а от другите вносители.Наличието на освободено пазарно пространство ще предизвика засилване на конкуренцията.Според дебелите книги може да се очаква повишение на цените докато за насити пазара, след това ще последва конкурентно сваляне на цените.Просто си мислеха че може да им се размине, защото са големи.Браво на това правителствоНикои не посмя да го направи досегa
241
4
 
8
 
! Отговори
Асен преди 12 години
Златев не се стискай.Плати си на когото трябва. Избори идат.
240
2
 
11
 
! Отговори
Цирк! преди 12 години
"Фактът, че познавам г-н Борисов от 30 години, по никакъв начин няма отношение към нашата работа", категоричен бе Валентин Златев.И да знаеш, че всички ти вярваме ... безусловно!
239
2
 
5
 
! Отговори
Лукчо преди 12 години
Спрете с този планов ремонт бе ***,той се прави винаги февруари-март.В най-топлите месеци от годината е невъзможно,Гейчо изръси една глупост и всички в хор
238
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Eh idvat izbori nali nqkoy trqbva da gi sponsorira,ama ako smetkite ne izlqzat,da ne se varne kato bumerang
237
2
 
7
 
! Отговори
Мамчето преди 12 години
На мама Златото,цункам цункам,цункам.
236
1
 
12
 
! Отговори
ZEN преди 12 години
Стана ми много мъчно от това което прочетох. Разревах се и ми домиля за горкия г-н Златев.Жив да го ожалиш тоя човечец...
235
4
 
7
 
! Отговори
аман преди 12 години
Къф бизнес бе? Да грабиш хората станало било бизнес!!! Аман от лъжливи кратуни в тоя парламент бе!!! Боко, Цеко, Фидоска, Цуци Цачева са производни на бившата БКП, толко ли не го разбра тфа тоя *** народ!!! Ходете следващият път пак гласувайте! А КОЙ ДАДЕ НА ЗЛАТЕВ ПАРИТЕ И МЯСТОТО В НЕФТОХИМА БЕ ОВЦЕ!Простети му е цаката, но не с партии зад гърба, а организирани от хората - ОБИКНОВЕНИТЕ ГРАБЕНИ ХОРИЦА!!!
234
2
 
9
 
! Отговори
гАз преди 12 години
31.07.2011г. Неделя 17ч. Лукойл Красна ПолянаЛукойл Т. АлександровЗА ДА СПРЕ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЦИРК И МАШИНАЦИИТЕ НА ДВАМАТА ПРИЯТЕЛИ, ПОДНЕСЛИ ЦВЕТЯ НА ПАМЕТНИКА НА ТОДОР ЖИВКОВ!!!
233
7
 
8
 
! Отговори
Кирилов преди 12 години
Г-н Златев,време е да разкриете някой истини,за да сложите на място самозабравилите се управници.Те по всички възможни начини набират средства за да купуват изборите.Време е вече да бъдат сложени на място.
232
2
 
12
 
! Отговори
Б.Б. преди 12 години
Сега се опитваме да покажем, че не сме бизнес партьори, а само стари приятели. Затова не мога да напрая нищо за цените на горивата....а после ще си купя къща на Хаваите.
231
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голям кеф! Трагикомедията "Лукойл" продължава! Трупата "Борисов" срещу трупата "Златев" в цирка ГЕРБ!
230
4
 
5
 
! Отговори
към 206 преди 12 години
и експорприация на експорприаторите
229
5
 
3
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Предприятия, като рафинерията е крайно вредно да бъде "частна", още повече когато няма други доставчици за нея от фирмата собственик, още повече когато говорим за едни и същи лица играещи си с енергоносителите у нас!При държавен контрол и спазване на закона, НИКОЙ няма да краде (както е било до 1999г.), голяма глупост е да смяташ частна рафинерия за "българска", тя вече не обслужва България, а чужда държава. Единствения правилен подход е Нефтохим да е български- т.е. държавен!
228
4
 
5
 
! Отговори
обективен преди 12 години
до 232типичен отговор на комнист!:))) ами ВСИЧКИ знаем кой и как "приватизираше" през "прехода". Имущество придобито по незаконен път, следва да подлежи на пълна конфискация и съд. Няма рафинерия по света "закупена" за такава смешна сума, аааа в нея (цената) включени ли са комисионите?????
227
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Valeeeeeee so keresa Valeeeeee.
226
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
231 - Алооо! май не сме наясно с материята:)) Когато внасяш си плащаш ДДС, акцизи и мита при вноса бре, а ако имаш данъчен склад може да ползваш като бонус неплащането на акцизите, като ги вкараш в данъчният склад и кагото ги изведеш от данъчният склад - плащаш:) Я отвори малко Закона за акцизите и данъчните складове и правилника за неговото приложение!:) Вносът не е проблем, дори без данъчен склад:))
225
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Фактът, че познавам г-н Борисов от 30 години, по никакъв начин няма отношение към нашата работа", категоричен бе Валентин Златев.Ако това не беше го казал , щях да ти повярвам!Я , по добре уволни г-н Борисов за да опровергаеш по-горния факт!
224
5
 
2
 
! Отговори
българин преди 12 години
КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ!!!