Три версии за бомбата за колата на Диков

Най-вероятно е дело на екстремисти, свързани с опозицията
Обновена: 15 окт 2011 08:08 | 15 окт 2011 08:06,
239
Три версии за бомбата за колата на Диков
Взривеният автомобил. Снимка: Булфото

Бомбата за колата на Сашо Диков е дело на екстремисти, свързани с опозицията. Целта е не толкова самият той да бъде убит или сплашен, колкото да се повлияе на изборите след 10 дни. Това е една от трите основни версии на полицията за експлозията в столичния квартал “Гоце Делчев” в четвъртък вечерта, разкрива „Труд”.

Спецслужбите са убедени, че причините за взрива са свързани с професията на журналиста и неговите предавания по Канал 3. Те изброиха три главни посоки, по които ще върви разследването.

Почти напълно е изключена четвъртата - за лични мотиви, свързани с Диков или неговата дъщеря, която също е карала колата в последните дни.

Още по темата
 Атентаторът е избрал специален ден и час - четвъртък, минути преди 22 ч. По това време в София вече е шефът на Еврокомисията Жозе Барозу. А на следващия ден с негово участие започна заседание на Европейската народна партия с участието на четирима комисари и 22-ма евродепутати. Така ехото от бомбата пред  дома на журналиста може да разклати позициите на ГЕРБ не само в страната, а и пред Европа.

Втората версия гласи, че взривът идва от управляващите и по-точно от среди, които по някаква причина са засегнати от ръководството на ГЕРБ, не са получили нещо, което са очаквали покрай изборите и т.н.

Целта им е да провалят кампанията, като разчитат на бъдещи промени във властта, които ще ги извадят на гребена на вълната. Интересите им са икономически, но търсят пряк път към парите през политическата нестабилност. За тях Сашо Диков е подходяща мишена заради критичните му коментари към правителството, не изключват спецполицаите.

Футболни фенове вбесени от спортни теми на Канал 3 за уредени мачове, симулативна игра, провалите на националния отбор и т.н. Това е третата работна версия на полицията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още по темата: бомбасашо диковверсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ има интерес да цари хаос и страх, за да покажа "мускули", макар че Катуница показа, че дори мускули няма, да не говорим за акъл.А докато цари хаос, няма контрол - краде се, приватизира се, не се коментират някакви разхвърляни теми като безработица, корупция, фалираща икономика, общини,БДЖ и тн....Така беше и по време на гл. секретар, така действаха и мутрите. Все 'случайни съвпадения".
136
2
 
10
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
Г-н Флоров, вие не сте политически говорител на ГЕРБ, опомнете се! Вие сте шеф на службата за борба с организираната престъпност. Дръжте се като полицай, дръжте се като българин, дръжте се като сериозен мъж.
135
1
 
7
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Какви по-големи екстремисти от "управляващата" ни банда от ченгета и лапачи, назоваваща се ГЕРБ?След като се докопаха до властта (не без помощта на хиляди лапнишарани и ***) сега гледат ДА ЗАГРАБЯТ ЦЯЛАТА ВЪЗМОЖНА ВЛАСТ.ДА, АМА ЩЕ ИМ ПРИСЕДНЕ!
134
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"дело на екстремисти, свързани с опозицията". Браво, страхотно твърдение, така излиза, че всички знакови убийства и отвличания за периода 2006-2009 г. са дело на екстремисти, свързани с опозицията, която през 2009 г. вече не е опозиция, а дойде на власт
133
4
 
4
 
! Отговори
...147 преди 12 години
ГЕРБ ,точно сега ,нямаше интерес да има гърмежи ....как мислиш ,или не не мислиш?
132
1
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,- Наскоро Всеки ден" твърдеше Около изборите ще изубхне поредната гангстерска война или бередици, кото ще минат през силовите структури на Антон Петров-Хамстера. Задачите се раздавали в заведение в близост до басейна "Спартак" и са режисирани лично от Алекесй Петров Трактора.ТАКА И СТАНА (Случайте Галерия, РЗС, ДСБ, запалените три влака, необяснимите убийства на момичета по парковете, Катуница, вилата на Бай Миле и Сашо Диков стават все ПО-СВЪРЗАНИ и се случват ВСЕ около пристигането на високопоставени европейци).- Научихме и, че преди 1989г. сержант-милиционера Алексей Петров, е внедрен като доносник от ДС - направление Терор, в Турските съпротивителни организации(в днешното ДПС), като недоволен от смяна на името му (Омеров). Обаче- Кой кого е предавал и на кого е верен сега Петров/Омеров, още не се знаеКакво прави впечатление около Ал.Петров...?1. От 18 годишен, лицето А.П., неизменно е в центъра на събития свързани с Тайните служби, независимо дали става дума за политически или криминални събитията, пари или убийства! - Не е политик, но пише, че го съдят по политически причини... - Не е финансист, но пише на Финансовия министър със съвети от ранга на Мерил Линч...- Никакъв не е, но охраняваше гигантските кражби от Кремиковци, а накрая ръководеше ДАНС...?2. Кой обаче го крепи или по-точно Кои са тези сили, които неизменно са във властта и са мозъка на Октопода? Отговора става все по-елементарен Интереса клати феса - подкрепят го БСП и ДПС и стоящото зад тях ДС.- Стои и въпроса: - Каква е Тайната, която ги свързва, освен Терористичния им произход и цели 30 години и ги държи като Сиамски близнаци?Дали това не е взрива на гара Буново (или друг), организиран от турския щурмовак - Алексей Петров, а днес най-отвратителното им Терористично творение, са безредиците, грабежите, взривовете и убийствата организирани от Сторъкия Октопод БСП, ДПС и стоящото зад тях ДСВъпроса е Във "Всеки ден" ОРАКУЛИ ЛИ РАБОТЯТ ИЛИ ПРОСТО ИЗТОЧНИЦИТЕ ИМ СА ТОЧНИ???
131
1
 
3
 
! Отговори
....? преди 12 години
До сега ,нали няма отвлечени ,обрани,очистени-бедняци !
130
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Диков е противник на ГЕРБ и бомбата е заложена от професионалисти близки до полицията или до националната сигурност, които са под шапката на ГЕРБ и Костов.
129
2
 
10
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
"Спец службите" се държат като полит служби, не може една експертна версия на разследващите да е формулирана така "среди, които са засегнати от ръководството на ГЕРБ". Защо да не проверим версията, че "ръководството" на ГЕРБ е засегнато от дейността на този журналист, макар и "несериозна", според Цецка Цачева, която все пак, няма функции по разследване на бомбени атентати. Несериозно, според мен, е поведението на Председателя на Народното събрание на Република България, който си позволява ...
128
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Версия едно - екстремисти от опозициятаВерсия две - зле настроени извънземни, И СтанишевВерсия три - двама брата роми, които никога не са виждали бомба, опа това вече го използвахме миналия път.Аз имам и версия четири, ама е по-малко конвенционална - че, ни управляват кръгли ***.
127
7
 
5
 
! Отговори
дааа, преди 12 години
ТракторЪТ си знае работата ,той е положително явление в БГ ,както е в Италия /мафията/,щом някой забогатее незаконно ,му се отнема имуществото /пари ,имоти/,или просто ....изчезва ,това е "СПРАВЕДЛИВИЯ СЪД"----БЕДНИТЕ САМО ИМАТ ПОЛЗА ОТ ТОВА ------ПО ПРИНЦИП!
126
1
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
6
125
1
 
4
 
! Отговори
само визирам....! преди 12 години
Боби Цанков ,за какво беше убит.....?
124
1
 
4
 
! Отговори
ФЪФ --БГ-- преди 12 години
Нормално е ,да се случат такива неща и на публични личности ,не само на обикновени !
123
2
 
5
 
! Отговори
до 129 преди 12 години
приятел, забравяш останалите от така наречената от теб дружина.........да почна ли да изброявам или си знаеш сам , че те са просто нова фирма с името ГЕРБ....сигурно и партийните им книжки прашасват в тях......
122
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо ли големите и малките чужди агенции в един глас изтъкват,че Сашо Диков е противник на Бойко и това най-вероятно е саморазправа на по-силния с по-слабия ?!Може би по-добре са преценили ситуацията и силовото минало ( и настояще) на нашия премиер ?!
121
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не трябва да си много прозорлив , да се разбере, че интерес от тези взривове имат само от опозицията, въпроса е до къде може да стигне безскруполието на тези хора, всичко друго е изблик на малодушие и болни мозъци.
120
3
 
6
 
! Отговори
червен преди 12 години
Ухаааа, най- накрая една свястна статия. Че то какво беше - да няма за какво човек да се ***!
119
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стилът на Бойко : Ония са виновни !!!Успехите са негови, неуспехите са на БСП.
118
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Версията е дело на МВР да оправдае големия бюджет , етническо напрежение в Катуница , екстремисти терористи. Търси се основание за полицейска диктатура