Кризисен щаб ще дебне "Лукойл"

Премиерът пак размаха пръст на рафинерията
Обновена: 29 юли 2011 16:03 | 29 юли 2011 16:02,
171
Кризисен щаб ще дебне "Лукойл"
Снимка: Булфото

Енергийният министър Трайчо Трайков ще оглави кризисния щаб, създаден да следи ситуацията след спиране на рафинерията на „Лукойл” в Бургас.

Още по темата
В него участват още транспортният му колега Ивайло Московски, шефът на „Митниците” Ваньо Танов, един зам.-министър на вътрешните работи, един зам.-министър на финансите и директорът на Държавния резерв.

Това съобщи пред журналисти премиерът Бойко Борисов и поясни, че всички те ще наблюдават процесите на пазара на горива след отнемането на лиценза на рафинерията.

Борисов заяви, че всеки член на правителството носи своята отговорност за решенията, които взема, във връзка с отнетия лиценз на рафинерията.

„Имам отговорни хора до мен, които за всяко свое действие ме информират, вземаме решения и носят съответно своята отговорност”, каза Борисов.

Той посочи, че се надява от „Лукойл” да покажат добра организация и да не се стига до проблеми с горивата.

„Надявам се, че рафинерията като най-голямо българско предприятие няма да се опита да направи някой номер с държавата. Не ги съветвам. Просто не ги съветвам най-приятелски”, каза премиерът.

Той заяви, че ще приеме синдикати, работещи в „Лукойл Нефтохим”, ако първо направят протест срещу ръководството на предприятието, затова че година и половина не е изпълнило ангажиментите си по наредбата.

Борисов за сетен път повтори, че в България има закони и те трябва да се изпълняват.

„Има закон, ние сме го изпълнили”, каза той и даде пример с нарушенията на скоростта по пътищата. „Ако всички, които са карали с превишена скорост, решат да стачкуват, ще отменим ли законите за превишение на скоростта?”, попита премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
РАДВАЙ СЕ *** НАРОДЕ НА ГЛУПОСТИТЕ НА ДЯНКОВ и ТРАКОВ!ПРИГОТВИ СИ ЗА БЪДЕЩЕ:бензин 4,0 левадизел 4,5 левапропан-бутан 2 леваЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ!
134
0
 
2
 
! Отговори
ЦЕЦО преди 12 години
КЪМ 120, КОЛЕГА ВСИЧКИ БЕНЗИНОСТАНЦИИ ШЕЛ, ОМВ, ЕКО, ПЕТРОЛ ЗАРЕЖДАТ ОТ НЕФТОХИМ....
133
0
 
2
 
! Отговори
ВАЛКО преди 12 години
ХА-ХА!ЛУКОЙЛ ВЗЕМАТ ЛИЦЕНЗА САМО НА БДЖ-то, ДА СЕ ГОТВЯТ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ,
132
0
 
3
 
! Отговори
МАЗУТА преди 12 години
Б.Б. защо не си плащал горивото за БДЖ,нали закона трябва да се спазва!!!"Лукойл България" е информирала в писмо до БДЖ, че спира доставките на дизел. Мотивът е, че железниците не си плащат и имат дълг от 2,5 милиона лева.
131
1
 
3
 
! Отговори
МУЧО ТРЪБАКОВ преди 12 години
РАБОТНИЦИТЕ ОТ НЕФТОХИМ-А СКОРО ЩЕ ЗАТВОРЯТ МАГИСТАЛАТА НА БОЙКО....(ЩЕ И ОТНЕМАТ ЛИЦЕНЗА)
130
1
 
3
 
! Отговори
БАТЕ ВИ ВЛАКО преди 12 години
ГЕРБ УДЪРЖА ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ, АМА ЗАДАВАЩАТА КРИЗА С ГОРИВАТА И ПОСЛЕДВАШАТА НАЦИОНАЛАНА КАТАСТРОФА НЯМА ДА УСПЕЕ!!!
129
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аааааааааа лъсна ли ти голия *** Тикво размахвал пръст а бе аланкооло те и по порнофилмите актрисите като видят кой ще ги *** и те се заканват така *** недоклатено що не им прати цоци ги заключи а,повтаряш ми ти друго можеш ли аз съм сигурен че и 3 клас поне 2 пъти си го повтарял кризисен щаб назначен от хора дето лук ойл им плаща ехех тия за какви *** ни зеха
128
0
 
1
 
! Отговори
!!! преди 12 години
EEE TAYA WSENARODNA 24H LIUBOV KAM RUSIYA.ZA TOVA LI NI KAZVAHA NYAKOGA "WRAGAT NE SPI"...
127
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ники, някои те е качил яко на черешата! Ние имаме газ и нефт колкото някои с Трабант има кола! Имахме 3 рафинерии, само че ЛеонТаджер преработваше не нефт, а тежки остатъци от Нефтохим и произвеждаше разредители, лакове, смоли и тем подобни, и Плама, която преработваше нефт но произвеждаше базови масла, а не горива! Нефтохим през 1999та беше изпаднал в днешното положение - работеше на минимум защото нямаше нефт, а нефт нямаше защото не беше плащано 2 години за доставките
126
9
 
2
 
! Отговори
Ники преди 12 години
Бо'ли ме фара за руснаците. Имаме още 2 рафинерии. Но комунистите им разказаха играта (Еб***ха им м***йката). Същите като Б.Б. (Мутрата или Тиквата).......Всичко е нагласено. Имаме си собствен нефт и газ. Кой го даде на Гриша Ганчев?! Пак комунистите от руското посолство. И защо биодизелът се облага с данък и производството в БГ се терминира умишлено от правителството?!
125
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цапащите форума с латиница получават минуси автоматично!Без да бъдат четени напъните им да се изкажат!
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ууууууууууууууууууууууууууууу!!!
123
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То па тъй никой не каза една лоша дума за РУСКАТА фирма Лукойл коят демонстративно не изпилнева българските закони. Всички българи плюят правителството и защитават ръската фирма. Егати дупедавците сте.
122
6
 
18
 
! Отговори
PENE преди 12 години
Боко , какво значи "не можем да променяме законът" ?Заради твоята и на Пашата фирма "Надин" , дето си купихте Кремиковци , как променихте законът бре !? И то 10 пъти за шест месеца го променихте !Заради фирмата на Цеко Минев в Банско , как променихте законът бре !? Заради Цветелина - твоята любима , как променихте законът за енергията от възобновяеми източници !?Примерите са БЕЗБРОЙНИ ! И все за твои приятелчета !А сега с тоя предварително режисиран цирк , кого се опитвате да залъжете незнам
121
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има закон, ние сме го изпълнили, каза той и даде пример с нарушенията на скоростта по пътищата. Ако всички, които са карали с превишена скорост, решат да стачкуват, ще отменим ли законите за превишение на скоростта?, попита премиерът. А да не би всички които превишават скоростта да им вземате ключовете на колата? Или да им запушвате резервоарите за бензин, А? След като може да променяте закона заради Юлен, защото "банско" щяло да остане без поминък, ще го промените и за Нефтохим! Бургас да не е по-малък от Банско?
120
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Си съдаваме кризи самостоятелно и после щабове да си ги решаваме...по умни от назе нема= Що ти е кризисен щаб кат сичкото било наред и немало опасност оти с каруците а ръгнем на море ?
119
7
 
16
 
! Отговори
ЕЕЕЕЕ преди 12 години
ПРОСТО НЕ ЗАРЕЖДАЙТЕ ОТ ЛУКОЙЛ .....
118
8
 
1
 
! Отговори
аЗ преди 12 години
Ей, умен бил Премиерът бре. Хубава идея дава за скоростта по пътищата. Така или иначе 90% от шофьорите системно нарушават безумните ограничения за скоростта, а пък за хората на Борисов да не говорим: те стрикто внимават да случайно да НЕ БИ да спазят някое ограничение, така, че аз съм твърдо ЗА ревизирането на рекетьорските закони за ограничението на аскоростта по пътищата!
117
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те ще ни съдят за аеца, а ние ще ги цакаме с топла бира
116
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 116Преди да даваш акъл , научи правописа!***!