Алма тур искала от руските туристи по още ?150

"Комсомолская правда": Стотици заложници на финансов спор
18 сеп 2011 15:31,
102
Алма тур искала от руските туристи по още ?150
Снимка: архив Булфото

Стотици руски туристи станаха заложници на финансов спор между българския туроператор „Алма тур” и авиокомпания „България Ер”.

Първите туристи трябваше да чакат от 9 до 15 септември, за да се приберат в Русия, пише днес „Комсомолская правда”.
Оттогава още неколкостотин руски граждани бяха върнати по различни начини от България.

Още по темата

В петък не бяха извършени предвидени чартърни полети до Санкт Петербург, а „Алма тур” предупреди, че „България Ер” е отменила окончателно полетите

Туристическата агенция "Алма Тур"предложи на туристите, които имат билети за самолети на 16 и 23 септември, да заплатят по още 120 евро, за да се върнат в Русия с редовни полети на „Български авиолинии”.

За щастие Руската фдерална агенция по туризъм и туристическият съвет в Санкт Петербург съставиха алтернативен план и наеха самолет на руска авиокомпания, който върна от Варна 130 туристи, допълва изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Уоу преди 12 години
Това е нагло, да. Но е факт, че 120 евро е ужасно ниска цена за еднопосочно пътуване до Русия. Не знам как от авиокомпанията са се навили на толкова ниска цена, честно ...
78
2
 
1
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
Алма Тур е фирма за пране на пари и точене на ДДС. Тя има една камара дъщерни фирми чрез които се разплаща. На практика дъщерна фирма не е превела парите. А и Алма Тур и България Ер имат едни и същи собственници. Нещата са ясни ,още повече , че държавата не взима никакви ответни мерки по случая.
77
2
 
3
 
! Отговори
^3DAttack преди 12 години
Handel - И аз мислех Алматур за Руска компания ама не е .. на сайта им пише че са регистрирани в България през 1990 година още и си е Българска . друг е въпроса че основни акционери с *** и дружество за приятелство с Русия .. но иначе поне по документи си е чисто Българска фирма .. затова ме учуди че така и не издираха за интервю някой от директорите които са Българи .. наистина се изненадах че е Българска защото и аз си мислех че е руска..а именно Алматур е виновна за скандала
76
1
 
2
 
! Отговори
Handel преди 12 години
Абе кой тук приказва за българска фирма? Алматур винаги си е била клон на руска фирма-майка!
75
0
 
5
 
! Отговори
до 75 преди 12 години
Това е много интересна новина, как Алматур са настанили туристите за своя сметка, защото покрай скандала собственици на много хотели ревнаха, че фирмата им дължи големи суми. Ми тия честни Калудки - Алматур да им бяха върнали парите за билети на туристите, след като не са ги дали на Бг Еър.
74
14
 
3
 
! Отговори
fly преди 12 години
Олеле. Вие съвсем се побъркахте! Алма ТУР не са предложили на туристите да си платят билетите! BULGARIA AIR им предложиха!!! Алма Тур настани всички туристи за тяхна сметка в хубави хотели със закуска и вечеря, защото авиопревозвача отказа да върне туристите в Русия! Това е грозно и глупаво. И да цената от 120 EUR до Ст. Петербург е прилична. Още повече, че като се върнат там, ще им бъде дадено пълно обезщетение върху тази сума. Виновните са BG AIR!
73
1
 
3
 
! Отговори
АЛМАТУР преди 12 години
Въпреки че руските туристи няма да се върнат в Русия с редовни полети на Български авиолинии, редно е да си платят по още 150 евра.P.S. Поздрави от Аруба!
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
bulgarskamu rabota
71
4
 
10
 
! Отговори
Турист преди 12 години
Нещо информацията се поднася трнденциозно - Алма тур е стара съветска партийна фирма.
70
2
 
38
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Сега ако има държава и министри на место ще се отнемат лицензите и на Блъгария ер и на Алма тур. Защота заради техните финансови спорове догодина туристическия сезон ще е провален. Руснаци повече едва ли ще дойдат тук. Защото България ер трябваше да си закара туристите и после да си търси правата в съда и да осъди Алма тур, а не да се прави всичко на гърба на туристите които са оставили една камара пари тук. Мда, така г-да министри.
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Do-88-mi.MNOGO TOCHO SI GO NAPISAL:TOVA SA TYRISTI. HORATA SA SI PLATILI VSICHKO PREDVARITELNO.NIAMA ZNACHENIE NACIONALNOSTA...
68
3
 
35
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
Прав е Мурат. Дали са руски, български или квито и да са туристи ТЕ СА ТУРИСТИ.Алма тур са мошеници, има договори. Нека се стигне до съд и осъдят тея измамници. Аман от БЪЛГАРСКА РАБОТА - *** РАБОТА!Вижте в Турция каква организация става за туризма и заради това курортите им са номер 1 - Бодрум, Анталия, били ли сте някога там да видите за какво хубаво чудо става дума. А ние тука ****ме всичко - всичко! И руските будали вече няма да се връщат!
67
12
 
5
 
! Отговори
Николай БОЯДЖИЕВ преди 12 години
Само през комунизма нямаше такива измами. Живков беше гений. С Брежнев бяха като Ботев и Левски. Ще се върне един ден доброто време.Смолян е червен!
66
2
 
6
 
! Отговори
Непозната преди 12 години
Дано да ги гонят, че те самите алматур са големи бандити.
65
1
 
9
 
! Отговори
www преди 12 години
Тези от А(л)*** Тур не сикам да ги мисля... Сега руската мафия ще им разкаже играта.... тям прошка няма ....... Ще ги гонят до дупка........
64
4
 
6
 
! Отговори
BG преди 12 години
Мурат - да му го турят отзад - брадясал и космат!
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Турчина не можа да отговори! Ха :D
62
1
 
8
 
! Отговори
до Мурат преди 12 години
А ти като не си *** ходи в Турция.
61
1
 
10
 
! Отговори
Пепо тур преди 12 години
И другите туристически фирми не са по-добри - Онтравел например постъпва също като Алматур, но още му крият нааканите ***... Четете отзивите на туристите и ще ви стане ясно каква мошеническа пасмина има в този отрасъл
60
15
 
12
 
! Отговори
Мурат преди 12 години
БЪЛГАРСКА РАБОТА КАТО *** СТЕ ВСЕКИ ПЪТ СЕ *** ЗА НЕЩО