От "Билла" пращали старото месо директно в екарисажа

Разходите са за сметка на фирмата, казват от търговската верига
Обновена: 11 авг 2011 16:52 | 11 авг 2011 14:00,
134
От "Билла" пращали старото месо директно в екарисажа
Залежалото месо се държи в хладилни камери, докато екарисажът е свободен да го поеме. Снимка: архив, Булфото

Търговска верига „Билла“ предава стоките от животински произход с изтекъл срок на годност към екарисажите във Варна и Шумен, както и на фирма Еврофриго. Това съобщиха от веригата супермаркети. 

В сряда от агенцията по безопасност на храните съобщиха, че са се натъкнали на птичи разфасовки с изтичащ срок на годност в хладилна камера в предприятие за преработка на месо. 

Мръвките – малко повече от 311 кг, били върнати от три големи търговски вериги – "Билла", "Фантастико" и "345".
От агенцията се заканиха да прекратят практиката супермаркетите да връщат залежала стока в предприятия за преработка на месо, защото това застрашава здравето на потребителите.

Oт началото на годината „Билла“ е предалa за обезвреждане в екарисаж около 360 тона продукция, твърдят от търговската верига.  Разходите за това били за сметка на фирмата.

Още по темата
От веригата са категорични, че не правят никакъв  компромис със санитарно-хигиенните изисквания при отстраняване  на продукция от рафта и нейното транспортиране за обезвреждане и унищожаване.

„Билла“ поддържа допълнителни хладилни камери във филиалите си, в които съхранява такава продукция до момента, в който екарисажът е способен да я поеме, заявяват още от веригата.

Според тях проблем при унищожаването на тези стоки е липсата на екарисаж в София. Вероятно поради тази причина малките хранителни магазини изхвърлят излезлите от употреба стоки от животински произход в контейнерите за битови отпадъци, се казва още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: храниБилла
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
От Била съм купувала не веднъж развалено или извън годност месо и Вече само замразено от там
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен отмъстител преди 9 години
В тия вериги ходят само шизофренизирани комплексари да си избиват яда на служителите Клиента имал право Какво право давате на тия мъртви *** с недоразвита мозъчна дейност и им подхранвате изродското самочуствие бе И служителите какво търпите тия унижения Плюйте псувайте биите ги теа мръсни клиенти долни гадни Всеки *** да си получи заслуженото
135
0
 
0
 
! Отговори
Мемо преди 11 години
Не вярвайте толкова на големите вериги - печалбата им е по-важна от нашето здраве. А към любителите на Билла - и оттам съм купувал развалена стока от кулинарния щанд, а веднъж имаше и сериозна разлика в грамажа на зеленчука, измерен на тяхната везна и вкъщи. Познайте в полза на кого.
134
0
 
1
 
! Отговори
пец преди 12 години
Някой някъде да е видял да се изхвърля храна ? А някой да е изхвърлял ...?май май всичко се продава :)
133
1
 
2
 
! Отговори
вегетарианец преди 12 години
Ами спрете да ядете месо бе месоядци такива. Решението на проблема е много просто. Хем бивша жива плът им се яде, хем претенции имат. Ми тя пушената риба така си мирише бе пиле, ти как искаш да не мирише, след като е пушена???
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Онзи ден взех една пушена скумрия от Кауфланд... Няма да ви казвам каква воня се разнесе, след като разрязах опаковката на рибата.....
131
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
360000000000000000000000 TONA MESO DA IZHVARLQT DANO , DOKATO NE SE NAU4AT DA PRODAVAT !!!!!! ZAMRAZENI OT PREDI 3 GODINI S ETIKET OT V4ERA !!! BALGARSKI NOMERA NA VSQKADE !! A CENATA MALE MALEEEEEEEEEE !!
130
0
 
0
 
! Отговори
Гърч преди 12 години
Ти си ***
129
2
 
0
 
! Отговори
RT% преди 12 години
Насред Богородичните пости да ядете толкова много ***....повдига ми се просто
128
0
 
11
 
! Отговори
луд преди 12 години
и аз съм за закриването на билла и лудото пиле или глоби около 1 млн.лв
127
3
 
7
 
! Отговори
здравен инспектор преди 12 години
Едно пояснение. Според европейските регламенти за изтегляне на храни от пазара се извършва точно това : връщане на храните на производителя. това е в европа. Но искам да кажа на Миро-мършата и неговите"сакати" ветеринари, че това което вършат е в разрез с европейските изисквания по НАССР системата.Скоро Европейската централа ще бъде уведомена за поредната щуротия на ветеринарите, които не познавагт европейския регламент. Скоро ще им издърпат ушите и никакви калинки няма да ги спасят.
126
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми купувайте от баба и дядо на село, що пълните паркингите и джобовете на търговските вериги като много ги мразите. Като не щете да ядете ***, или ще си произвеждате сами или ще си плащате за качество.
125
0
 
13
 
! Отговори
Фактите преди 12 години
Големите търговски вериги "извиват ръцете" на доставчиците и поставят задължително условие за обратно изкупуване на стоки с изтичащ срок на годност. Това е лесно установимо тъй като те прихващат върнатите стоки с насрещни фактури издадени към доставчиците. Тази практика е от години. Съвсем друг е въпроса доколко това е нарушение, защото изрични законови текстове забраняващи подобно договаряне няма, следователно веригите не носят отговорност до доказване на тяхната вина ... за съжаление.
124
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато не отнемат разрешителното на някой голям в бранша - я Била, Карфур, СВА или Фантастико, ще продължат да си правят магариите.
123
0
 
20
 
! Отговори
Parcuc преди 12 години
Аз пък знам за едни развалени, с изтекъл срок на годност и едновременно с това *** пилета как се крият между киселото зеле и кафето при инспекция да не мирише толкова. Няма толкова гнусен магазин като тоя Била.
122
0
 
5
 
! Отговори
ETNA преди 12 години
Епа, то остана ли нещо дето да може да се яде, ***....
121
0
 
14
 
! Отговори
възмутена преди 12 години
Нали големите магазини за това имат кухни-за да преработят това което не са успяли да продадат, няма да се занимават с разни енарисажи я...
120
0
 
25
 
! Отговори
?????? преди 12 години
Защо не даряват старото месо на зоологическите градини?
119
1
 
22
 
! Отговори
NAGLI преди 12 години
В КОМЕ СБА ВСИЧКИ МЕСА С ИЗТЕКЛА ГОДНОСТ СЕ МАРИНОВАТ И ПЕКАТ НА СКАРА. СЛЕД ТОВА ГИ ПРОДАВАТ ОЩЕ ПО СКЪПО.
118
1
 
37
 
! Отговори
To Be Continued... преди 12 години
А от екарисажа им го връщат отново прясно и добре опоковано:))))))))