Лицензът на "Лукойл" – тест за министрите

Борисов е категоричен: Няма да се отметнем!
Обновена: 29 юли 2011 14:45 | 29 юли 2011 09:20,
319
Лицензът на "Лукойл" – тест за министрите
Снимка: архив Булфото

Ситуацията с отнемането на лиценза на "Лукойл Нефтохим" е тест за министрите, заяви пред bTV премиерът Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че няма да има компромис за монтирането на измервателните уреди в рафинерията и той няма да отмени решението за отнемането на лицензите на складовете.

"Няма война между кабинета и рафинерията – има изпълнение на закона", категоричен бе Борисов, който припомни, че "Лукойл" сами са настоявали да се сложат измервателни уреди на всички складове и бензиностанции в страната, за да се пресече контрабандата.

"Това е един тест за моите министри. Сега ще проверим дали са имали право, че горивото отвън е по-евтино, че то може да се доставя, че "Нефтохим" не е толкова важен", заяви премиерът.

Още по темата

Той подчерта, че когато държавата отнема лиценза на най-голямото си предприятие е нормално да има точни разчети и "когато се тръгва на такава радикална мярка, всеки трябва да знае какво прави".

Поясни, че е имал две срещи с шефа на Агенция „Митници“, в които Ваньо Танов се мотивирал за отнемането на лиценза.

"Има закон, той е изпълнен. Министрите са ми гарантирали, че това няма да доведе до трус в системата", категоричен бе Борисов.

Относно въпросителните около захранването на летище София, чийто единствен доставчик на гориво е "Лукойл Ейвиейшън България" , премиерът обясни, че в рафинерията има непреработен петрол.

"Надявам се митниците да проконтролират той да бъде преработен и да бъде захранена авиацията. За всички останали пазарът е либерализиран", отсече Борисов.

Според него "Лукойл" е чакал умишлено последния момент за монтиране на измервателните уреди.

"Този български манталитет да чакаме последния момент и в последния момент да започнем да се дърпаме за косите какво да направим, аз не искам повече да продължава", заяви премиерът.

Що се отнася до критиките, че е приятел с Валентин Златев, Борисов заяви, че се познава с всички шефове на големи компании в държавата, което е нормално, и "не може най-голямото предприятие да бъде затворено и шефът му да не се обажда".

"Приятелството е едно, работата и държавата – друго", категоричен бе Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
0
 
2
 
! Отговори
запаса преди 12 години
Господа, нали не бъркаме, като си мислим, че запасите от държавния резерв се освобождават при изключителни обстоятелства - по време на война, бедствия и аварии в национален мащаб или по график за обновяване на запасите. Е, КОЙ ЩЕ ДАДЕ ОТГОВОР, НИЕ В КАКВА СИТУАЦИЯ СМЕ В МОМЕНТА - ВОЙНА, БЕДСТВИЕ ИЛИ АВАРИЯ
294
0
 
5
 
! Отговори
Камикадзе преди 12 години
Ако знаете тази същата ТИКВА на колко маси е сядал в ЛУКОЙЛА и колко снимки са си правили с лентички свят ше ви се завие... Театро на гърбината на народа лесно се прави ама идва края скоро. Трайков се моли сега да се оправят нещата но има още малко шанс. Ние умиргаме ама и вие с нас тикви!!!Бургас 181 полета от снощиа не 160 както и да е...Бачкам на летището и сме притеснени извънредно много
293
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХА-ХА!ЛУКОЙЛ Е ВЗЕЛ ЛИЦЕНЗА НА БДЖ-то....
292
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Б.Б. защо не си плащал горивото за БДЖ,нали закона трябва да се спазва!!!"Лукойл България" е информирала в писмо до БДЖ, че спира доставките на дизел. Мотивът е, че железниците не си плащат и имат дълг от 2,5 милиона лева.
291
0
 
6
 
! Отговори
БАТ ВИ ВАЛКО преди 12 години
ГЕРБ УДЪРЖА ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ, АМА ЗАДАВАЩАТА КРИЗА С ГОРИВАТА И ПОСЛЕДВАШАТА НАЦИОНАЛАНА КАТАСТРОФА НЯМА ДА УСПЕЕ!!!
290
0
 
6
 
! Отговори
БАТ ВАЛКО преди 12 години
ХА-ХА!СЛЕД СПИРАНЕ НА САМОЛЕТИТЕ В БЪЛГАРИЯ, СПИРАТ И ВЛАКОВЕТЕ.ДА СЕ ГОТВЯТ АВТОБУСНИЯ И ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ, ТУРИЗМА, ЧЕСТИТО! Дянков каза - КРИЗА НЯМА!
289
3
 
6
 
! Отговори
човек преди 12 години
време е за годишната профилактика на инсталациите на нефтохим . чудесно предизборно шоу за плебса . плебса е доволен , бойко е доволен и добавя няколко глас . златев е доволен .
288
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Инициативният комитет" към ДС, не спира да работи за "светлото бъдеще" на БЪЛГАРИЯ!
287
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези, които са твърде умни да се занимават с политика, са наказани с това да бъдат управлявани от по-глупавите.Платон
286
0
 
5
 
! Отговори
мутрата преди 12 години
Проблем на политиците беше, че не им се разбира какво говорят. При Борисов няма този проблем, на него и междуметията му се разбират България харесва Б. Борисов защото той предлага смесица от консервативна политика и чалга
285
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преходът свършва с катастрофа на политическото представителство. С министър-председател, който визуално и ментално прилича на Тодор Живков, и депутати, които по нищо не се различават от депутатите в последния комунистически парламент. Разликата е в изразните средства.Но трябва да изпием до дъно чашата на тази катастрофа. Никакви предсрочни избори. Борисов трябва да управлява до края на мандата си, за да стане ясно и на последния ***, че управлението на една страна изисква интелектуален, а не физически труд. Заради избирателите на ГЕРБ управлението на Борисов не бива да бъде прекъсвано от спасителни акции. Корабът трябва да бъде оставен да потъне и цената за избора на този човек трябва да бъде платена докрай. От всички нас. Защото в противен случай ще продължим да робуваме на илюзията, че всеки може да управлява държавата. Дори и една бивша мутра.
284
7
 
3
 
! Отговори
Огнян преди 12 години
Евала на ГЕРБ!Тези от Лукойл-а се самозабравиха май.Добре че е Бойко да ги вкара в пътя, те се държат все едно са над всички...
283
1
 
5
 
! Отговори
ПОБЕСНЯЛ преди 12 години
добре бе уважаеми народе,смятате ли че бензина ще поевтинее,след целия този цирк,аз не смятам така
282
3
 
7
 
! Отговори
Ваня преди 12 години
Каквито и да са мотивите,предизвикали тази крайна мярка ,аз я одобрявам ! Просто, самозабравилите се олигарси и алчните монополи отдавна трябваше да бъдат озаптени,но не е само Лукойл,за съжаление ! Единственото,което ме притеснява,е какво ще се случи с работещите там,които нямат никаква вина !
281
0
 
4
 
! Отговори
до 289 преди 12 години
Цеко МИнев, Христо Ковачки, Лъчо Мозъка, Калинка, Ахмед Доган и други като тях не мислят като теб! Те си правят каквото искат, дори закони се променят, ама само за когото трябва!
280
8
 
6
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Този кабинет за пореден път показва, че действа стриктно спрямо законите и всеки който не ги спазва бива санкциониран. Да продължават все така!
279
5
 
4
 
! Отговори
freetime.bg2.info преди 12 години
Твърдо подкрепям премиера. Закона е пред всичко!
278
2
 
2
 
! Отговори
до 285 преди 12 години
На пръв поглед си права! Само че кой злоупотребява? Нефтозавода? друг път! Каквото излезе от завода е купено от Златев или друг търговец, ако е декларирал че ще го изнася е купил безакцизно гориво, ако го разтовари в страната - това не е проблем на завода а на митници, НАП, полиция! След като в завода има митница, митница има и на Росенец, и няма констатирани нарушения, дори след като доккараха митничари от София - за какво говорим?
277
1
 
3
 
! Отговори
краси преди 12 години
С този тест за министри Пилат си измива ръцете, но как ли ще реагират хилядите надничари в рафинерията?
276
3
 
8
 
! Отговори
Теменуга преди 12 години
Закони се създават, за да се спазват. Има ли нарушения - трябва всеки да си понесе последствията.В случая съм твърдо за, защото е крайно време да се престане със злоупотребите. Време е да се научим да спазваме павила. Време е да заживеем по-спокойно и като истински европейци.