300 жепейци отиват в метрото

Те ще бъдат подбрани чрез специална процедура
Обновена: 8 ное 2011 20:02 | 8 ное 2011 20:01,
199
300 жепейци отиват в метрото
Снимка: Архив, Булфото

Около 300 железопътни специалисти, съкратени от БДЖ, ще бъдат назначени на работа в софийския "Метрополитен". 

"От началото на следващата година ще започнем набирането на първите специалисти от БДЖ. Постепенно според потребностите ще набираме и кадрите”, каза Стоян Братоев – директор на "Метрополитен".”

От 2000 служители, които предстои да бъдат съкратени от БДЖ, около 300 ще имат шанса да започнат работа в метрото.

Те ще бъдат подбрани чрез специална процедура и ще преминат допълнително обучение за работа в метрото. Най-дълъг е допълнителният курс за машинистите - шест месеца, съобщи агенция "Фокус".

Още по темата
"Метрополитен" се нуждае от специалисти по железния път, автоматика, електрооборудване, ремонт на подвижния състав. Всички новонаети са на изпитателен срок шест месеца, посочи Братоев.

Железопътните специалисти са много ценни кадри, тъй като имат специална правоспособност, подчерта Братоев.

"Най-добрите специалисти, които имаме при нас, са идвали от железницата. 70 % от машинистите в метрото, са взети от БДЖ”, посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
3
 
! Отговори
до 70 преди 12 години
И аз съм за такава идея - ако ще се приватиизира, нека първо да приватизират министерствата и да уволнят министрите, Дянков и Борисов. И тогава да се приватизира БДЖ и да се уволняват работниците на БДЖ. Да се приватизира всичко, иначе ГЕРБ и техните министри ще източват държавното БДЖ или просто няма да има нужда от министри, ако БДЖ се приватизира.
71
4
 
6
 
! Отговори
марин преди 12 години
И какво става с останалите 1700. Още безработни!!! Като няма хляб да ядем всички асфалт.
70
6
 
5
 
! Отговори
НаСакото Хастара преди 12 години
Преди 60 години в японските държавни железници е имало същият проблем. Нещата са се оправили след като са приватизирали железницата и тя е попаднала в ръцете на седем частни фирми. Оттогава японските железници са най- добрите в света.
69
7
 
3
 
! Отговори
Aман от негодници преди 12 години
Още ли има ревящи нещастни комунисти на около бе !!! Свърши се с безплатния обяд другари *** ! Сега работа ви чака ... ами не съм на Бойко на мястото да направя от вас един ГЕЙ КЛУБ на Околовръстото и да ви цакам по левче на час ... то от вас повече не може да се изкара! Ама поне да закърпи разходите на някой дом за сираци , който до сега сте ограбвали !!! Майката разплакахте на България , и пак за кокал ревете , срам нямате , прошка чакате !! Никога !!! В Белене прасета да ви ядат !!!
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами човек знаеш ли колко пиянки и мързеливци работят в тази система!С колко пътнически,не бързи,а пътнически влакове съм пътувал и кондукторите прибират левчета и стотинки вместо да издават билети!Смятай това с години е ставало ден след ден и с колко е ощетявана компаниятаСега какво реват,че ще има съкращения!Ами нафтата с години дето е източвана от локомотиви и вагониЕй затова ще има съкращения и фалит на БДЖ!
67
2
 
1
 
! Отговори
за 66 преди 12 години
Да, можеш. И много друго можеш да кажеш също. Според инструкцията.
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като човек често пътуващ с БДЖ и син на бивш ревизор вагони мога да кажа,че баща ми ми е казвал как колегите му никога не са виждали бензиностанция!Я вижте във всяко локомотивно депо дали автомобилите са различни от Дизелови!Колко са разбивали пломби на вагони и са крали какво ли не!Ами трябва оптимизация на компанията,а задълженията да се търсят от всички бивши директори от 1990 до 2009 година!
65
1
 
2
 
! Отговори
за 63 преди 12 години
Уважаеми, нямаш ниво за дискусията. Това ти е проблем. *** някъде, където нивото отговаря на твоето. Градската тоалетна, кварталната кръчма и прочее. Тук просто не е за теб.
64
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в метрото с чукчета с дълги дръжки ......оле смешкаааа
63
2
 
3
 
! Отговори
До 59 преди 12 години
Розички ще правя в устата ти, не аз започнах с конфронтациите!Ясно, търсиш си чесало. Въпроса е че тотално държавата се оттегля от своите отговорности, въпреки увеличаването на такси, осигуровки и данъци. Факт, нали? Другото е че да продължаваме да се джавкаме и те да правят каквото си поискат. Всички тези нови цени на ток, акцизи, данъци и такси са именно заради розовото състояние на БОГАТИТЕ ЕС,които с нищо не са помогнали на БЕДНА БЪЛГАРИЯ.
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всички Жепейци под земята и така проблема на ГРОБ е решен.....
61
2
 
6
 
! Отговори
до 58 преди 12 години
Парите са ти в пенсионерите от МВР...Дерзай,но това си е факт.
60
2
 
0
 
! Отговори
за 59 преди 12 години
***, изходи си глупостите вече, пътувай
59
1
 
1
 
! Отговори
За 56 преди 12 години
Запетайки нали знаеш как се правят :)))))
58
1
 
7
 
! Отговори
КОГА преди 12 години
Кога ще се направи Пенсионната Реформа за премахването и съденето на Частните Пенсионни Фондове , в тези фондове от 2002 година са внесени стотици Милиарди от работниците , а сега има 3-4 милиарда . Жепейците имат много пари внесени там , да си потърсят правата , това важи и за тавана за пенсия 700 лв , моята пенсия е 1150 лв. а ми дават 700 лв . къде са ми парите внесени за тази пенсия като осигуровки , не съм полицай или депутат , а съм работил в металургията.
57
1
 
2
 
! Отговори
за 56 преди 12 години
ясно, обаче на самолет не си се качвал *** да пишеш по стените на обществените тоалетни, там е като за теб
56
5
 
1
 
! Отговори
До 52 преди 12 години
Аз го вдигнах вече, може да се качиш и ще запушиш!
55
2
 
10
 
! Отговори
МДАААА... преди 12 години
Шок и ужас , гарантирано от ГЕРБ. Въпрос на време е тия некадърници да закрият и държавата.
54
2
 
6
 
! Отговори
Evgeni преди 12 години
Преди повече от 20 години се пушеше в самолетите. Отдавна вече не се пуши дори и по летищата :(
53
5
 
3
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
А качвал ли си се?

Спонсорирани публикации