В събота: България – събуди се!

Подготвя се нов мащабен протест пред парламента
Обновена: 29 сеп 2011 14:54 | 29 сеп 2011 13:41, Красимир Ангелов
1097
В събота: България – събуди се!
Снимка: БТА

Мащабен национален протест под мотото "България – събуди се!" се организира в социалната мрежа Facebook.

Събитието е насрочено за събота, 1 октомври, от 14 часа пред сградата на Народното събрание. Към момента над 4200 души са потвърдили участието си в протеста.

По всяка вероятност по същото време подобни протести ще има и в други големи градове от страната.

Футболните фенове на най-големите отбори в страната вече се заканиха в събота да не ходят на мач на любимците си, а да присъстват на протеста.

От Столичната община обявиха, че към момента са постъпили само две уведомления за масови прояви на 1 октомври.

В първото, подадено от ВМРО, се посочва, че от партията организират митинг пред сградата на Народното събрание от 10,30 до 14,00 ч., а във второто от партия БНС се посочва, че организират шествие от пилоните на НДК по бул. "Витоша", бул. "Цар Освободител", пл. "Народно събрание", бул. "В. Левски" до пилоните на НДК, уточни заместник-кметът на София Иван Сотиров.

Още по темата

Исканото време за проявата на БНС е с начало от 11,00 ч., но Столичната община, съгласно законовите възможности, които има, е определила тя да започне от 14,00 ч.

Проявите ще бъдат съгласувани с условието да са извън зоните за сигурност на двете сгради на Народното събрание и президентството, предупреждават от общината.

Пред журналисти зам.-кметът на София Мария Бояджийска посочи, че днес ще има заседание на Съвета за сигурност на София, за да се съгласуват действието на институциите и да се набележат мерки за опазването на обществения ред и сигурността на гражданите.

"Ще има едно частично заседание на Съвета за сигурност, на което ще обсъдим всички планирани прояви за съботния ден и ще набележим съответните мерки, които ще гарантират осигуряването на спокойствието и безпроблемното провеждане на всички мероприятия", уточни Бояджийска.

Същевременно част от групите във Facebook, които бяха създадени след събитията в Катуница, бяха изтрити от социалната мрежа.

Най-голямата от тях – "В подкрепа на арестуваните българи в село Катуница", в която се бяха присъединили над 70 000 души, вече не съществува. Тя служеше за координация на протестите в страната, преди да бъде премахната. Малко след това обаче на нейно място се появи нова група със същото име, която също бързо набира последователи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1097
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
974
0
 
22
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,ЕТО ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ БУНТОВЕ!!!- Минималната заплата от 270лв. е ПОД ПОЛОВИНАТА ОТ МИНИМАЛНАТА СПРАВЕДЛИВА ЦЕНА НА ТРУДА Необходимо е не замразяване, а промяна в ЦЯЛАТА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА И ДАНЪЧНА СИСТЕМА У НАС!!!Какви са минималните жизнени и социални изисквания:- Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. С по-малки доходи ни умъртвяват чрез глад това е ФИЗИЧЕСКИ ГЕНОЦИД!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни, се нарича - "Социалнен минимум" и е 686лв. При по-малка минимална работна заплата, над нас се извършва СОЦИАЛЕН ГЕНОЦИД!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв. При по-малко средства се извършва НАЦИОНАЧЕН ГЕНОЦИД...!!!ИЗВОД:- Минималната издръжка на четиричленно семейство с двама работещи, ТРЯБВА ДА е 2112лв!!! Днес средната заплата е само 640лв..., а семейният ни доход е 1280 леваОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от европейската!!! Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!!- За по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят Данък печалба за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, първо да платят ДДС, а после и колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...!!!Конституцията постановява:Чл. 60. (1) Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество- Къде е казано, че доходите на физическите лица (от труд, доходоносна собственост или социални помощи) СЕ РАЗЛИЧАВАТ по нещо- Къде е казано, че ТРЯБВА да има тавани в данъчното, социалното или другите видове осигурявания НапротивДнес ДВЕ ТРЕТИ от парите ни за НОРМАЛЕН ЖИВОТ, изработени от нас до стотинка, се присвояват от безмерно силната, спрямо отделния човек, ОЛИГАРХИЯ.Финансовата диващина на Дянков, наречена Пакт за ликвидация на българския народ и Държава, НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРИЕТА, защото така се ограничават правата на Народното събрание и ПРАВОТО НА ЖИВОТ НА БЪЛГАРИТЕА ДЯНКОВ ИСКА ДА УЗАКОНИ ТОЗИ ГРАБЕЖ В КОНСТИТУЦИЯТА!!!
973
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При операция "Фалшификаторите" е задържана група, фалшифицираща всякакъв вид дипломи.За съжаление не са събрани достатъчно доказателства и всички заподозрени са освободени.Подпис: Проф. Д-р сержант Петров
972
2
 
13
 
! Отговори
попа преди 12 години
Пичове, приканвам ви да не обръщате внимание кой ги организира протестите на 1ви, и да вземете участие - важно е че някои са се емнали да го организират, а най-спечелилите ще бъдем ние, обикновените хора дето ги крадат и убиват поради беззаконието. Нали знаете че на премиера скоро *** няма да му скочи. Съберете се и се опитайте да промените нещо, за да не се налага после Менда Стоянова от БСП да обяснява защо докато е била шефка на НАПа, Киро *** никой не го е закачал от данъчните.Нали?
971
0
 
14
 
! Отговори
1 преди 12 години
абе само строителни войски ще ги оправи тези. А не си спазил закона, а си отишъл да наливаш асфалт и д редиш павета. Само принудителен труд ще ги оправи тези ............
970
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има една истина,когато някой е в нужда,покажи му как да си изкара пари,не му ги давай на готово,защото ще ги свърши и пак ще иска!Заради *** електорат партиите наливаха пари в каца без дъно,затваряха си очите за безобразията на този етнос!Социални помощи само за хора със средно образование!Какви деца ще отглеждат ***,за които е трудно дори да говорят членоразделно, и защо ние да сме длъжни да стимулираме с пари развъждането на такива?
969
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако сега не поискаме крути мерки срещу *** престъпност,не знам в каква държава ще живеят децата ни!*** популация е стигнала чудовищни размери,ще изхранват ли нашите деца потомството на днешните ***,както ние сега ги храним...Идва поколение *** в пъти по-многобройно от сегашното, необразовано,нагло,престъпно и мъреливо!Какво бъдеще и каква България... когото децата ни бягат,а ние плащаме от данъците си за да развъждаме ***!
968
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Властите в България сътвориха поредното безумие. Районният съд във Варна глоби със 100 лв. един от задържаните роми с коктейли "***" в нощта на размириците в морския град. 28-годишният потенциален убиец Б. Маринов получи административното наказание за нарушение по Указа за борба с дребното хулиганство. В същото време Районната прокуратура във Варна започна бързо производство срещу 24-годишен българин от морската столица заради подбуждане към расова, национална или етническа вражда или омраза, или към расова дискриминация чрез електронни информационни системи. За "престъплението" младежът е застрашен от затвор до 4 години и глоба от 5 000 лв. до 10 000 лв.
967
1
 
36
 
! Отговори
Битола преди 12 години
Бугариjо, сите чесни Македонци се со тебе!
966
2
 
31
 
! Отговори
osydeni bez vina преди 12 години
Чудя се, ако българите си тръгнем от страната и останат само *** и политици - кой от кого ще краде?
965
1
 
32
 
! Отговори
да или ..НЕТ?? преди 12 години
някои мои познати са там,аз съм на 400 км,но да видим колко МАЩАБНИ ще бъдат ако ще са 5000-10 000 човека ще е срам и позор световен за БГ народа!десетки хиляди "подкрепящи" ",приятели,герои в Интернет,фейсбук де,ВИРТУАЛНИ,а наяве,мишките са по дупките,надълбоко *** и само църкат!и искате да стигнете хървати,словенци,чехи..че камо ли холандци или белгийци?с чесане на височайшите *** ли ше го направите-да питам?89г. им ги чесахте НЕЖНО-ей докъде се докара!най-кръвопролитен е "нежния"преход!
964
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ония горе ви обявили война и геноцид от десетилетия,па тия или ония,па и ако аз,ще ходим МИРНО да им почешем ташаците!Мда,националното падение,гавра-сами към себе си!Народът е прелъстявам многократно и-изнасилван многократно!заприличал на ***.Не ща ви президент-прези-МЕНТ ментосан,не ща ви ПарламаМент ментосан и още едри лапачи и кръвопийци!ний сме си и президент,и премиер,и министерин,и пазач,и културяга и спортяга! всичкото това в едно!аре баста,,а вий си кичете още дрънкулки скъповредни!
963
3
 
39
 
! Отговори
Solunska 23 преди 12 години
Време е да запалим всички палати и лъскави коли на политици -мутри-*** и турци.Да изгорим всичко и да избесим тези които да носители 22 години да сме най смазаната, мизерна и безправна нация!!МИЛОСТ НИКАКВА-БЕСИЛКИ И ПАЛЕЖИ ЗА ВСИЧКИ КОИТО СРИНАХА ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА НА ЧЕСТНИЯ ,ТРУДОВ, ДОБЪР БЪЛГАРИН!!!!Ще ме арестувате ли г-н Цветанов?Адресът ме стои на заглавието-жена съм.И се подписвам с две ръце на гореписаното...Янкова
962
1
 
20
 
! Отговори
Рамбо преди 12 години
Разбрах, че Силвестър Сталоун бил в България и не знам, случайност ли е , че се присетих за Рамбо, който за час и половина без много приказки изби няколко хиляди афганистанци.
961
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1021, сигурно *** са викали немците на вашите баби и дедовци. Сигурно това те наранява много. Съжалявам. Дано другия път съдбата ти позволи да се родиш ***...
960
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1020, съжалявам, но лудницата не извършва прегледи в събота. Елате в понеделник...
959
3
 
4
 
! Отговори
CHOBAKA преди 12 години
Всяко чудо за 3 дни, това предполагам за 4, и после всичко по-старо му :/Няма оправия и тва е.
958
3
 
4
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Дино, - полицаите не провеждат геноцида с който се съкрати българското население с една трета, а тяхните паши евреи. На тези *** ще им е много приятно да се измества вниманието от тях.
957
4
 
8
 
! Отговори
муспи преди 12 години
***, практически всичките ни правителства от 20 години пускат резервния си ход, предвиден за тежки времена - комунистите са организатори на протестите?! - Първо комунистите са все тези евреи, второ, когато губят *** обвиняват противника в собствените си мръсотии за да го направят като тях гнусен. Така те "си признаваха" че Хитлер бил евреин.
956
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Събота - там сме!
955
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още един *** изгря (1018)...