В събота: България – събуди се!

Подготвя се нов мащабен протест пред парламента
Обновена: 29 сеп 2011 14:54 | 29 сеп 2011 13:41, Красимир Ангелов
1097
В събота: България – събуди се!
Снимка: БТА

Мащабен национален протест под мотото "България – събуди се!" се организира в социалната мрежа Facebook.

Събитието е насрочено за събота, 1 октомври, от 14 часа пред сградата на Народното събрание. Към момента над 4200 души са потвърдили участието си в протеста.

По всяка вероятност по същото време подобни протести ще има и в други големи градове от страната.

Футболните фенове на най-големите отбори в страната вече се заканиха в събота да не ходят на мач на любимците си, а да присъстват на протеста.

От Столичната община обявиха, че към момента са постъпили само две уведомления за масови прояви на 1 октомври.

В първото, подадено от ВМРО, се посочва, че от партията организират митинг пред сградата на Народното събрание от 10,30 до 14,00 ч., а във второто от партия БНС се посочва, че организират шествие от пилоните на НДК по бул. "Витоша", бул. "Цар Освободител", пл. "Народно събрание", бул. "В. Левски" до пилоните на НДК, уточни заместник-кметът на София Иван Сотиров.

Още по темата

Исканото време за проявата на БНС е с начало от 11,00 ч., но Столичната община, съгласно законовите възможности, които има, е определила тя да започне от 14,00 ч.

Проявите ще бъдат съгласувани с условието да са извън зоните за сигурност на двете сгради на Народното събрание и президентството, предупреждават от общината.

Пред журналисти зам.-кметът на София Мария Бояджийска посочи, че днес ще има заседание на Съвета за сигурност на София, за да се съгласуват действието на институциите и да се набележат мерки за опазването на обществения ред и сигурността на гражданите.

"Ще има едно частично заседание на Съвета за сигурност, на което ще обсъдим всички планирани прояви за съботния ден и ще набележим съответните мерки, които ще гарантират осигуряването на спокойствието и безпроблемното провеждане на всички мероприятия", уточни Бояджийска.

Същевременно част от групите във Facebook, които бяха създадени след събитията в Катуница, бяха изтрити от социалната мрежа.

Най-голямата от тях – "В подкрепа на арестуваните българи в село Катуница", в която се бяха присъединили над 70 000 души, вече не съществува. Тя служеше за координация на протестите в страната, преди да бъде премахната. Малко след това обаче на нейно място се появи нова група със същото име, която също бързо набира последователи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1097
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
1
 
! Отговори
Враца събуди се!! преди 12 години
За кого ще гласува левия електорат?!?! Двама независими с претенции за лявото пространтсво .....?!?!Третия ген Валери Стаменов придлага най- подходящата програма .Успех!!
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дядо Стоян Тютюнаров от Катуница дойде пред президентството с плакат с надпис Катуница сме тук!". Той искаше да сподели позицията си за случилото се в селото.Полицаите, които охраняваха сградата на президентството, където започна Консултативният съвет по национална сигурност, го помолиха да се отдръпне.В този момент възрастният човек бе атакуван от журналистите. Пред медиите той обясни, че днес в София са дошли няколко души от Катуница, но са се уплашили в последния момент и не го придружили пред президентството.Мен не ме е страх, от какво да ме е страх, заяви той. Пенсионерът настояваше за среща със зам.-вътрешният министър Веселин Вучков, който да се намеси и да започне разследване на убийството в Катуница.Според Тютюнаров част от хората в селото живеят в страх след размириците. Младите не се страхуват, възрастните хора се страхуват, обясни той.Тютюнаров не е доволен и от реакцията на полицията, която според него защитава Кирил Рашков, защото в момента органите на реда пазят опустошените имоти на цар Киро. Полиция обаче няма пред дома на бившата кметица в селото, както и пред жилището на убитото момче, изтъкна той.
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гордея си, че има такива млади българи, като тези, които ще са на протеста.
13
 
2
 
! Отговори
КАКТО КАЗВАТ,ТУРЦИТЕ преди 12 години
....."ОНУН БОКУНДАН---КИРПИЧ, ОЛМАЙДЖАК"!ПРЕВЕДЕНО:....." ОТ ТОВА ***---ТУХЛА , НЕМА ДА СТАНЕ"....!ЗАТОВА , ОБИЧАМ ТУРЦИТЕ----СТРАШНО СА УМНИ!СЛЕД КАТО СА ВЛАДЕЛИ БЪЛГАРИЯ 500г.,БЕЗ СЕРИОЗНА СЪПРОТИВА----ЗНАЧИ , ЖИВОТА НЕ Е БИЛ НИКАК ЛОШ....!Я, ПОГЛЕДНЕТЕ В КОПРИВЩИЦА , КАКВИ КЪЩИ СА ИМАЛИ БЪЛГАРИТЕ, ТОГАВА.....НЕ , КАТО ПАНЕЛКИТЕ В СОФИЯ-ПРИ "СОЦА"...!ТА....И УТРЕ ЩЕ СТЕ 50-60 ЧОВЕКА .....НА НАДНИЦА.....ХА,ХА,ХА,ААААА....!
6
 
2
 
! Отговори
medvedev-rusia преди 12 години
ALO,NACISTI I PREZ 1941 GODINA BIAHTE MNOGO SILNI NO VI NAMERI 4UDOTO,VNIMAVAITE I NE SI IGRAITE S OGANIA.PITAITE *** AKO NE VIARVATE.DA BEZPORNO VIE ISKATE PO DOBUR JIVOT,TO TOGAVA SI GO ISKARAITE NA VASHITE UPRAVNICI.KOLKO E LESNO-*** SA VINOVNI.BOJE ,BOJE KOLKO LUDI HORA IMA V TAZI .......
11
 
2
 
! Отговори
ИЧЪРГУБОИЛ преди 12 години
СЪБУДЕТЕ СЕ ХОРА САМО МОНАРХИЯТА ЩЕ НИ ОПРАВИ ТВА РЕПУБЛИКАТА Е ЗА КРАДЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ ПОГЛЕДНЕТЕ ИСТОРИЯТА И СЕ ОПОМНЕТЕ...ЕСТЕСТВЕНО ТРЯБВА ДА СИ НАМЕРИМ ПОТОМЪК НА ДРЕВНИТЕ НИ ЦАРЕ. С ДНК ТЕСТ ЩЕ СТАНЕ НОМЕРА
2
 
2
 
! Отговори
gyoring преди 12 години
те и нацисти не са ще ни изгонят от всички останали държави по света и тука ще стане втора босна времената са други
4
 
0
 
! Отговори
Гого преди 12 години
Няма партия БНС - Общината е длъжна да забрани нацистктие шествия
0
 
2
 
! Отговори
gyoring преди 12 години
бе то хубаво ама айде да не забравяме че най големите расисти са евреите та нима трябва ние арийците да им падаме на нивото на симитите
0
 
3
 
! Отговори
гого преди 12 години
А пък на Минчев едно момченце с гейска прическа ми обяснява как с викане нищо нямало да се постигне. Бе кой ги е упълномощил тези да ни учат, бе??/
1
 
8
 
! Отговори
гого преди 12 години
Сега едно дебело момче с очила, някакъв си Минчев по Панорама ни обяснява как ние сме имали отговорности, задължения към ***. Господин Минчев, какви задължения имам аз към ***, бе подлого?
1
 
13
 
! Отговори
Emil преди 12 години
*** НИ ОБЯВИХА ВОЙНА !! България събуди се!
0
 
6
 
! Отговори
ЧЕПУХА преди 12 години
6. Демократизиране на положението т.е. бомбардиране от страна на НАТО.
3
 
8
 
! Отговори
ЧТО ДЕЛАТЬ преди 12 години
1. Прекратяване на валутния борд; скъсване на договорите с МВФ и СБ.2. Излизане от ЕС и НАТО.3. Изгонване от страната на електроразпределителните и водоснабдителни фирми, останалите чуждестранни "инвеститори" и NGO.4. Извънредно законодателство и съд с експроприация и наказване на политическата върхушка (от 1990 насам) и нейните сателити: полиция, прокуратура, съд, здравноосигурителна каса, корумпирани лекари и държавни служители.5. Национализация на здравеопазването и образованието.
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам кого ще намерите в парламента в събота може би чистачките :)))))))) *** :))))
999
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък мисля да се наспя. Да оправя жената преди закуска и да ви гледам сеира по телевизията :)
998
0
 
0
 
! Отговори
ЕМИЛ; преди 12 години
14:00 ПРЕД ПИЛОНИТЕ НА ДНК Е ЗАЯВЕНО БЕ...ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ЩЕ ВИ ИЗРИТА ЖАНДАРМЕРИЯТА !!! ПОБЛИКУВАЙТЕ И НЕ БЪРКАЙТЕ ХОРАТА !!!
997
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 12 години
Национален Протест срещу безобразията в БългарияИскам да Уведомим всички: Протестите в София утре започват в 10:00 часа с този на ВМРО, в 14:00 започва на БНС и други Хора и в 19:00 часа този на Гражданите, няма значение кой кога ще иде на Протест!!! Важното е всеки да казва че Протестите са Граждански и да не се Политизира!!! От 10:00 до 22:00 часа има Подадени Уведомления - това означава, че Протестите са законни, ако някой бъде Бит да... търси съдействието на Медиите !!!Разпостранете!
996
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕЗАБАВНА СМЯНА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И МАСОВА ЕКСТРАДАЦИЯ НА *** !!!
995
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Парламентът е празен, но всички главни политици ще бъдат в президенството, защото утре от 14 ч. е свикан консултативния съвет за национална сигурност, т.е. протестът ще бъде по същото време.

Спонсорирани публикации