Кризата с блокираните у нас туристи е срам и позор!

Това ще се отрази на страната ни, опасява се вицепрезидентът Ангел Марин
25 сеп 2011 10:12,
42
Кризата с блокираните у нас туристи е срам и позор!
Вицепрезидентът Ангел Марин откри архитектурно-мемориалния комплекс „Военноморска слава на Русия” на нос Калиакра. Снимка: БТА

Вицепрезидентът Ангел Марин нарече "срам и позор" конфликта между туроператора и авиокомпанията, заради който стотици руски туристи бяха блокирани с дни на летищата във Варна и Бургас заради спрените полети за Москва и Санкт Петербург.

Ангел Марин коментира кризата с руските туристи в Каварна, където по време на българо-руски обществен форум, разгледа  изложба на средновековни икони.

Не мога да приема спокойния начин, по който се преценява  това събитие. Някаква си фирма и "България Ер" да разиграват  хората. Смятам, че българската държава, в лицето на хората, които отговарят за туризма, трябва да вземат много сериозни  мерки.

Надявам се да измием поне част от позора, коментира  вицепрезидентът на страната.  Въпреки успокоителните думи, включително от руска страна, че това няма да повлияе върху туризма, кризата ще се отрази на потока туристи, прогнозира Ангел Марин.

Още по темата
 Според него трябва да се положат доста усилия, за да може да бъде преодоляно това, което се случи. За което, при това съвсем категорично, българската държава няма никаква вина за този случай, отбеляза Ангел Марин.

Сергей Фошкин, съветник в посолството на Русия посочи, че  такива скандали не са от полза на добрите отношения с България.  Разбираемо нашите граждани понесоха несгоди, финансови загуби,  но България не е единствената страна, с която се случват такива истории. В крайна сметка трябва да се помисли това да не се случва повече, добави той, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я тоя бил жив
38
0
 
1
 
! Отговори
ДО 38 преди 12 години
пИЧ,ВОЙНАТА Е ОБЯВЕНА ОТ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ -САЩ,АНГЛИЯ И ФРАНЦИЯ ....ЧЕТИ ПИЧ ,ЧЕТИ-ПОЛИТИКАТА Е *** РАБОТА-ЧЕТИ-ЩОТО И ЕГЛИШИТЕ КАЗВАТ ЧЕ ВИЕ ПИЧОВЕТЕ СТЕ НЕГРАМОТНИ...
37
0
 
3
 
! Отговори
666 преди 12 години
Я-а-а-а, ама другарят Марин се появи, бе!И да не каже после някои, че не е виждал вицето на България!
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
36Не става дума за туристите а за паметника на снимката. Напъни си малко и прочети надписа ! Паметник с благодарности за окупатора ни е ПРЕДАТЕЛСТВО!
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
37ВСВ СССР вероломно ни обявява война на 5.9.1944 въпреки, че български войник не е стрелял срещу съветски такъв. Резултатът : България е съветска колония цели 45 години !
34
1
 
1
 
! Отговори
ХАХАХА преди 12 години
пИЧОВЕ,НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ В ДВЕ СВЕТОВНИ ВОЙНИ СМЕ СРЕЩУ РУСИЯ-ПЪРВАТА НИ ГО НАЦЕПИХА ЕГЛИШИТЕ И ФРАНСЕТАТА-НЬОЙСКИЯ МИРЕН ДОГОВОР-ТА НИ ТАКОВАХА МАМАТА,ВТОРАТА----ОТНОВО ЕНГЛИШИТЕ И ФРАНСЕТАТА НИ ТАКОВАХА МАМАТА И ПЛАЩАХМЕ РЕПАРАЦИЙ....ДАЖЕ И ТЕРИТОРИЙ ИСКАХА,А БОМБЕНЕТО НА сОФИЯ.....ПОМНЕТЕ ПОМНЕТЕ, ПРЕДИ ДА ПЛЮЕТЕ....АМЕРИКАНСКИТЕ КРЕПОСТИ ПО ЗАПОВЕД НА АЛКОХОЛИКА ЧЪРЧИЛ..ПОМНЕТЕ
33
0
 
1
 
! Отговори
До закубеняка 34 преди 12 години
Личните ти убеждения, на теб и тези с четирите плюса за казаното от теб ги оставете за малко.Никой ли не се сеща мама му стара, че тези хора са 70-80% от туристите които посещават БГ и оставят стотици милиони годишно у нас!?Не може и да предположите особено в малка държава като нашата, колко са свързани нещата. Ами ние нямаме БВП...остава ни само туризъм общо взето. Мерете си приказките и стига сте руптали, тия туристи са жизнено важни за скапаната ни държавица. Жалко, но факт!
32
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Няма огън без дим г-н Марин, не си правете пиар акция с проблема! Вие сте два мандата, а "АЛМА ТУР" щеше да празнува 20 години от създаването си. Като сте толкова загрижен, защо не видяхте "дима" по-рано? Това са си чисто икономически и финансови проблеми, не се пъхайте в тях. Има Търговски закон за фалитите. Когато банките ограбват парите на хората и фалират, нима е по различно? Дали ще източваш банката си, или фирмата си, това си е икономическо престъпление.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
btv sa prodajni pedali - nqmat mqsto v bg, van gadove ohraneni plateni!!!
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
awe koi go interesuva nqkvi turisti koi shtql da gi ïzvozi" kvo zanimavate cqla darjava...tova si e 4asten vapros kvo me interesuva 4e nqkci babi dali po 4000 lv milite deto nqmali kvo da qdat i sega cqla naciq shte im sa4uvstva...ai sektir... ama nali sa mujici i sega nacion. tragediq...ako bqha amerikanci dali taka shqha da revat drugarite...
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Два дни след освобождаването му от затвора заради добро поведение, на 30 август 2003 г., ромският бос Цветелин Кънчев е възстановен като председател на Евророма. В края на април 2005 г. вицепрезидентът на България Ангел Марин го помилва, с което отменя изпитателния срок и остатъка от присъдата му и така се премахва евентуална пречка за Кънчев да се кандидатира за народен представител в предстоящите избори на 25 юни 2005. Кънчев се възползва от това си право (кандидат е на Евророма в Бургас), но Евророма получава само 1,25% и не успява да влезе в 40-то Народно събрание. Счита се, че помилването му от Ангел Марин е сделка между него и президента Георги Първанов и Цар Киро за гласовете на ромската общност в България на президентските избори през октомври 2006г.
28
11
 
4
 
! Отговори
Знаещ преди 12 години
Прав сте, генерал Марин! Срам ме е само, че неразумни люде направиха и мутрата Боко генерал! Позор за пагона! А Марин беше един от най-добрите артилеристи!
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОТВОРЕНО ПИСМОДо СЪВЕТА ЗА ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИДо всички свободни медии , които желаят да го публикуватНА ВНИМАНИЕТО НА РЪКОВОДСТВОТО НА БТВ!!!!!!!!!Уважаеми дами и господа,Моля , официалното ръководство на телевизията , да излезе и ясно да заяви дали застава зад "журналистката" , госпожица Миролюба Бенатова.Явно обидена от това , че и бе отнет микрофона , тя сведе репортажа до елементарно свеждане на събитията ,като нарече протестиращите "пияна и дрогирана тълпа от агитки на футболни клубове".Присъствах там и мога отговорно да заявя , че футболните запалянковци бяха не повече от 100 човека от около 2000 протестиращи.Също така мога да заявя , че не видях нито един пиян или дрогиран човек.Микрофона на госпожица Бенатова , бе отнет след многократни официални предупреждения , да не снима отблизо и в детайли лицата на протестиращите , което право ни е дадено от конституцията, но вместо да снима в общ план ставащите събития , тя най арогантно снимаше отблизо лицата на протестиращите, което ни навежда на мисълта , че тя не отразява събитието ,а работи на хонорар към полицията.След като , госпожица Бенатова има претенцията да бъде разследваща журналистка, защо не проведе разследване , как един престъпник 20 години избягва правосъдието.Как 20 години произвежда нелегален алкохол, как 20 години наркопласьорите и търговците на "жива плът" от "Столипиново" се отчитат на него , как дължи 8 000 лв. за вода , как всички се водят безработни , а живеят в палати и карат коли за милиони, списъкът може да бъде продължен до безкрайност.Защо госпожица Бенатова , не отрази новината , как Кирил Рашков е звънял , на висши прокурори и полицаи и се е държал заповеднически с тях.Защо госпожица Бенатова , не отрази как 20 години Кирил Рашков дерибейства и нарича обикновените хора от селото "***".Безкрайни са примерите , които можем да дадем.Пишем това писмо , защото считаме , че госпожица Бенатова , грубо нарушава правилата на журналистическата практика и етика.Тя едностранно отрази една новина , без да отрази мнението на другата страна и си позволи да сведе новината до :"пияна и лумпенизирана тълпа".Каним официално госпожица Бенатова да дойде да запали свещ , в църквата на село Катуница , където цяла нощ бе положено тялото на обезобразеното момче.Госпожица Бенатова отрази като "инцидент" , едно показно убийство , след заплаха за убийство , нает специално за целта убиец и последващите събития.Опитахме се да комуникираме цивилизовано с БТВ , но снощи около 22.00 ч. , след като сайта им бе залят с гневни коментари срещу госпожица Бенатова , те изключиха коментарите към темите.Моля ръководството на телевизията да вземе отношение по проблема , тъй като много по -малки телевизии наричани иронично "кабеларки" отразиха много по-добре и обективно новината.В заключение искам да Ви кажа , че в град Пловдив вече казват на БТВ (Босфор TV) , дано не заслужите това име.P.S. Моля , тези които имат по - голяма компютърна и интернет грамотност от мен , да разпространят въпросното писмо.
26
1
 
5
 
! Отговори
За Руския 'флот преди 12 години
Рибарски траулер удари руска стратегическа атомна подводница и леко повреди корпуса й край бреговете на Камчатка, предаде Ройтерс. Руските власти отрекли, че е необходим ремонт, но според местни журналисти поправка ще е необходима. Изтичане на радиация обаче не е установено.Корабчето Донец ударило Свети Георги Победоносец, докато подводницата била над водата и с включени навигационни светлини. Според военните цялата отговорност е на рибарите, които в момента на удара били ПИЯНИ.
25
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 12 години
Как може да те избират хора не говерещи български,да нарушат статуквото на държавата в разрез с всякакви норми на нормалните държави...Да продаваш националния интерес на руснаците чрез БЕЛЕНЕ и прочие неизгодни договори и след това да излизаш и да говориш за националния интерес като партията ти е опоскола държавата до дупка.....Като са ви спряли всички фондове и прочие ..КАК ? ЩО за НАГЛОСТ??Да ГОЦЕ ,Да *** за теб говоря
24
1
 
3
 
! Отговори
2 преди 12 години
На тоя къде му е феса??Сигурно го е забравил в сарайте на доган като му е подмивал ***,като добър ***
23
1
 
2
 
! Отговори
ssss преди 12 години
Не съм чел статията,щото не ме интересуваИскам само да напи6а тоя *** да си *** *** майчина...........Ненавиждам цялата пасмина БСП=ДПС-БКП Гоце турския президент Станишев Хамстера без един работен денДоган Феса с летящата му чиния,дето разпределял порциите на финансиране..Ковчег за всички ви
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
isvnete no sasto do sega nikoi ne kasa koi stoi sad tasi firma koi sa v borda na direktorite nasovete imena . kak dosega nito edin predstavitel na firmata ne islese i kasa svoeto stanoviste. kakvo govori tova che sad tasi firma stoiat golemi grupirovki i liza
21
1
 
6
 
! Отговори
Azz преди 12 години
Кой беше този?
20
0
 
7
 
! Отговори
БТК преди 12 години
Руснаците или поне тези,които идват у нас на почивка мислят и разсъждават като нас!А ние сме овце ... и да ни гонят, и да ни лъжат, и да ни крадат ние пак отиваме!Така,че споко!Руснаците ще дойдат,защото им е евтино при нас!Важното е какво става с Алма Тур?