Руските клиенти на "Алма Тур" напуснаха България

Последните 21 туристи излетяха от страната ни рано тази сутрин
Обновена: 24 сеп 2011 11:02 | 24 сеп 2011 11:02,
18
Руските клиенти на "Алма Тур" напуснаха България
Снимка: Архив, Булфото

След двуседмични перипетии и последната група руски туристи, които са клиенти на изпадналия във финансови трудности туроператор „Алма Тур”, е напуснала страната.

Руският телевизионен канал „Вести” обяви, че това е станало с полет на авиокомпания „България Ер” от Бургас за Санкт Петербург късно снощи. По-късно обаче се оказа, че според българския авиопревозвач в 180-местния самолет не е имало места за 21 пътници. С приоритет в него бяха качвани организираните туристи на „Алма Тур” и семействата с деца, а за които останалите превозвачът е осигурил нощувка в Слънчев бряг.

Още днес рано сутринта авиокомпанията е изпратила останалите туристи в Русия, като им е предоставила места в друг полет до Москва, съобщава bTV.

„Драмата“ с руските туристи лъсна на 9 септември, когато на бургаското летище бяха блокирани около 500 туристи заради три спрени полета – два за Москва и един за Санкт Петербург. Полетите бяха анулирани заради натрупани дългове от страна на туроператора „Алма тур“ към авиокомпания "България Ер", която изпълнява маршрутите.

На 16 септември превозвачът анулира друг полет с туристи на „Алма тур" за Санкт Петербург. Тогава самолет със 173 пътници трябваше да излети, но туристите бяха предупредени, че самолетът няма да пътува, а туристите останаха в България с дни при наличието на закупени билети.

Още новини от Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
2
 
! Отговори
ииихаааа преди 12 години
*** гоу хоум !
17
3
 
1
 
! Отговори
до 10 преди 12 години
мда- според тебе -трябва направо да се обявяваме за робовладелска държава,за какво трябва да се плащат осигуровки на робите работещи в туристическия сектор??,я без осигуровки, а и без заплати -още по -добре ,че да не излезе на загуба ''родния мутротуризъм''
16
3
 
2
 
! Отговори
УРААА !!! преди 12 години
Руските клиенти на "Алма Тур" напуснаха България" - ха ха ха, ДОВИЖДАНЕЕЕ И НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕЕЕ !!!
15
1
 
7
 
! Отговори
иво преди 12 години
Добре. Но все пак би трябвало да ни информирате, кой плаща тези полети на България Ар. Ако е държавата, значи ние всички покриваме дълговете и безхаберието на двете фирми. Ако България Ер прави тези полети за своя сметка , не разбирам защо почнаха целият този цирк или по точно какво целяха с него. Ако някой нещо разбира??? И как и България Ер и Алма тур са едновременно собственост на ***???
14
1
 
7
 
! Отговори
Ала - бала Тур преди 12 години
То и парите, които ала-бала тур окраде напуснаха България отдавна.
13
6
 
9
 
! Отговори
Пак ли ти бе? преди 12 години
Пак ли ти бе простако Борисов. Ясно е че Алма Тур е на групировката ***. А мутрите от *** това е Бойко Борисов. Заради това че ви съдят заради Белене посегнахте на туристите от Русия да отмъщавате на Путин. Браво бате Бойко, вече си маша в ръцете на САЩ и ЦРУ
12
1
 
0
 
! Отговори
комувисок преди 12 години
Миткоооо..,мносо си проС!
11
2
 
0
 
! Отговори
Serhs Turism преди 12 години
Ot Costa Dorada , v4era dvama turisti ostanaha bez transfer ot hotela do leti6teto v Barcelona , za6toto ALMA TUR ne ni plati !!! Horata zaminaha s taxi ot Salou do Barcelona ... okolo 80 km , na svoi raznoski !!!
10
5
 
8
 
! Отговори
ллл преди 12 години
Очаква се Алма тур да не покрие задълженията си към хотели и ресторанти в България - има вероятност от фалити. За това пък ГЕРБ са решили да вдигат минималните прагове и в туризма. Догодина очакваме нови фалити.
9
4
 
2
 
! Отговори
Аз преди 12 години
По руската телевизия казаха, че Алма Тур Санкт Петербург са подали иск за банкротство."Да са живи и здрави". Големи неприятници бяха (казвам го от личен опит).
8
4
 
10
 
! Отговори
Коментатор преди 12 години
Поредната комунистическа фирма окраде парите и се изпари. Не е ясно само, дали са си направили добре сметката, че дължат пари на ***, а тените длъжници най често се споменават ... в некролозите.
7
5
 
3
 
! Отговори
Добавка към заглавие преди 12 години
ЗАВИНАГИ
6
11
 
6
 
! Отговори
МИТКО преди 12 години
ДРАМАТА С РУСКИТЕ ТУРИСТИ ЛЪСНАЛА НА..... 9.СЕПТЕМВРИ!! ХА-ХА-ХА! - ЧЕ КОГА ДА ЛЪСНЕ,ОСВЕН НА 9.СЕПТЕМВРИ!......
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 2.Като не знаеш руски не пиши на този език че се излагаш!Или пишеш за да пишеш?
4
5
 
13
 
! Отговори
Иванова преди 12 години
Горките хора,напатиха се от нашите "бизнесмени".Извинявам ви се от мое име за неуредиците и простотията с която се сблъскахте по време на своята така дълго чакана почивка!
3
3
 
7
 
! Отговори
галактика преди 12 години
СЛАВА БОГУ !!!!
2
13
 
3
 
! Отговори
ALMA TURE преди 12 години
ДОСВИДАНИЕ ДОРОГИЕ РЕБЯТА,ДО ПРОШЛОМ ГОДУ ,ОПЯТЬ БУДЕМ ВМЕСТЕ
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От 9ти до 24ти... Добре е.