Нов бунт! Този път в Аджисан махала

Отново ескалира напрежението между роми и българи
Обновена: 25 сеп 2011 18:17 | 25 сеп 2011 17:13,
1400
Нов бунт! Този път в Аджисан махала
Размириците в Катуница доведоха до сблъсъци и в Аджисан махала Снимка: БТА

Избухна ново напрежение между роми и българи. Този път в пловдивската ромска Аджисан махала. 

Отцепен е районът на булевард „Мария Луиза”. От всички страни се стичат протестиращи хора. Тълпата от роми също набъбва. Жандармерията е между двата лагера.

Българите скандират:  „Киро – вън, циганите-вън!”, тъй като имат информация, че ромският барон и семейството му се намират в Шекер махала. 

Още по темата
 Ромите ги провокират, като размахват неприлични жестове.  Тежко въоръжени полицаи удържат положението, за да не се стигне до сблъсъци.  Българите пеят и „Мила родино”, а скандиранията не спират.

Минути след 17,40 часа тълпата от българи се оттегли към Главната улица на Пловдив, а ромите останаха обградени от полицаи, за да не се срещнат двете тълпи.

В този час полицейски патрули с включени сирени пътуват към центъра на града, тъй като не знаят накъде са се запътили протестиращите хора.

В късния следобед в "Столипиново" избухна пожар. Бил е подпален изоставен клуб на партия ДПС на улица "Правда" 19.

"Пожарните автомобили са потушили пожара и там вече е спокойно", съобщи за Dnes.bg говорителят на пловдивската пожарна Георги Кунев.

Той уточни, че към този час няма информация за други пожари на територията на Пловдив.

Междувременно протестно шествие от близо 1000 младежи премина по главната улица на Пловдив и се спря за някоко минути до Джумая джамия в центъра на града.

Младежите развяваха български знамена, а срещу тях беше изправен кордон от над 100 полицаи, въоръжени с щитове, каски и палки.

Шествието продължи по главната улица към площада на пощата, като младежите обясниха, че заедно с рокери и футболни фенове в 19.30 часа ще се съберат пред имотите на Цар Киро в Катуница.

* Информацията е актуализирана към 18.20 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН ОТ ***!!!
1
 
21
 
! Отговори
М.У. преди 12 години
абе *** всичките бе, Столипиново, аджисана, всичките! и после със сапуна да мият улиците и паметника на съединението, да почистят след тях Столипиново и да си стане нормален квартал за живеене, а не гето за разнасяне на болести
7
 
34
 
! Отговори
Призив преди 12 години
В памет на Ангел и ПавелКойто гласува за Герб не е истински българин.
1
 
15
 
! Отговори
22г. преди 12 години
мобилизирали софийските полицай...това ще свърши зле за българите и много добре за ***
4
 
12
 
! Отговори
еретик преди 12 години
ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА МИРНО РЕШАВАНЕ НА КОНФЛИКТАПредлагам референдум за община ПловдивДа се отдели административно туморът Столипитово от община Пловдив и обособяването и като отделна община (или ако някоя друга община си я иска - да заповяда... ) За? Против?PS Няма да стане, каквото и да си пиша защото там гласовете вървят по-изгодно и никой няма да го допусне... ;)
1
 
6
 
! Отговори
до 1214 преди 12 години
Моля Смахон Дянков да не прави предизборна агитация
0
 
17
 
! Отговори
22g. преди 12 години
ще съдят убиеца за ОПИТ ЗА УБИЙСТВО от 10 до 20 г затвор ... nice a 10г ще лежи 4 после ще го пуснат и старата песен на нов глас
0
 
24
 
! Отговори
Prodigy преди 12 години
За това положение в България политиците са виновни точно толкова, колкото и *** ! Не трябва да щадим жалките партии, които пазаруват гласове и се съюзяват с такива като цар Киро ! Бой по партийните централи - ГЕРБ, БСП, СДС, ДПС
2
 
36
 
! Отговори
СИМЕОН преди 12 години
МОЛЯ ВИ ПРИЗНАЙТЕ МЕ ЗА ***.Искам да бъда признат за *** за да се ползвам от следните привилегии.-Да не плащам ток.-Да не плащам вода.-Да получавам 4 пъти по- големи помощи от българите.-Да ми дават общински жилища.-Да не плащам наем на жилищата.-Да строя където си поискам.-Да се возя безплатно в градския транспорт и БДЖ.-Да яздя кон по улици и булеварди.-Да не си чистя *** на коня.-Да работя- БЕЗРАБОТЕН.-Да прецаквам българите.-Да си правя каквото си искам.-Да нямам никакви задължения.-Да могат братята ми да бъдат безнаказани педофили.-Да могат братята ми да крадат и убиват безнаказано.-Да мога да зaмърсявам всичко наоколо.-Да заплашвам, че ще крада и ще убивам, ако не ме хранят и поят безплатно.-Да не си признавам децата и да получавам големи помощи.-Да не ме интересува нищо в тая държава.-Да могат братята ми да си осакатяват децата, за да взимат пенсии.-Да мога да си пикая и *** навсякъде където си искам.-Искам в България да останат само ***.-Искам българите да се изнесат от тук и да ни оставят сами, за да полумиме всичко.-Искам да изсечем горите, и да си палим огън от дърветата.-Искам всичко да се разруши и да се срине.-Искам да си отмъстим на българите, за това, че са ни хранили.-Искам моя дял от единия милиард, отиващ за традиционно трайно безработните.-Искам останалите 200 милиона, които давате на българите, също да се прибавят към ***.-Искам да продължавате да подкрепяте *** и така българите по- скоро ще напуснат страната.-Искам да продължавате да ни помагате да се размножаваме като *** и да ни храните безплатно.-Искам следващите 10 години да се удвоим, а децата ни да започнат да раждат още по- млади от колкото до сега.-Искам на десет години вече да сме родили поне по едно дете, а до 20 години да имаме по 8 деца.-Искам да ни увеличите помощите, за да можем да си живеем още по- добре и да си пием бира на воля.-Искам да направите закон за българите да работят още по- усилено, по 16 часа на ден и без почивни дни, за да има повече пари за нас.-Искам братята ми да изнасилват и безчинстват безнаказано.-Искам България за ***.-Искам после цяла Европа.-ИСКАМ И ОЩЕ,И ОЩЕ ,И ОЩЕИСКАМ ВСИЧКО
1
 
17
 
! Отговори
Майна преди 12 години
prodigy, ами като софиянци са П*ТКИ как искаш да стане като в Пловдив? За тази работа трябват топли, а не меки софийски китки.
19
 
5
 
! Отговори
Кръстан преди 12 години
Джордж Сорос, отново е платил на футболните фенове, както им плати на времето да свалят, правителството на Жан Виденов, за да могат с Крадеца Мургавей Костов, да ошушкат държавата България и да направят българите, най-големите мизерници в света. Дали днес глашатая на Сорос не е Цветелин Кънчев....отворено общество...???Колко бързо хората ще се ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ СА БИЛИ МАНИПУЛИРАНИ и как ще се разплатят с АВТОРИТЕ НА ТАЗИ ЗЛОКОБНА ПРОВОКАЦИЯ ! Хора, не превръщайте нещата в етнически конфликт! За престъпниците си има държава, полиция, съд и затвор. Какви са тези ***, които ще линчуват хора?! Много добре са ги арестували хулиганите! От километри е ясно, че това са безредици, дирижирани от атрофирали мозъци, ръководещи крадци и мафиоти. Простоватият българин се подаде на елементарната интрига отново!!! Етническа омраза, Разделяй и Владей, това е целта им !!!Крайно време е да разберем, че не сме Стадо, защото Стадото не признава свободата, то и не я желае, то е готово да жертва свободата си пред всеки пастир. Виждате как у нас едно мнозинство не прави друго освен да си търси пастир: било царя, било Сидеров, било пък пазвантинът Бойко, който и да е, само да е по-гласовит, та да му се подчиняват с най-перверзно удоволствие. Сега е момента да се даде урок на държавата за нейното пълно отсъствие от решаването на проблемите на престъпността!!! Ако сме народ, а не ***, трябва да се обединим и да излезем на протест, срещу правителството в България, а не срещу ромите! За това че има двоен стандарт, не са виновни *** а правителството! И в Канада живеят ***, защо там ги няма тези проблеми ??? Извода, всеки разумен човек, може да си го направи сам !!!В България. има три вида психично болни : 1/ вродено болни , 2/ кръчмарски патриоти, които все колят и бесят турци и *** за щяло и нещяло, това заболяване не е вродено, а вследствие на неправилно възпитание и насаждане на омраза(промиване на мозъци), 3/ психично болни, които са били нормални, но от немотия и мизерия вече им хлопа дъската!
3
 
6
 
! Отговори
До 1202 преди 12 години
Отдавна поодзирах, че цар киро е комунистически агент.това е долна конспирация!!!!!???????а тиквата се крие за да не се поддаде на провокацията и да не изкара танка от музея.
1
 
24
 
! Отговори
! преди 12 години
Преди малко по БНТ имаше телефонна връзка с *** цар Киро, който каза, че съселяните му са ***! Сигурно е прав! Явно това не е достатъчно!
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще се дава ли оръжие и къде са пунктовете за мобилизация?
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно Държавна Сигурност добре е планирала всичко. Другарите не се спират пред нищо само и само да не загубят властта. Личи си по повечето коментари как се насъскват и напътстват хората.До всички подведени - в Лондон ситуацията бе подобна - не се поддавайте на провокации от страна на червената олигархия. В държавата ни все още има закони и права които да се съблюдават
5
 
2
 
! Отговори
tur4ina преди 12 години
te *** se iskat da na pravqat darjava dayte im prava ,nali vikate tursite diskrinirali kurdite viiye ko pravite balgari danebi dagi galite ha ha ha iskat darjava tammsa rodeni na pred *** s teb sme ha ha ha
1
 
17
 
! Отговори
А ББ? преди 12 години
А ББ рейе ленти на третокласни пътища в северна България
3
 
13
 
! Отговори
ETNA преди 12 години
Аз от години разправям, че ще дойде такъв момент, ама кой ме слуша?! Защо трябва да се случват такива трагедии, за да прогледнат хората? Затова - само АТАКА е спасението.
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора от Пловдив, Варна, Бургас............... - тръгвайте към София - тук са нашите истински врагове - крият се в Парламента и Министерския съвет !!!
1
 
13
 
! Отговори
gtf преди 12 години
до 1209смешник, че какво по-разлино има м-у герб и бсп, като си почнал да говориш за права - къде са нашите ? с нашите пари се хранят, лекуват, развъждат *** докато родителите ни са с мизерни пенсии и едвам преживяват. Ние сме длъжни да ги храним и какво получаваме в това време ? Като родител не искам и да си помислям, какво е преживял бащата, гледащ как убиват детето му. Всяко наказание за тази *** ще е малко...Напълно подкрепям всички заели своята гражданска позиция !