Три версии за бомбата за колата на Диков

Най-вероятно е дело на екстремисти, свързани с опозицията
Обновена: 15 окт 2011 08:08 | 15 окт 2011 08:06,
239
Три версии за бомбата за колата на Диков
Взривеният автомобил. Снимка: Булфото

Бомбата за колата на Сашо Диков е дело на екстремисти, свързани с опозицията. Целта е не толкова самият той да бъде убит или сплашен, колкото да се повлияе на изборите след 10 дни. Това е една от трите основни версии на полицията за експлозията в столичния квартал “Гоце Делчев” в четвъртък вечерта, разкрива „Труд”.

Спецслужбите са убедени, че причините за взрива са свързани с професията на журналиста и неговите предавания по Канал 3. Те изброиха три главни посоки, по които ще върви разследването.

Почти напълно е изключена четвъртата - за лични мотиви, свързани с Диков или неговата дъщеря, която също е карала колата в последните дни.

Още по темата
 Атентаторът е избрал специален ден и час - четвъртък, минути преди 22 ч. По това време в София вече е шефът на Еврокомисията Жозе Барозу. А на следващия ден с негово участие започна заседание на Европейската народна партия с участието на четирима комисари и 22-ма евродепутати. Така ехото от бомбата пред  дома на журналиста може да разклати позициите на ГЕРБ не само в страната, а и пред Европа.

Втората версия гласи, че взривът идва от управляващите и по-точно от среди, които по някаква причина са засегнати от ръководството на ГЕРБ, не са получили нещо, което са очаквали покрай изборите и т.н.

Целта им е да провалят кампанията, като разчитат на бъдещи промени във властта, които ще ги извадят на гребена на вълната. Интересите им са икономически, но търсят пряк път към парите през политическата нестабилност. За тях Сашо Диков е подходяща мишена заради критичните му коментари към правителството, не изключват спецполицаите.

Футболни фенове вбесени от спортни теми на Канал 3 за уредени мачове, симулативна игра, провалите на националния отбор и т.н. Това е третата работна версия на полицията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още по темата: бомбасашо диковверсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
4
 
2
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
до 172Искаш ли да ти пратя адреса си?!
156
3
 
3
 
! Отговори
до 167 преди 12 години
...."Силните ,или СИНИТЕ....?
155
4
 
3
 
! Отговори
Генерал Пиночет преди 12 години
Аркане,умната,ще дойда,тесен ще ти се стори света!
154
1
 
3
 
! Отговори
ДРУГАТА ВЕРСИЯ... преди 12 години
Защо "КЪМ САШО ДИКОВ",може да е към дъщеря му ,разни недоволни гаджета ,има любов и омраза !Не е пострадал Сашето ,а колата ,която е карала Петето ...?
153
5
 
6
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
до 168Не ми викай комунистче, бе ***, когато аз съм се занимавал с предотвратяване на атентати, ти още не си подозирал, че ГЕРБ ще бъде създадена и че Борисов, ще стане генерал.
152
3
 
3
 
! Отговори
.....162 преди 12 години
.....БСП....?
151
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно на ГЕРБ не са нужни, псевдокомунистче! Нали цялата опозиция и др.Кунева/Пръмова/ това, че правителството било "превърнало България в "ПОЛИЦЕЙСКА" държава" е основа на критиките срещу ГЕРБ? Нали това е темата на хулното писмо на г-жа кандидатката?
150
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
149
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много акъл трябва да сътвориш тези версии. Голямо мислене е паднало! Сега разбрах, защо над сградата та МВР-то имаше някакво сияние късно снощи.
148
3
 
9
 
! Отговори
Халтурко преди 12 години
Истината за взривът е една - Фидосова е прекалила с бобеца
147
2
 
3
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
Станимире, и сега след критиките към теб, не нареждай на Явор да ме издирва!Аз не съм съвсем от вчера и когато говоря, значи, че има какво да кажа и как да го кажа.
146
2
 
3
 
! Отговори
ПРАВИЛНО...! преди 12 години
"ФЪФ" БГ ,ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ ....КОЙ КОМАНДВА !НЕ МОЖЕ ВСЕКИ ДА СИ ПРАВИ ,КАКВОТО ИСКА ,ВЪВЕЖДА СЕ РЕД ...И ГОЛЯМА ТОЯГА ----ДРУГА ОПРАВИЯ ЗА БГ ---НЕМА !"ПО КРАЙ СУХОТО ,ГОРИ И МОКРОТО "!
145
2
 
6
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
до 158Не знам на чия страна е, но отчетливо помня, че лично Борисов го представи като новия шеф.Аз имам известни предположения, на чия страна е, но те няма да ти харесат.
144
3
 
3
 
! Отговори
аре по-тихо бре,... преди 12 години
..."случайно",минал трактора от там ,а колата на Диков пречела ,щото дъщеря му Петя си КУПИЛА книжката за правоуправление ,и не знаела как да паркира....та за това !
143
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Взривът е за затягане на редиците на ГЕРБ !!!
142
3
 
8
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
до 150ГЕРБ точно сега има нужда от гърмежи, аз пък да ти кажа. Това е хубав повод да изкарат 1/2 от реалните полицейски сили, че да охраняват изборите. Нещата след Катуница утихнаха неочаквано бързо и вече няма формален повод жандармеристи да се разхождат на големи групи из улиците на големите български градове. Освен, че така и не успяват да обвинят качествено опонентите си, та това е "хубав повод", да припишат последните деяния на тях, макар и само медийно.
141
4
 
4
 
! Отговори
Д0 153 преди 12 години
Въпросният г-н ,беше и при 3-ната коалицийка .....,на чия ли страна е....?
140
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересни версии! Обаче всички знаем, че Сашко се извърта както искат от него и когато се е отдръпнал от скъпия си Трактор, може да се помисли, че е отмъщение. Но това е лъжлима следа. Истината е, че това е продължение на СЕРИЯТА взривове, с които се цели дискредитиране на правителството и страната пред света. Има още интересни неща: - Сашко казва предварително колко е взрива! - Той първо казва, че това е акт срещу него заради антигерберската му позиция, а после - че е на опозицията!
139
2
 
8
 
! Отговори
150 преди 12 години
Спецслужбите и националната сигурност на ГЕРБ бързат, защото изборите приближават и рейтингът на Плевнелиев продължава да пада от протестите и влошаващата се икономика. Сплашването и терорът над противниците на ГЕРБ са показно за това, че ако ГЕРБ победят, след изборите ще има разчистване на сметки. Нервите на Борисов и на Цветанов са опънати до край и вече не издържат.
138
6
 
3
 
! Отговори
АЛОО, ОПОЗИЦИЯТА , преди 12 години
---КЪДЕ СЕ СКРИХТЕ ,ЩО ГЪРМИТЕ ,КОГАТО ИМАМЕ ГОСТИ ОТ ЕВРОПА ?РЕДКОЛЕГИЯТА И СЛАВКА ,АЙДЕ ПЛЮЙТЕ ПО БОЙКО ,ИНАЧЕ ---БСП И ДПС ЩЕ ВИ ДЪРПАТ ---УШАЦИТЕ---!