300 жепейци отиват в метрото

Те ще бъдат подбрани чрез специална процедура
Обновена: 8 ное 2011 20:02 | 8 ное 2011 20:01,
199
300 жепейци отиват в метрото
Снимка: Архив, Булфото

Около 300 железопътни специалисти, съкратени от БДЖ, ще бъдат назначени на работа в софийския "Метрополитен". 

"От началото на следващата година ще започнем набирането на първите специалисти от БДЖ. Постепенно според потребностите ще набираме и кадрите”, каза Стоян Братоев – директор на "Метрополитен".”

От 2000 служители, които предстои да бъдат съкратени от БДЖ, около 300 ще имат шанса да започнат работа в метрото.

Те ще бъдат подбрани чрез специална процедура и ще преминат допълнително обучение за работа в метрото. Най-дълъг е допълнителният курс за машинистите - шест месеца, съобщи агенция "Фокус".

Още по темата
"Метрополитен" се нуждае от специалисти по железния път, автоматика, електрооборудване, ремонт на подвижния състав. Всички новонаети са на изпитателен срок шест месеца, посочи Братоев.

Железопътните специалисти са много ценни кадри, тъй като имат специална правоспособност, подчерта Братоев.

"Най-добрите специалисти, които имаме при нас, са идвали от железницата. 70 % от машинистите в метрото, са взети от БДЖ”, посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков и Борисов пък отиват с раирани костюми в централен софийски затвор.
91
3
 
3
 
! Отговори
moni 2 преди 12 години
гледам референдум по бнт1 и се чудя как може да са толкова безочливи реформаторите на БДЖ, и се питам къде е най големия реформатор Й.Недев,или не смеем да го покажем , защото след всяка медийна изява се питаме кой го назначи на този пост ?
90
7
 
5
 
! Отговори
MYLORD до СТРАНДЖАТА преди 12 години
Ей побъркан маниак,не ти ли писна да те обиждат и да се излагаш бе ***..не те ли е срам да го копираш от някъде дори,щото все пак за това се изисква някаква, било то и минимална мисъл,а такава при теб липсва напълно..няма ли да те вържат най после...комунистическо недоразумение...
89
5
 
4
 
! Отговори
до 87 преди 12 години
Очевидно сам си противоречиш, понеже ако България беше цъфнала, нямаше да има нужда да фалират БДЖ. Явно, че за 2 години всичко спестено е откраднато и ГЕРБ търсят нови заеми или да крадат пак от БДЖ докато го затрият.
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами тогава да удължат софийското метро до областните градове и да назначат и нови работници и чистачки.
87
8
 
6
 
! Отговори
ФЕННННН преди 12 години
ОСТАНАЛИТЕ 2100 ЩЕ СИ ИДАТ У ТЯХ....ИНАЧЕ ЩЕ СИ ИДАТ ВСИЧКИТЕ 13000 ЯСНО И ПРОСТО Е ВИЖДА СЕ ОТ САМОЛЕТ...ЕСТЕСТВЕННО ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЦИ ЩЕ ЯХНАТ ВЪЛНАТА ...ОТ НАС ЗАВИСИ ДА ИМ ДАДЕМ ДА ЯХНАТ МЕТЛАТА
86
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стачката е единственото решение!! Какви загуби, тъкмо ще спестят пари, нали всичко било на загуба? Значи по логиката на управляващите ще се спестят пари от спрените влакове! Какъв им е проблема!? Стачка! Никаква приватизация на товарния транспорт, това ще бъде национално предателство. Стига концесии, стига ограбване, стига "честни" бизнесмени и плосък данък!!!
85
1
 
9
 
! Отговори
moni 2 преди 12 години
Господин Братоев, вземете в метрото Владимиров, Недев и Московски да ви фалират и Вас.
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Метрото с една линия вече е пренаселено с работници, а в БДЖ не достигат работници.
83
1
 
1
 
! Отговори
ДО 76 преди 12 години
Извинявай - КОМЕНТАРА Е ЗА 75
82
3
 
1
 
! Отговори
Dqdo 130 преди 12 години
Magare, vsichki znaqt 4e pisha no dnes ne sum na moq komputur:)
81
1
 
1
 
! Отговори
ДО 76 преди 12 години
Прав си , но , има едно голямо НО . Та аз си намерих работа и си внасях всичко до откат , демек тавана . Осигурявах се ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за тавана , за безработица , за болнични и майчинство (мъж съм , ама така пише в Закона ) , даже надвнасях когато НОИ сгреши и какво става - такъв сашо като теб ми пише че това вече е променено , да ама не , Аз пиша за периода след 2002 година , не пиша за комунисти и динозаври , ама си г.....
80
2
 
1
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
до 80Пиши на български ве магаре такова.
79
2
 
3
 
! Отговори
Dqdo 130 преди 12 години
Da pensionirat vsi4ki prejdevremenno koito trqbwa da se pensionirat sled okolo 2-3 godini
78
3
 
2
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
А останалите 2100 къде отиват?
77
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
марио - 36 е добър пример за това как един на пръв поглед разумно разсъждаващ човек може да е напълно ненормален (какъвто е неговия случаи) ... и колко опасно е такива хора да се доберат до власт ...Пример - Герб.
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първо нека направят метрото в София, че засега май е само една линия с 10 хиляди работници:)И второ, нека да не бързат да ликвидират 150 влака, че *** само това чакат да нарежат жп линиите на скрап и тогава ще останат само *** за избиратели в градовете и селата без жп транспорт.
75
3
 
5
 
! Отговори
кънчо преди 12 години
Абе ревящите, не разбрахте ли вЕрно, че строя се смени, никой не ви е длъжен с нищо, еле пък да ви хрантути и да ви намира работа .. на мен никой не ми търси и от никой не чакам, ако утре ме съкратят или уволнят няма да рева по форумите, ами ще си налегна парцалите.. това е. Иначе на всички ни е ясно, че цялата работа е за да ни забаламосат, докато уредят прилапването на Товарни Превози за жълти стотинки - подразделение по принцип на печалба във всяка нормална железопътна компания.
74
2
 
7
 
! Отговори
до 70 преди 12 години
Че нали приватизацията е крайната цел на целенасоченото и преднамерено унищожаване на БДЖ!!!! Източването й стана от най-високо място, с благословията на няколко правителства.
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Oстаналите 1 700 ще станат офффффчари,а на Пролет ще садят компири по специална инструкция...*)))

Спонсорирани публикации