Решено: Всички влакове спират на 24 ноември

Евентуална стачка ще влоши положението, отсече шефът на БДЖ
Обновена: 17 ное 2011 16:50 | 17 ное 2011 16:49,
121
Решено: Всички влакове спират на 24 ноември
Снимка: Impact Press Group

Всички влакове в България ще спрат да се движат на 24 ноември от 8 часа до 16 часа. Това е окончателното решение на всички синдикати в железниците, взето след проведеното днес заседание, съобщи за Investor.bg синдикалният лидер Петър Бунев, председател на Съюза на железничарите в България.

Ще спрат да се движат всички пътнически влакове и всички товарни влакове. Международните влакове, минаващи през наша територия, ще чакат на границата по време на стачката.

Досега Министерството на транспорта и ръководството на БДЖ не се съгласиха на преговори по исканите от нас теми във връзка с колективния трудов договор, и ако това не се случи и на 24 ноември, стачката ще продължи, заяви Бунев.

За евентуална стачка синдикатите предупредиха преди десетина дни, след като стана известно, че в хода на започналите реформи в железниците до края на годината ще бъдат съкратени около 2000 човека общо от „БДЖ – Пътнически превози“ и „БДЖ – Товарни превози“. Сега заетите в системата на БДЖ наброяват 13 хиляди души.

Още по темата

„Винаги сме били отворени за преговори със синдикатите, но това не означава, че бихме се съгласили на всичко, което те предложат“. Така изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ Йордан Недев коментира решението за стачката в железниците. Той посочи, че в сега действащия колективен трудов договор има клаузи, които вече са „неприемливи“.

По думите на Недев, една от тези клаузи е, че ръководството на БДЖ няма право да уволнява „синдикални членове“ без писменото съгласие на синдикатите. Според настоящия колективен трудов договор, дори вдигането на заплатите за заетите зависи от синдикатите.

Изплащането на бонус на работещите в железниците при ползването на годишния им платен отпуск е друга клауза, с която ръководството на холдинга не е съгласно.

„Ние не сме спирали диалога със синдикатите. В случай че се стигне до стачка, това ще влоши положението на БДЖ, отговорността за което ще носят синдикатите“, подчерта Йордан Недев.

Още икономически новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: стачкаБДЖвлакове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
9
 
6
 
! Отговори
НЕПУКИСТ преди 12 години
ХИЧ НЕ МИ ПУКА ЗА СКАПАНИТЕ ВЛАКОВЕ! ЗА ПОСЛЕДНО СЪМ СЕ КАЧВАЛ НА ВЛАК ПРЕЗ 1988ГОД.!
77
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано не спрат стачката! Герберите вече плашат, че по-лошо ще стане! И кое е то бе ***! Ха дано се отрежат няколко герберски картуни, че да разберат, че не са безсмъртни!
76
5
 
11
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
///Решено: Всички влакове спират на 24 ноември///.........КОЯ АВТОБУСНА ФИРМА ПЛАТИ ДА СПРАТ ВСИЧКИ ВЛАКОВЕ ТОЧНО ПРЕДИ ПРАЗНИЦИТЕ?????????
75
1
 
10
 
! Отговори
nacist преди 12 години
byntove byntove stiga shte spali ,prestapnicite koito naricham izmennici prodajnici na darjavata i neinoto imyshtestvo sa vav vlasta tam sa vinovnicite tam e oktopoda i mafiata tam sa mytrite koito tr.da gi ynishtojim dyhovno i fizicheski.
74
5
 
26
 
! Отговори
до 68 преди 12 години
Питай ГЕРБ дали не ги е срам, хората гласуват за тях, а те вместо да осигурят евтини и нови влакове от ЕС, искат да ликвидират БДЖ и да останем без никакви влакове, та макар и руски. Нека първо ГЕРБ внезат новите влакове и локомотиви и да изпълнят обещанията си за изборите и чак тогава ГЕРБ да махат старите. Никой не е против.
73
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гатанка:Пени се по форумите *** не е.С буря в легена се бори моряк не е.Плюе по всичко камила не е.За революция говори,но в дупка се крие,лалугер не е.Всичко му е криво,крив макарон не е.Що е то?Отговор:Нираглъб
72
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБаджиите, още ли ви е срам да се признаете като некадърници и популисти, които съсипаха държавата?
71
4
 
17
 
! Отговори
ДО 66 преди 12 години
По глупав коментар не бях чел скоро и ще се аргументирам - сега 80% от българите не могат да си купят каручка с магаре защото това струва около 1000 лева .А по времето на комунистическото средновековие се направиха заводи , магистрали и пътища .Народа направи къщи , вили , апартаменти и НОВИ коли ,за внуци и правнуци , сега всичко това се изземва от внуците чрез частни съдии изпълнители на служба в Мафията .Но това е трудно за спорене , защото тези хора нямат Интернет .
70
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво ви пука! Важно е за фуражките да има, защото хунтата трябва да се държи!
69
3
 
18
 
! Отговори
тояга преди 12 години
Стачки е меко казано трябват бунтове и измитане на тази вархушка боикова да пометем с тях площадите та да разберат да не се базикат този истрадал народ повече иначе оправия няма да има разберте го това....
68
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Влаковете спират,горивата растат прогресивно,София се задъхва,България умира ,а Герб начело с Бойко просперира.И печели избори като топъл хляб.
67
10
 
11
 
! Отговори
до 59 преди 12 години
Аз нещо да съм казал за руските влакове от 70-тте? Че не са качествени? Най-издръжливоте влакове..ако за това става дума. За 70-ттеса били лукс. Живеем в 2011-та година, друже! Ти в такива мотриси ли искаш да пътуваш, като си европейски гражданин? Не те ли е малко срам че си *** спрямо европееца пътуващ с влакове движещи се с над 150 км в час? Да не говорим за стрелите! Та, ти искаш да се люшкаш като във файтон носталгично или..?
66
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледам, че и *** "Инкогнито" е тук:) Как се педи просто! Мина ли семинара на ГЕРБ:) Браво на жп-то! Дано не се отметнат! Иначе и те ще бъдат извърлени! Снощи даваха съкратените вагони и тълпите вътре как псуваха гербаджиите и изпитах удоволствие от чутото!
65
7
 
15
 
! Отговори
до 62 преди 12 години
*** си май ти, понеже никой не кара гербаджиите да пръскат по 3 милиарда лева на година от данъци за магистрали--Абсолютно си прав! Всички си купуваме червени каручки, с по една магарица отпред и напред към светлото комунистическо средновековие!
64
22
 
11
 
! Отговори
БДЖ фалира преди 12 години
Супер - вдигат стачка, БДЖ фалира и стачниците остават безработни! Малей, тия са много умни! Истински българи - сами си определят съдбата, а не някакви там банки, МВФ и тинтири-минтири! Човек може и сам да се изсере в гащите!
63
4
 
25
 
! Отговори
toqgata преди 12 години
Стачки е меко казано трябват бунтове и измитане на тази вархушка боикова да пометем с тях площадите та да разберат да не се базикат този истрадал народ повече иначе поравия няма да има разберте го това....
62
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
споко- стачка няма да има. пордения кьор фишек на синдикатите да намажат мангизи.
61
2
 
20
 
! Отговори
до 55 преди 12 години
*** си май ти, понеже никой не кара гербаджиите да пръскат по 3 милиарда лева на година от данъци за магистрали и да режат лентички.
60
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предлагам да остане само МВР! И без това вече и Цвъцко се преквалифицира в гинеколог:)))
59
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко, само таака, смачкай бдж-то. Супер си.