Шефът на "Шейново" хвърли оставка

Д-р Иван Костов иска да защити авторитета на болницата
Обновена: 24 ное 2011 14:49 | 24 ное 2011 10:50,
145
Шефът на "Шейново" хвърли оставка
Д-р Иван Костов с Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, Булфото

Изпълнителният директор на САГБАЛ "Шейново" д-р Иван Костов е подал оставка, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Болницата беше подложена на редица проверки от прокуратурата, полицията и изпълнителна агенция "Медицински одит" заради случая с починалата родилка Надежда Узунова.

35-годишната жена от София почина в "Шейново" в ранните часове в понеделник. Според лекарите жената е развила "остър белодробен инцидент" при постъпване в болницата.

Разследването обаче е установило, че жената е ходила неколкократно и вместо да бъде приета в болницата, е отпращана вкъщи.

"Това е пропуск на болницата", категоричен беше здравният министър Стефан Константинов, който призна, че родилката е била размотавана.

По-късно стана ясно, че в предварителния протокол от Съдебна медицина за причините за смъртта й е посочена неправилна интубация и закъснели реакции. Надежда била интубирана в хранопровода, а не в трахеята, разкриха близки на починалата.

Бебето на родилката беше родено живо след спешно секцио, но в много тежко състояние. След това и то почина.

Още по темата

Йорданка Фандъкова посочи днес, че "Шейново" е сред най-добрите болници.

"Факт е, че инцидентите в последно време създадоха напрежение и това, което д-р Костов реши, е правилно и разумно", добави тя. 

САГБАЛ "Шейново"  беше санкционирана и заради грешки при лечението на 19-годишната родилка Деяна, която почина, след като 42 дни се бори за живота си, без лекарите да могат да й поставят точна диагноза.

"Депозирал съм си оставката като изпълнителен директор, за да защитя авторитета на болницата, в която съм работил, и хората, с които съм работил през цялото време", коментира пред "Фокус" д-р Иван Костов.

Съветът на директорите на "Шейново" предстои да реши кой ще поеме поста на д-р Иван Костов, а междувременно в болницата ще се проведат още проверки за установяване на причините за инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
г-жо Фандъкова, това не са "инциденти", а непредумишлени опити за убийство!
42
44
 
10
 
! Отговори
СЪБУДЕТЕ СЕ преди 12 години
За ремонт на колата-1000лв., а за раждане 1500-било наглост и безумие.Аллоооооо вие в кой век живеете,бе?!Живеем в Дания/сега съм на гости при майка/и си платих от допълнителната ми здравна осигуровка по 5000евро за двете ми раждания.С добър материален статут сме там , осигуряваме се допълнително, но мога да ви кажа ,че ако не мога да си платя в тази "демократична" страна,ще си родя у дома или на улицата.Просто тука още живеете със соц. мислене и гледате много медицински сериали.
41
4
 
14
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
Смотани, несмотани, скоро и тях няма да можете да смучете. Пари пак може да си събираме, но не е казано, че ще ги дадем на вас. Що годе платежоспособните онкоболни пътека направиха до Турция. Въпрос на време е, някоя турска болница да надуши пазарната ниша и да поеме и платежоспособните родилки. Пък вие си израждайте ***, щом нашите осигуровки ви се виждат мижави.
40
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той си бил "хвърлил" оставката, ама него няма да го "хвърлят" в затвора, като че ли не е знаел какво става в болницата.
39
5
 
33
 
! Отговори
IavO преди 12 години
Бялата мафия е по-силна, отколкото много предполагат, но истината е, че всеки започва да се самозабравя и рано или късно ще си получи своето. Като най-добре е да се помни, че дори и най-късно да е, всеки 'лекар' ще си получи заслуженото за човекоядството, което практикува чрез приемането на кървави пари.Запомнете добре 'бели мафиоти' - никой не ви кара да работите без пари или нещо, което не ви харесва. В България, засега професията е призвание, която изисква жертви (но не от пациентите а отВАС
38
0
 
20
 
! Отговори
rument преди 12 години
Кел файда че си е подал оставката,жената и детето вече ги няма :(((
37
0
 
7
 
! Отговори
do 26 преди 12 години
ще ти го кажа по *** начин стъпата българска поговорка "рибата се вмирисва откъм главата"
36
2
 
10
 
! Отговори
ined преди 12 години
Нашите ако ме бяха кръстили Иван Костов отдавна да съм си сменил името.
35
4
 
14
 
! Отговори
Колян преди 12 години
Според мен са я размотавали защото са й искали пари, не стига че плащане за раждане в тази болница е 1500 лв, освен това искат още пари. Според мен услугите им не струват тези 1500 лв. Затова жената ми роди 2 деца в Света София, като платихме само ВИП стая и нямаше никакви грижи.
34
13
 
6
 
! Отговори
УБИЙЦИ ЛЕКАРИ преди 12 години
Мушмороци мушмороци не мънкайте ами събирайте пари да си плащате здревето си е ваше и е скъпо удоволстивие с вашите смотани осигуровки и с1 500 000 неусигурени нали не смятате че е редно да имате някакви претенции
33
2
 
23
 
! Отговори
РАЗМОТАВАНЕ преди 12 години
То хубаво-подават си оставките.Проблемът е ,че няма кой да работи.Като изключим 5-6 големи града, на останалите места има по 2 акушер-гинеколози.В нашия град закриха АГ отделението-не покривало стандартите на скапаните им кл. пътеки,а докторите беж в Германия..Ние къде да ходим да раждаме?!Пътувах 80 км с контракции да стигна до Ст.Загора да родя-ето това е адско разтакаване.ЦЯЛАТА СИСТЕМА Е ВИНОВНА.ИМА ЛОШИ ДОКТОРИ, НО ИМА И ТАКИВА ,КОИТО СА ЖЕРТВА СЪЩО КАТО ПАЦИЕНТИТЕ НА СКАПАНАТА НИ ДЪРЖАВА!
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Безумието и негативизма го създават журналистите с изкривената информация Ако има грешка тя се доказва и се наказва другото е бля бля
31
6
 
20
 
! Отговори
майка преди 12 години
Не беше въпросът дали, а кога ще се случат още такива неща в нашата страна. Навремето, когато Цветанов чете в парламента разговорите на ония доктори от Горна Оряховица, които удавиха в съучастничество бебето на едно 17-годишно момиче, всички ревнаха срещу министъра, а не срещу виновните в тая ситуация. Тогава сами един вид решихме, че той е по-големият виновник, не видяхме реалната ситуация, реалната чудовищност на фактите, които той оповести. Не го защитавам. Трябваше да реагираме като общество
30
2
 
18
 
! Отговори
ЧСИ-ПОП преди 12 години
Никви оставки.Това не ни грее. Конфискация на имуществото и отнемане на лекарски права до живот. Ще ми хвърля оставка и готово. Те го имат като спермата по време на дежурство .Хвърлят насам-натам хайвер,прибират пари и готово че някой умрял -било Божа работа....Ми тогава на синода да плащам здр.осигуравки
29
26
 
3
 
! Отговори
Господ преди 12 години
Ей мушмороци ще ни плащате ще си избирате екипи ще мълчите иначе на врачки и баячки стойте си в къщи пийте си билки четете тъпите писания на Миролюба Бенатова и се радвайте че още ни има
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Д-р Костов е умен и кадърен човек. Но какво да се прави като ни е такова нивото на медицинският персонал!!!!!
27
3
 
13
 
! Отговори
! преди 12 години
Всеки може да избяга, като подаде оставка! Да разследва вътре в кухнята си, да накаже виновните, да поеме отговорност и да понесе наказанията, да въведе ред и тогава да бяга да заема някъде другаде топло местенце!
26
1
 
17
 
! Отговори
виновен по дефиниция преди 12 години
Е добре де, директора на болницата ли е правил интубацията? Той ли е бил дежурен и той ли е връщал жената? Какъв авторитет се защитава чрез такава една оставка? Глупости...
25
2
 
16
 
! Отговори
555 преди 12 години
Лекарите не са Господ, за да предизвикват смъртта на хората. Трябва да им стане ясно, 4е действията и бездействието им се наказва със затвор. Както например осъждат професионални шофьори, които са убили хора в катастрофа.
24
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не псувайте докторите щото и хляба и ножа е в тях Пък за начукването мисля че го получавате в пълен обем