Десети пореден ден БДЖ стачкува

Преговорите днес ще покажат дали протестът ще продължи и утре
3 дек 2011 10:24, Елка Василева
53
Десети пореден ден БДЖ стачкува
Снимка: БТА

Десети пореден ден продължава стачката в БДЖ въпреки сближените вчера позиции на синдикатите и ръководството. Петър Бунев от КНСБ, който е на Централната жп гара в София, заяви за БНР, че преговорите с мениджърския екип на железниците по-късно днес ще покажат дали утре ще има стачка или не.

“На Централна гара всички колеги стачкуват. Стачката започна от 8 часа и ще продължи до 16 часа. Да се надяваме преговорите да започнат довечера и да приключат. Това може да бъде последният стачен ден, ако довечера подпишем колективните трудови договори и стачните споразумения. Ако не подпишем – продължаваме. Днес влаковете са спрени в Пловдив, Стара Загора, Ямбол и други малки гари”, каза Бунев.

Още по темата

Преди час спряха влаковете през Пловдив. Стачкуват повечето от железничарите на смяна. Няма да се движат мотрисите за София, Асеновград, Карлово, Пещера и Панагюрище.

До 16 часа спира движението от и за бургаската жп гара. Там днес протестират дежурните екипи ревизор-вагони и служителите на билетните каси.

Десети ден стачкуват и железничарите в Мездра. Железопътната връзка между София и Северна България е прекъсната. От врачанската структура на КНСБ съобщиха за нови опити за локаут на работници на товарните превози във Враца.

Стачкуващите настояват в колективния трудов договор да бъде зачетено правото на синдикатите да имат право на мнение при съкращаването на служители от системата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: стачкаБДЖПетър Бунев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Стефанова преди 12 години
БДЖ само повишава цените на билетите,а насреща не предлага нищо - малко вагони в композициите,мърсотия,дублирани запазени места,*** без билети,кондукторите не ги таксуват ,а им прибират парите в джоба си.Ниска култура на кондукторите,*** с кашони и колички във вагоните,продажба на плодове и зеленчуци - кондукторите безучастни и т.н.Има много какво да се желае още,преди да се протестира.Да се намали броят на работещите,по десетина човека са на малките гари,прикриват се един друг,берат гъби
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В предаване на Михнева се каза, че в началото на миналия месец, шефовете в БДЖ са продали около 500 товарни вагона на цени по-ниски от онези, които щяха да се платят, ако вагоните бяха отишли за скрап. Въпросът дали това е можело да стане без знание на министъра на транспорта и на премиера Бойко Борисов е реторичен.
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откакто разбрах ,че им липсват над 1000 вагона и не знаят къде са твърдо подкрепям реформата в Бдж.Изобщо не ми е жал за тази крадлива *** вътре.Колко гориво и желязо откраднаха само те си знаят.
47
1
 
2
 
! Отговори
Огнян преди 12 години
БДЖ бързо върви по пътя на Кремиковци. Помните ли стачките по повод преструкторирането на комбината. То не бяха металурзи с каски вкл. и Тренчев отпред. То не бяха запенени проф.лидери и т.н пред Парламента и МС. Къде сте сега проф.лидрите на Кремиковци? Защо не се борите когато Кремиковци отива за скраб. Както и БДЖ скоро.
46
2
 
2
 
! Отговори
народен будител преди 12 години
доиде време да покажем на света,че и ние българите сме европеици и достоини последователи на левски и ботев.че сме хора а не стадо,***.целия свият излиза на улицата и протестира да излезем и ние на мирен протест-окупираи софия.да покажем,че не искаме да ни експлоатират,че не искаме да се застопорияват заплатите,че не искаме да скачат цените всеки ден,че не искаме да сме безработни и социално слаби европеици а управлияващтите да трупат милиони на гърба на народа-окупираи софия циялата истина.
45
6
 
6
 
! Отговори
teddyshane преди 12 години
Толкова години крадяха, сега имат наглостта да стачкуват!:(
44
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-дълга стачка ще притисне директорите от ГЕРБ да капитулират.
43
2
 
10
 
! Отговори
ЦИГАНИН преди 12 години
Бат Бойко,айде приключвай с БДЖ-то че много жИлезо има за бране. Да живее ГЕРБ !
42
3
 
10
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 12 години
И за БДЖ Станишев е виновен !
41
7
 
11
 
! Отговори
само питам ? преди 12 години
Къде беше БДЖ ,----20 години ,сега ли чак им дойде яйцето на гъ.а?
40
11
 
18
 
! Отговори
АЛООО, БДЖ-ТО...? преди 12 години
Изчистете си къщата -----ОТВЪТРЕ ,ТАМА СА ВИНОВНИТЕ ,20Г .ВЛАЧЕХТЕ,КРАДЯХТЕ ....И СЕГА БОЙКО ВИ Е ВИНОВЕН ....?
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Protestite pokazvat 4e i s polovinata personal (samo noshtna smiana) pak se varshi sashtata rabota!!!!Zna4i VSI4KI STA4KUVASHTI SA IZLISHNI!!!
38
2
 
11
 
! Отговори
Йей преди 12 години
Това е повече от очевидно - БКП/БСП още преди месец, след изборите, обяви края на правителството след масовите протести и стачки през декември. Всичко не е случайно - железници, житари и синдикати, майки с деца извън детски градини, инвалиди за липса на условия з апридвижване, скиорската база на Витоша и терора с опожаряването на коли в София плюс общомедийната война срещу ГЕРБ и ББ - всичко е дело на един център, ръководен от един, който каза неотдавна нещо за СОПАТА срещу правителството.
37
4
 
12
 
! Отговори
можем и без тях преди 12 години
ЗАКРИВАЙ!
36
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП няма народната подкрепа да свали правителството, затова ползва синдикатите да натрупат народен гняв и чувство на решимост и съпротивление. По този начин искат да създадат широка обществена вълна ,която обединена от КНСП и БСП да успее някак си да свали Борисов от власт.Всички протести се координират и финансират от БСП и големите олигарси ,техни поддръжници.Целта е да дойдат отнова на власт, заради това Станишко се нави да оглави и ПЕС- за авториштет
35
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стачка!!! Общонационална, време е всяко правителство да разбере, че народа не е безгласна буква и стадо! С мълчанието на агнетата до къде я докарахме? До борба за насъшния и оцеляване!! Майната им на всички партийни шамани , дето се опитват да яхнат недоволството, защото като вземете властта и не се справяте, и за вас ще има от същото!
34
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** големи еййй заради вас не мога сега да си пътувам в 10:50.Сетили се.
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Приходите на товарни превози и БДЖ падат с 400 милиона лева след 2009 г., когато ГЕРБ фалират Кремиковци и почват фалитите в ЕС. Банките веднага вдигнаха лихвите по заемите и БДЖ започна да трупа огромни загуби. Колко хора предупреждаваха още тогава, че БДЖ ще закъса, ако бюджетът не покрие загубите.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи според номер 30,БДЖ като стачкува за народа е по-добре като цяло!Нека си стачкуват тогава,щом не трупат нови загуби,да стачкуват колко щат!
31
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен2 преди 12 години
За пореден път се убеждавам, че българина има много къса памет-помни само годините в които управлява сегашното правителство.Все едно незнаете през последните 20 години какво се случваше в БДЖ-кражби на гориво, желязо, абе каквото се сетите.И работниците крали на корем и управниците.Не може всичко това да продължава-иска се реформа в тая компания.Стачкувайте всички, бутнете сегашното правителство да ви питам после като дойде пак Станишев, Доган и прочие как ще ревете пак в този сайт!!!

Спонсорирани публикации