Москва се закани на Bulgaria Air заради оставените туристи

Компанията "заслужава" забрана за полети, според министър
Обновена: 27 сеп 2011 11:01 | 27 сеп 2011 10:56, Елка Василева
34
Москва се закани на Bulgaria Air заради оставените туристи
Снимка: Архив Булфото

Bulgaria Air заслужава да й бъде наложена забрана за полети за Русия предвид скандала с отмяната на полетите от България за Санкт Петербург и Москва. Това заяви руският министър на спорта, туризма и младежката политика Виталий Мутко, предаде РИА Новости.

Мутко каза, че инцидентът с руските туристи, които не можаха да се завърнат в Русия заради финансов конфликт между туроператора Алма Тур и авиопревозвача, ще се отрази на българския туристически пазар.

Още по темата

„Това е спор между две български юридически лица – туристическата компания и авиопревозвача, главния авиопревозвач на страната и какво общо имат гражданите на Русия с това? Редовният самолет, не чартърният, няма право да не лети. Транспортната компания беше длъжна да превози нашите граждани с тези билети“, каза руският министър.

Мутко подчерта, че авиокомпанията е причинила преди всичко огромни щети на самата себе си.

Ние и Асоциацията на туроператорите на Русия ще подкрепим всички санкции и жалби, които ще подадат пострадалите в съдебните инстанции, каза Мутко. Това е просто мошеничество, заяви руският министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: РусияВиталий Мутко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Мутко, Тутко без парета нема морета а рашките и догодина са пак наряд в бетонните ни курорти. Толкова тънък спирт никъде другаде няма!!!
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГОТОВИ СМЕ ДА НАТОВАРИМ КОМПЕНСАЦИЯ - НЯКОЛКО СТОТИН ХИЛЯДИ ПАСАЖЕРА ОТ *** ПРОИЗХОД, ДА КОПАТ У УРАЛСКИТЕ МИНИ.
30
1
 
6
 
! Отговори
Гоце преди 12 години
Това са мутри.*** са последната мутренска организация в България.Задушили са Варна.Жалко че Бойко не иска да чуе това,или го чува но и той е ***.А харесвах Бойко.........жалко
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сакън, не така че ще ядосате ***
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Догодина руснаците само ще ни махат от самолета прелитайки над Бг. за Турция или Гърция, щото сме мизерници.
27
5
 
2
 
! Отговори
Daniel преди 12 години
Този що не си гледа водката и да не приказва глупости.
26
1
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
Абе стига с тие ВИЗИ! Писна от тях всечки вече отмениха ги заради туризма! Не мисля че България по добре от Черногория и Хорватия! но и там няма визи за руснаци от Април до Октомври!!!!
25
5
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Объркали са фамилията на министъра на спорта и туризъма... - в действителност тя не е Мутко, а .утко...
24
5
 
3
 
! Отговори
косморог преди 12 години
Я, Мутко пак не се изказал неподготвен. Д асе връща във футболният съюз, защото освен да плямпа врели некипели, друго не може. Ако той наистина е казал това, което е написано тук, то той явно не е добре подготвен фактологически и юридически за ситуацията. Как странно обаче тези негови думи си противоречат с това, което каза зам министъра на икономиката а Русия вчера, но какво друго да искаме от един *** комсомолеци футболен деятел - акъл, никога!
23
1
 
8
 
! Отговори
БТК преди 12 години
На кого се закани?На ***? Ще стане интересно ...
22
1
 
7
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
на протест българи на протест
21
7
 
8
 
! Отговори
@-Тиква преди 12 години
Тиква и с руснаците ли зацапахме пейзажа....
20
2
 
19
 
! Отговори
1 преди 12 години
Протестите утре пак в цялата страна саберете хора: Хасково - Площад "Съединение " 19.00ч.СТАРА ЗАГОРА 19:00ч. - ПРЕД ОБЩИНАТА!ВРАЦА- 19.00 ПЛОЩАД "БОТЕВ"БУРГАС 19:00 Паметник "Альоша"ПЛОВДИВ 19:00 - пл. СъединениеСОФИЯ 19:00 - НДК, ПилонитеВАРНА 19:00 - Катедрален Храм-Паметник "Свето Успение Богородично"ПАЗАРДЖИК 19.00 - ТОРТАТА!РУСЕ 19:00 - пл.Свобода, пред общинатаПЛЕВЕН 19:00 - до ЧасовникаВ.Търново - 18.00ч. пред общината!Ловеч - 19:00 пред СОУ"Климент Охридски"!Шумен - на входа
19
2
 
14
 
! Отговори
offline преди 12 години
да взема да си тръгна от тая ***... само се каня толкова години и все (наивно) се надявам на промяна.... тъпотия - никаква промяна няма да има никога...
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 17 ...Абе пич , знаеш ли че руснаците харчат между 8 и 11 хил. евро за седмица в Испания ...Фалират и 45% от испанските компании ама няма проблем с полетите защото е ясно , че без руснаците , тази година туризма в Салоу щеше да е безмислен !!! Тия дето ходят в *** са бедни украински кучета и средната класа на Москва .. с по 800/1000 евро за седмица !!! Каквото предлагат българските хотели , това си и получават ... среден пръст !!! Туризум не се прави на думи а действия и качество !!!
17
10
 
6
 
! Отговори
501 преди 12 години
По времето на БСП нямаше такива мутренски изцепки,заради Цар Тиква е така!Мухльото вика дръжде мухльото :)))
16
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аде не го вземайте на серьозно рукият министъро. В самата Русия няколко пъти в годината стават подобни циркове и гражданите са изоставени от някоя фалирала компания на летищата. Първо да си оправят задния двор а тогава да лаят по нас. Подозирам че в фалиралата Алматур е имало руски капитали и за това ги боли толкова братушките че *** я придобиха.
15
2
 
2
 
! Отговори
do 6 преди 12 години
Daa ... i idwame na temata za uprawlenieto na Kostow, koito tolkowa mnogo biwa wyzhwalqwan. Ako ne be6e razdal predpriqtiqta na mutri, sega nqma6e da sme kato sumalijci w ewropa ...
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Rusia e napalno prawa. Bulgaria Air i Almatur sa tipi4ni mutrenski firmi. Tedrugo oswen reket ne umeqt.
13
10
 
6
 
! Отговори
етилен преди 12 години
вече и русия се отвращава от българия,това означава че с бсп държавата е много зле.дано не изхвърлят българия от евро съюз заради непоносимост