В събота: България – събуди се!

Подготвя се нов мащабен протест пред парламента
Обновена: 29 сеп 2011 14:54 | 29 сеп 2011 13:41, Красимир Ангелов
1097
В събота: България – събуди се!
Снимка: БТА

Мащабен национален протест под мотото "България – събуди се!" се организира в социалната мрежа Facebook.

Събитието е насрочено за събота, 1 октомври, от 14 часа пред сградата на Народното събрание. Към момента над 4200 души са потвърдили участието си в протеста.

По всяка вероятност по същото време подобни протести ще има и в други големи градове от страната.

Футболните фенове на най-големите отбори в страната вече се заканиха в събота да не ходят на мач на любимците си, а да присъстват на протеста.

От Столичната община обявиха, че към момента са постъпили само две уведомления за масови прояви на 1 октомври.

В първото, подадено от ВМРО, се посочва, че от партията организират митинг пред сградата на Народното събрание от 10,30 до 14,00 ч., а във второто от партия БНС се посочва, че организират шествие от пилоните на НДК по бул. "Витоша", бул. "Цар Освободител", пл. "Народно събрание", бул. "В. Левски" до пилоните на НДК, уточни заместник-кметът на София Иван Сотиров.

Още по темата

Исканото време за проявата на БНС е с начало от 11,00 ч., но Столичната община, съгласно законовите възможности, които има, е определила тя да започне от 14,00 ч.

Проявите ще бъдат съгласувани с условието да са извън зоните за сигурност на двете сгради на Народното събрание и президентството, предупреждават от общината.

Пред журналисти зам.-кметът на София Мария Бояджийска посочи, че днес ще има заседание на Съвета за сигурност на София, за да се съгласуват действието на институциите и да се набележат мерки за опазването на обществения ред и сигурността на гражданите.

"Ще има едно частично заседание на Съвета за сигурност, на което ще обсъдим всички планирани прояви за съботния ден и ще набележим съответните мерки, които ще гарантират осигуряването на спокойствието и безпроблемното провеждане на всички мероприятия", уточни Бояджийска.

Същевременно част от групите във Facebook, които бяха създадени след събитията в Катуница, бяха изтрити от социалната мрежа.

Най-голямата от тях – "В подкрепа на арестуваните българи в село Катуница", в която се бяха присъединили над 70 000 души, вече не съществува. Тя служеше за координация на протестите в страната, преди да бъде премахната. Малко след това обаче на нейно място се появи нова група със същото име, която също бързо набира последователи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1097
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
934
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и днес.бг са ***
933
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A haaaaa... sled dazd kachulka
932
1
 
28
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Наблюдавахме *** слово на омразата, прераснало в умишлено убийство от етническа омраза!!! А според Бойко проблем били горящите къщи, а не етническите УБИЙСТВА?!?!? УБЕДЕТЕ СЕ САМИ...:1. След многократни обиди ***(Слово на омразата от страна на внуците на *** цар) и заплахи с убийство на ОТВЪРНАЛИЯ НА *** ОБИДИ АНГЕЛ. Информирали полицията и тя отговорила - "До-о-обре"...- Няколко часа по-късно Ангел е убит (Убийство от етническа омраза, предизвикано и ОРГАНИЗИРАНО от семейството на царя на местните бандити), а още ДВАМА ГРАЖДАНИ И ТРИМА ПОЛИЦАИ ОСАКАТЕНИ...!!!Наказателен Кодекс:Чл. 20. (1) Съучастници в извършването на умишлено престъпление са извършителите, подбудителите и помагачите.(2) Извършител е този, който участвува в самото изпълнение на престъплението. (Цял бус със ***).(3) Подбудител е този, който умишлено е склонил другиго да извърши престъплението. (Лично Цар Киро).(4) Помагач е този, който умишлено е улеснил извършването на престъплението чрез съвети, разяснения, обещание да се даде помощ след деянието, отстраняване на спънки, набавяне на средства или по друг начин. (Цялата фамилия на Киро Рашков).2. Полицията научава, че ИЗБИВАНИТЕ ЩЕ СЕ ЗАЩИТАВАТ и...: - Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват селото и семейството на Цар Киро... В Катуница се командироват специални части от цялата страна."Изводи: - Очевидно е, че ПРАВОТО НА ЖИВОТ на българин е нищо, пред правото на Бандитски цар да живее където си поиска и да УБИВА КОГОТО СИ ПОИСКА - Ето това е НАЛОЖЕНОТО ни СВРЪХЛИБЕРАЛНО РАВЕНСТВО и извратеното разбиране на ПОЛИТИЦИТЕ НИ за КОНСТИТУЦИОННОТО ни единство на ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ- *** има право да изнасилва и убива, а българина задължението да търпи насилията и убийствата на децата си!!!Вижте въпиющия ЦИНИЗЪМ изречен от Министъра на МВР Цветанов: - Случаят в Катуница е станал предвид факта, че се е насъбирало напрежение в продължение на дълго време, което е ескалирало след убийството. Ще бъдат взети всички необходими превантивни мерки, за да не се допускат повече инциденти и безредици.Признания на министъра и неговите Изводи: 1. В България цари *** терор и ТОВА Е ДОБРО2. След това поредно убийство на българин, българите протестират и ТОВА Е ЗЛО3. *** терор ще продължава и занапред, под закрилата на МВР и ТОВА ЩЕ Е ДОБРО4. Важното е българите да са потиснати и отчуждени от държавата и себе си, да МЪЛЧАТ КОГАТО ГИ УБИВАТ и ТОВА ЩЕ ВИСШЕ ДОБРО ЗА ВЛАСТТА!!!Цинизъм, нагъл цинизъм, ВЪПИЮЩ ЦИНИЗЪМ НА КВАДРАТИ НИТО ДУМА ЗА СПИРАНЕ НА *** ТЕРОР!!!
931
2
 
14
 
! Отговори
ААА преди 12 години
992 ЕЛА ДА МЕ БИЕШ МИЛИЦИОНЕРЧЕ УТРЕПАНО ЕЛА ГЪЛЪБЧЕ НАСРАНО СВАЛИ ПАГОНИТЕ И КЪДЕТО ПОИСКАШ ЕЛА С ЦЯЛАТА СИ Е..АНА ЖАНДАРМЕРИЯ ГЕЙЧЕ НИДОЛЮБЕНО
930
3
 
4
 
! Отговори
муспи преди 12 години
975 анонимен - Ти не си анонимен, а си ченге на работа. *** в своя стил пласират лъжата че бунта се организира от комунистите, абсурд като обявата че Хитлер бил евреин. Кой е извършил убийството? колкото и да е трагично, не може въобще да се сравнява с геноцида над българския народ провеждан от тези на които служиш за надежди, че ще растеш в службата. Когато народът се бори за съществуването си, всички които не са с него са с еврейския окупатор!
929
19
 
2
 
! Отговори
edno mom4e преди 12 години
boi na tapite i kuhi glavi po sred bql den...to4no za takiva slu4ai vlqzoh na rabota v jandarmeriqta...6te si otbiq v sabota qko
928
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
днес.бг, що ми триете коментарите ?! Пак ще кажа: 975 и 985(един и същи човек)!Къде лъжа???
927
10
 
3
 
! Отговори
edno mom4e преди 12 години
v sabota 6te sma4kat mnogo tapi glavi ot boi
926
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ей редакторите,стига сте трили и редактирали коментари както ви е удобно
925
1
 
18
 
! Отговори
сомнамбул преди 12 години
Българите спаха цели 6 века под римско господство, после 200 години под ромейско господство, после продължиха да нанкат 500 години под турско, после дойде 45-годишния сън под съветско-комунистическо подтисничество, и от 20 години спим под "евроантлантическо-***" подтисничество. Абе време е малко да се поразсъним, че току-виж почти сме атрофирали като нация от толкова сън и похъркване през хилядолетията...
924
2
 
39
 
! Отговори
Да живее България преди 12 години
АЗ ще отида на протеста защото не искам повече да живея в гнусна полицейска държава!
923
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да изчистим България за един ден....
922
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Агентите на БСП се засилиха, но само те ще си ходят на протеста. Да отидат да протестират и пред висшия съдебен съвет за махането на всички съдии, бавили дела. Но това няма да се върже с желанието на тези, които са ги пратитли, така че не очаквам да стане...
921
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пл. "Народно събрание"няма да можете да стигнете до него Бат Боко неслучайно увеличи контингента не МВР повече полицаи ще бъдат отколко недоволстващи
920
0
 
15
 
! Отговори
ААА преди 12 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ СДС ТЕ ПЛАЩАХА ТОКА НА *** А КРАДЯХА ОТ НАС, НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП И ДПС ТЕ СА ЕДНО, НИКОГА ПОВЕЧЕ И ЧОВЕКА КОЙТО ЕДВА НЕ ПРЕДИЗВИКА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА В БЪЛГАРИЯ НИКОГА БОЙКО ***
919
1
 
14
 
! Отговори
МКС преди 12 години
Браво на всички българи.Въпреки репресиите на "милиционерите" продължиха с протестите.Трябва и Европа да ни чуе,стига са си затваряли там очите!Не на "Всяко чудо за три дена",не и този път!
918
0
 
17
 
! Отговори
Do 975 преди 12 години
КАКВО БСП БЕ, КАКЪВ ГЕРБ. ТУК НЕ СТВАВА ДУМА ЗА ПОЛИТИКА, А ЗА НАЦИОНАЛСНА КАУЗАТА. КАУЗАТА *** ДА НЕ БЪДАТ ПОВЕЧЕ ПРИВИЛИГИРОВАНИ И ТОЛЕРИРАНИ. СТИГА СТЕ ОМЪРСЯВАЛИ КАУЗАТА С ПОЛИТИКА. ИСКАМЕ БЪЛГАРИТЕ ДА СА РАВНОПРАВНИ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА. КАКВИТО СА ЗАКОНИТЕ ЗА НАС, ТАКИВА ДА СА И ЗА ТЯХ. ТОЛКОВА ЛИ МНОГО ИСКАМЕ...
917
0
 
35
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Само да светна примерните граждани, че ако не бяха младежите и това, което направиха в Катуница, убийството вече щеше да е забравено, "Цар" Киро щеше спокойно да си гледа кефа, хората в селото ще продължаваха да живеят в страх, а всички ние щяхме за пореден път да се чустваме прецакани и мачкани!
916
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
MNOGO SME SILNI SME !!! I POVE4E NE SME ZASPALI !!!
915
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който отиде на манипулиран протест, за да показва колко силна е БСП е национален предател. МВР трябва да намери поръчителите на убийството, както и последващите разпространители на слухове, за да смъртта на момчето бъде поне малко овъзмездена. Но с протести с цел да се бута властта, за да се качи БСП, няма да стане.