Прокуратурата рови доходите на Цар Киро

Обвиниха в умишлено убийство шофьора на буса убиец в Катуница
Обновена: 25 сеп 2011 20:41 | 25 сеп 2011 13:48,
583
Прокуратурата рови доходите на Цар Киро
Среднощен кадър от погрома над имението на Цар Киро Снимка: БТА

Главният прокурор Борис Велчев е разпоредил проверка на доходите на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, като физическо лице за дълъг период от време. Това съобщи за Dnes.bg окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов. По думите му Цар Киро може да бъде разпитан във всеки един момент като свидетел на събитията.

„Няма цивилизован начин в една правова държава един човек да бъде изселен насила”, коментира окръжният прокурор по повод подписката на жителите от Катуница, в която се настоява фамилия Рашкови да бъде изселена.

Даскалов призова да не се прави аналогия със случая „Зрънкови”, тъй като тогава ромите от Видин сами поискали да бъдат изселени.

Задържаният снощи шофьор от Столипиново, прегазил 19-годишния Ангел в петък вечерта, ще бъде обвинен за умишлено убийство при катастрофа. Него го грози затвор от 10 до 20 години.

Обявеният за общодържавно издирване 55-годишен мъж, който беше задържан късно снощи на влизане от Турция, се сдоби и с второ обвинение заради прегазването на трима полицаи и нанасянето на средна телесна повреда на униформените.

Още по темата

По това обвинение Наказателният кодекс предвижда от 3 до 12 години затвор.

Очаква се днес шофьорът на буса убиец да бъде разпитан и да се установи дали някой му е поръчал да извърши убийството на 19-годишния младеж, син на бившата кметица на село Катуница.

Оказа се, че с майката на убитото момче и Цар Киро имат дразги от доста години. В полицията са валели жалби от страна на двете семейства за отправяне на смъртни заплахи от двете страни.

Последен заплаха за живота си от страна на фамилия Рашкови е получил 19-годишният Ангел в петък следобед. Няколко часа след заканата момчето е прегазено от буса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още по темата: убийствоКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
465
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига сте писали "буса убиец" че се излагате....излиза че оня само го е карал, а буса е виновен.....пишете си "убиеца с бус" както е
464
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВСИЧКИ БОГАТАШИ ДА БЪДАТ РАЗСЛЕДВАНИ ОТ А ДО Я ,ТОВА Е ИСТИНАТА
463
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А какжо стана със Цветанов и негожите 6 апартамента ! ?вашта мама !
462
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
РОМИТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА БЪДАТ ЕКСТРАДИРАНИ ОБРАТНО В ИНДИЯ.НЯМА ТАКАВА *** КАТО ВАС, ЕЙ! ЩЕ ВИ БИЕМ И ЩЕ ВИ ТЪПЧИМ. ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО.БЪЛГАРИ СЪБУДЕТЕ СЕ ДОКАТО Е ВРЕМЕ
461
0
 
14
 
! Отговори
до циганина нори преди 12 години
Млъкни,бе *** Иначе ще видиш звезди посред бял ден !До гуша и над гуша сте ни дошли да ни крадете и да ви храним.Да си ходиш в Манганистан и да забравиш Бългория
460
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом като някоя далавера в България се даде на прокуратурата,това означава че работата ще бъде затлачене и край.
459
0
 
9
 
! Отговори
прокурорска преди 12 години
Сетила се мара да се побара...
458
0
 
17
 
! Отговори
Стоян преди 12 години
ЕХОООООООООО БЕНАТОВА ВИЖДАШ ЛИ КАКВО ГОВОРЯТ ХОРАТА ЗА ТЕБ НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ А .И ТОВА Е ИСТИНА КОЛКО ТИ ДАДЕ БРАТА НА ПРОКУРОРА ОТ ПЕРНИК ДА ХОДИШ В НЕГОВИЯ ДОМ И ДА ГО ОНЕВИНЯВАТЕ А ИЛИ НЕ Е ИСТИНА
457
0
 
38
 
! Отговори
Егати държавата преди 12 години
На Киро трябваше да му запалят царството за да се сети прокурора да разпореди да се прегледат доходите му. Цяла България знае за незаконните му бизнеси, само главния прокурор не.
456
0
 
25
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
Ама този имали редовни доходи?
455
10
 
3
 
! Отговори
nori преди 12 години
издигам кандидатурата ба цар Киро за президент. Киро - цар на всички българи и ***. Киро -цар обединител!Да живее цар Киро
454
2
 
4
 
! Отговори
йхйй преди 12 години
*** съркози тръгнал, да говори за БГ, а какво ще каже за центъра на проституцията "Франция", отвличанията, наркотиците и другите *** неща, които се случват там и биват също толерирани от същите политици като него :D. В цял свят е едно и също и по един и същ начин се третират овцете, т.е. нас! Колкото повече конфликти толкова повече ограничения и лишаването ни от свобода. Тоя *** кирчо, може да бъде пречукан и без много шум и други човешки животи!
453
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ООО,Гоце,Гоце.....,какво име само(ник,прякор),знаеш ли че, има Бог(Аллах)??????........и какво те очаква(без препинателни знаци)
452
4
 
6
 
! Отговори
Люлюляля преди 12 години
Много интересно къде искате да ги пратите, като ги "изселите"... В коментарите прочетох нещо за изселване на чужденците от Италия и въпросът ми е - къде да пратим това семейство? Не е чужденец все пак. А и всички са се захванали да обвиняват *** за нещо, а не погледнат първо така наречените си братя българи. Когато посочиш един пръст към някого, три сочат към теб.
451
1
 
8
 
! Отговори
акуд преди 12 години
какво общо има жалбите от двете страни с масов опит за убийство???? г-н Велчев????
450
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А комунистите,или други партии,не използваха ли *** гласове???????????????????????????? защо трябва да пишете глупости,всички сме що годе интелигентни хора, драги платени драскачи на БСП,трактора и прочие.......(не съм гласувал за ГЕРБ),но вашите драсканици,а те си личат от всякъде......са долна пропаганда и манипулация!!!!!!!!.................а мислите ли ,че хората са толкова прости за да ви вярват(дори и след показното убийство на момчето от Катуница
449
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
22години никой не го е закачал тоя цар
448
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BOIKO SE IZLOJI MNOGO V TAKAV MOMENT SE VIJDA DALI IMA DARJAVA
447
0
 
8
 
! Отговори
мале мале преди 12 години
Той цар Киро е *** да си сложи имотите и доходите на свое име.Ами фирмите и съучастията му в такива ,тях кой ще ги провери.И най-интересното ще стане факт като излезе ,че на името на цар Киро няма нищо и всичко което притежава е законно.
446
0
 
7
 
! Отговори
Ганьо преди 12 години
До номер 461 - Саркози - Моля Ви, публикувайте изказването на френски език, от телевизионния дебат на президент Саркози!!!