Кръговратът на каймата

Старо месо циркулира между магазини и цехове за преработка
Обновена: 10 авг 2011 21:01 | 10 авг 2011 21:01,
131
Кръговратът на каймата
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

На супермаркетите ще бъде изрично забранено да връщат продукти в предприятия за производство и преработка на храни.

Такава промяна в нормативната уредба подготвят от Българската агенция за безопасност на храните.

Експертите от агенцията са се натъкнали на птичи разфасовки с изтичащ срок на годност в хладилна камера в предприятие за преработка на месо, собственост на "СВС 98" ЕООД.

Мръвките – малко повече от 311 кг, били върнати от три големи търговски вериги – "Била", "Фантастико" и "345".

Подобна практика застрашава здравето на потребителите, подчертават от агенцията по храните.

Освен това се нарушава и проследяемостта на хранителните продукти, твърдят от агенцията.

Откритите разфасовки са "Лудогорско пиле", произведено от фирма "Пилко" ЕООД и "Дюк", произведено от "СВС 98" ЕООД. Представени са документи за връщането им от супермаркетите.

На всички нарушители ще бъдат съставени актове за установяване за административно нарушение, уверяват от агенцията за безопасност на храните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
1
 
! Отговори
М.К.Р. преди 12 години
Предлагам да натъпчем депутатите с тези продукти та да се осерът докрай!!!
123
0
 
2
 
! Отговори
молекулката преди 12 години
Като говориш за кайма в преносен смисъл се разбира-меле .Та и каймата е такава Де!
122
0
 
2
 
! Отговори
Колбасарина преди 12 години
Кво се вайкате утре ще ги купите същите пилета само че пушени а *** кайма на кремвирши.Да ви е сладко!
121
0
 
1
 
! Отговори
Д-р Тасев от 124 преди 12 години
Човекът е "проектиран" не като тревопасно, а като събирач - предвидено е да се храни с плодове, грудки, зърна и ядки.Анатомично е категорично заключението, че чревната система на човека е много по-дълга от тази на хищниците. Зъбите не стават за ядене на живо месо, дългият и тесен хранопровод е предвиден за гълтане на добре смляна от зъбите храна, а не парчета разкъсано месо. На един храносмилателен цикъл в стомаха на хищник като кучето напр. се излива 3 пъти повече солна киселина и пр.
120
0
 
0
 
! Отговори
Д-р Тасев до 97 преди 12 години
Абсолютно вярно е писал 86! Човекът не е месоядно в смисъла, в който са класическите хищници и е започнал да се храни с термично обработено месо през ледниковия период, за да оцелее. Тези кучешки зъби не са като на хищниците - лесно се вижда разликата. Човешките кучешки зъби са с плосък профил и са вид резец, докато същите при месоядните са "трайкът" - погледнати в разрез имат триъгълна форма за улесняване на проникването и разкъсването на жива плът.
119
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОбществоКръговратът на каймата10.08.2011 21:01125Старо месо циркулира между магазини и цехове за преработкаКръговратът на кайматаНа супермаркетите ще бъде изрично забранено да връщат продукти в предприятия за производство и преработка на храни.Пак ще му намерят челъма,преработка на място с етикет от "нашата кланица"
118
0
 
6
 
! Отговори
1223 преди 12 години
в България думите бракуване на стока не съществуват !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
117
0
 
2
 
! Отговори
bolka преди 12 години
А относно каймата и колбасите - не купувам! Готова кайма от поне 5 години, а се отказах и от колбасите, защото дори пушено свинско филе, което е с възможно най-висока цена, се оказа, че има вкус на трева, като че ли сокът му е изцеден и е варено във вода.
116
0
 
0
 
! Отговори
bolka преди 12 години
до 118 - за съжаление и сега продължава същата стара практика с хляба - днес намерих отново бучки в 2 филии нарязан заводски хляб! И не само днес. Новото при заводския хляб е в това, че плесенясва за 2 дена, а дори и прясно купеният хляб има една миризма на кисело. Нещо се загуби миризмата на прясно изпечен хляб, има промяна, но не в посока на подобряване на вкуса му.
115
0
 
0
 
! Отговори
Мари преди 12 години
Това не е новина!!!
114
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно време по същия начин се действаше с хляба. Стар хляб се накисва добре във вода и се прибавя към прясното тесто като постоянно се замесва. Поради тази причина, често в хляба намирах бучки неизпечено тесто(не добре смляни и размесени остатъци от стария хляб). Това беше края на 80те и началото на 90те години. Обаче къде е хляб, къде е кайма. Това, което ми харесва в новината е, че не са си спестили имената на фирмите. Ние всички имаме право да знаем кои са те.
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кръговратът на каймата?Л*на-кайма-л*на прим...И т.н.
112
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кебапчия пита колега на който много му вървяло :-Абе лолега кво слагаш в каймата че толкова ти върви ?-Ми кво кофа *** и кофа кайма и готово ! - АААААА Ти и кайма ли слагаш ?
111
0
 
4
 
! Отговори
АМИ , ТАКА Е... преди 12 години
ШЕФА НА СОФИЙСКАТА БАБХ....Е, СЪДИЯТА ПО ФУТБОЛ - др.АНТОНИЙ ГЕНОВ!КАКВО ЧАКАТЕ, ОЩЕ....?СЛОЖЕТЕ СТОИЧКОВ ,ЗА мин.НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО.....И ЩЕ ЯДЕТЕ ТОПКИ!ПОНЕ НЯМА ДА СА ***.....НАЛИ, ЕВЧЕ ОТ 110...??!
110
2
 
4
 
! Отговори
Миро преди 12 години
Мършата ...пърдон! министъра на земледелието и раната - не си върши работата за която му плащат избирателите !!!
109
1
 
4
 
! Отговори
емигрант преди 12 години
В Абсурдистан има фрапиращи несъответствия и невъзможно ценообразуване.Например 1кг смески 1 лев едно прасе 100 кг 250 лв в наи добрия случаи,македонка 3,50лв.Демек за едно прасе са необходими 400 кг фураж а струва наполовина.Контролните органи явно са заченати *** и са свикнали да хранят нацията с подобрители и ментета.Ето как Българина харчи повече отколкото печели.Докога ли ще видим,дано някои европеец умре от малотраини колбаси Стара планина
108
0
 
6
 
! Отговори
Роко преди 12 години
Живея до един магазин 345. Освен, че е много помиярски, е и доста скъп! Само когато много ми се налага, влизам вътре.
107
0
 
17
 
! Отговори
Васил преди 12 години
Одавна се знае,че разваленото месо се връща обратно и след агресивна термична обработка се превръща в трайни колбаси.Затова понякога луканката ви мирише на *** и няма никакъв вкус.Трябва чиновниците да излязат от канцелариите и да провеждат постоянен контрол,а на тези които ни тровят да им се отнеме лиценза-завинаги!
106
0
 
24
 
! Отговори
Ева преди 12 години
Като прочета неща от сорта "НАЛИ , ЖИВЕЕТЕ В ПАНЕЛКИТЕ??!!СКОРО ЩЕ ПОЧНЕТЕ И НА *** ДА СЕ РАДВАТЕ" се изпълвам с желание да видя как изглежда лицето на автора! Вероятно това е една възвишена и високообразована персона, живееща в дворец, не посещаваща тоалетна, и хранеща се с амброзия...
105
13
 
3
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААА.... преди 12 години
НАЛИ , ЖИВЕЕТЕ В ПАНЕЛКИТЕ??!!СКОРО ЩЕ ПОЧНЕТЕ И НА *** ДА СЕ РАДВАТЕ!ЕКО-*** ЩЕ БЪДЕ ЛУКС И ТЪРСЕНА СТОКА!НЕ СТЕ ЛИ РАЗБРАЛИ ,ЧЕ Т.Н. "ГЛОБАЛИЗАЦИЯ" , ЦЕЛИ РЕДУКЦИЯ НА НАСЕЛЕНИЕТО НА ПЛАНЕТАТА!МЕГАПОЛИСИТЕ СА "МОДЕРНИТЕ КОНЦЛАГЕРИ" ЗА РАЗВИТИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ!ЯВНО , МИСЛОВНИТИЕ ВИ ПРОЦЕСИ СА ЯКО ПРИТЪПЕНИ!!ОСОБЕННО В БЪЛГАРИЯ----ТОВА СЕ ПРАВИ ВЕЧЕ ОТ ВЕК, ПОД МЪДРОТО РЪКОВОДСТВО НА ПАРТИЯТА!