Вадим от резерва самолетно гориво

Няма кризисен щаб, няма криза, отсече Трайков
Обновена: 29 юли 2011 17:27 | 29 юли 2011 16:57,
146
Вадим от резерва самолетно гориво
Трайчо Трайков. Снимка: БТА

От Самоков енергийният министър Трайчо Трайков съобщи, че се подготвя решение за отпускане от държавния резерв на самолетно гориво. Той изрази надежда решението да бъде прието на подпис от МС още днес.

Трайков мотивира тези действия с това, че най-бързо свършват наличните количества самолетно гориво.

По думите му летищата имат запас от гориво до началото на следващата седмица. Дотогава вече количествата от държавния резерв ще бъдат на разположение.

Трайчо Трайков уточни, че в резерва има запаси керосин за 60-68 дни. Част от тях се съхраняват и в складовете на "Лукойл".

"На хартия ги има, надявам се, че и физически ги има", каза министърът.

Министърът опроверга думите на премиера, че „кризисен щаб“ вече следи случващото се на пазара.

Той обясни, че това е просто работна група, създадена по негова инициатива, която ще следи пазара на горива, вноса и износа и наличностите.

Още по темата

"Няма кризисен щаб, няма криза", категоричен беше Трайков.

На този етап по думите му има достатъчно количества битум и полипропилен, бензин и дизел в "Лукойл", а и вече се сключват договори за внос.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
18
 
! Отговори
LUKOIL преди 12 години
Гориво да имаш колко да имаш за 1 месец а после ... останем ли без работа убиваме ви !!!
108
3
 
12
 
! Отговори
до 105 преди 12 години
Ами това за битума може да е разковничето - сега Боко като не завърши магистралите ще се оправдае с кризата и ЛукОил!
107
1
 
10
 
! Отговори
qwerty преди 12 години
кога ще се научите да ползвате мозъка си и за друго, освен да пазите равновесие
106
3
 
6
 
! Отговори
хитлер до 104 преди 12 години
поредния луд гърбав комунист си.само дето си гербер.ти кефиш ли са на комунисти.на момчето му е така мнението.всеки против герб е комунист.
105
2
 
13
 
! Отговори
qwerty преди 12 години
Имам чувството, че някои не си направи добре сметката:1. Защо е всичко - дупка в бюджета от ДДС - вероятно грешно планиране.2. Дайте да намерим виновник, който да ни плати 200-300 млн. евро, като му затворим складовете.3. Никой от господата не включва в сметката около 5000 души ангажирани площадката (не само от Нефтохим), а със семемйствата около 20000 души.4. Не предвидиха Jeta.5. А битума за любимите магистрали да не се прави само от въздух - също спира.т.е. всичко е за много пари
104
11
 
3
 
! Отговори
до 103 преди 12 години
Срамувам се ,че тези хора ни управляват. ---Това мнението на БСП ли е, на Кутев или на баба ти?
103
3
 
24
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Боже,Бива ли такава тъпотия да управлява държавата ни.Средно интелигентен човек разбира ,че това са евтини предизборни "пушилки".Един път говорим за монополист ,след това казваме ,че има 400 вносителя...Деблокиране на Държавен резерв?Чудо.Срамувам се ,че тези хора ни управляват.
102
2
 
16
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Днес е един добър ден за българската демокрация!!!Гарантирано от ГЕРБ!!!
101
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** народ - бедна държава!
100
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
95На вносните горива ще начислят един big ***.Схващаш ли?Като знам какви хора са в бизнеса ти гарантирам че приходите в бИджета ще са в пъти по-малки.Корабът бг бавно и СИГУРНО потъва.
99
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трайчо ще изцеди не само резерва а с удоволствие би изцедил и цяла България, за да угоди на кукловодите си.
98
2
 
18
 
! Отговори
до 97 преди 12 години
Всезнайко, я ми кажи кои са пристанища пригодени за танкери в България, и какви кораби могат да приемат! Най голямото е на ЛукОил - Росенец - там може танкери до 75 000 тона! Следва терминала на Петрол във Варна - до 25 000 тонни кораби и Русе - само за речни или за морски с плитко газене! Освен Бургаския залив няма друг в България които да дава възможност за сериозне морски петролен терминал!
97
13
 
9
 
! Отговори
до 96 преди 12 години
Предишните политици изкуствено са създали зависимост на държавата от Нефтохим - сам се сещаш, че това е станало срещу фантастични комисионни. Трябва да се прекрати тази зависимост с построяването на още 2 рафинерии - частни, нека да се конкурират. Не бери грижа за пристанища - има ги и сега. Трябва да се разбере, че държавата изкуствено е вързана към Нефтохим - това е основният проблем.
96
8
 
7
 
! Отговори
до 95 преди 12 години
Много си далеч от истината! 30-40 % от продукцията на Нефтохим отива за износ. Така че още 2 рафинерии е равносилно на самоизяждане! Отделно че за да има рафинерии трябва да има пристанища, те се правят в заливи, дълбоки заливи. иначе си оскъпяваш петрола още преди да е стигнал до тях! Сумата хич не е малка! Ако нефтохим е в ремонт държавата остава без 40 милиона лева на месец! ТОВА ГО ПРИЗНА ДЯНКОВ! Имай предвид че докато е в ремонт - търговията върви от резервите и акцизи се плащат! Разликата идва точно от износа като е в ремонт не изнасят! Ако затворят лишават НЕК от най големия си клиент, за да се запази печалбата на НЕК ще трябва да се вдигат цени. Понеже няма да има консумация ще се закрие един ТЕЦ от рода на ТЕЦ Варна, който също ще освободи работници, няма да плаща ДДС мита, осигуровки. ЛукОил е от големите клиенти на БулгарГаз, ако не използваме заявените количества дължим неустойки да ГазПром, отделно за да си запази печалбата ГазПром ще вдигне цената за топлофикациите и другите заводи! Та пак си мисли че нефтохим не е фактор!
95
7
 
7
 
! Отговори
Балтазар преди 12 години
"Това е най-голямата фирма работеща в България, внася 25% от всички постъпления в бюджета, а това са заплати за даскали, доктори и всякакъв вид чиновници"--Почти е така, но не съвсем. Сумата изглежда голяма, тъй като се начислява акциз и др. данъци - които държавата ще начисли и на вносните горива. Нефтохим не такъв огромен фактор, какъвто го изкарват. Държавата трябва да 1. либерализира вноса на горива, 2. определи още две площадки за рафинерии и да организира търг за тях. Край на изнудването
94
3
 
9
 
! Отговори
до 92 преди 12 години
Освен това което си написал - Нефтохим е най -големия клиент на НЕК! Ако я няма печалбата от завода - останалите потребители на ток ще се бъркаме по-дълбоко! Само ДДС от сметките за ток на завода е няколко милиона годишно! Честито и лека служба! Това вноса няма да го компенсира!
93
2
 
3
 
! Отговори
до 76 преди 12 години
*** си като ***! Нищо от това което си казал няма да стане! Производствената цена без акцизи и данъци във всичките ни съседни страни е по висока! Ако го купят и внесът същия акциз - автоматично е по-скъпо, дори без да смятаме транспорта!
92
7
 
10
 
! Отговори
9К79 Точка У преди 12 години
Брей тоя очилатко на снимката ще направи голяма беля!!! Това е най-голямата фирма работеща в България, внася 25% от всички постъпления в бюджета, а това са заплати за даскали, доктори и всякакъв вид чиновници, които дал господ у нас! Да не говорим, че е основен доставчик на горива за бюдж. организации и в момента държавата дължи над 100млн. лева на компанията. Какво ще стане и с хилядите работници на компанията получаващи добри заплати, а не 250-300лв. както в мошеническите ЕТ-та ???!!!
91
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трайков, имаш следните проблеми: резервоарите на държавния резерв не са вързани към НАП, въпреки че според вашия закон изключения не се допускат - как така ще теглите от тях - нарушавате закона В държавния резерв горивото е негодно за гражданските самолети- то е за руската техника на българската армия, нищо че по документи ти го водят самолетно гориво! Виж от кога е последната поръчка за керосин от държавния резерв, горивото там е толкова престояло, че не става за почти нищо!
90
1
 
2
 
! Отговори
обективен преди 12 години
до 86"*** от село", ти като обида ли го ползваш? Разбира се, че не съм против работещите в Нефтохима от Бургас българи, абсурд е да си мислиш, че рафинерията ще остане затворена, без значение собственика кой е.