Десети пореден ден БДЖ стачкува

Преговорите днес ще покажат дали протестът ще продължи и утре
3 дек 2011 10:24, Елка Василева
53
Десети пореден ден БДЖ стачкува
Снимка: БТА

Десети пореден ден продължава стачката в БДЖ въпреки сближените вчера позиции на синдикатите и ръководството. Петър Бунев от КНСБ, който е на Централната жп гара в София, заяви за БНР, че преговорите с мениджърския екип на железниците по-късно днес ще покажат дали утре ще има стачка или не.

“На Централна гара всички колеги стачкуват. Стачката започна от 8 часа и ще продължи до 16 часа. Да се надяваме преговорите да започнат довечера и да приключат. Това може да бъде последният стачен ден, ако довечера подпишем колективните трудови договори и стачните споразумения. Ако не подпишем – продължаваме. Днес влаковете са спрени в Пловдив, Стара Загора, Ямбол и други малки гари”, каза Бунев.

Още по темата

Преди час спряха влаковете през Пловдив. Стачкуват повечето от железничарите на смяна. Няма да се движат мотрисите за София, Асеновград, Карлово, Пещера и Панагюрище.

До 16 часа спира движението от и за бургаската жп гара. Там днес протестират дежурните екипи ревизор-вагони и служителите на билетните каси.

Десети ден стачкуват и железничарите в Мездра. Железопътната връзка между София и Северна България е прекъсната. От врачанската структура на КНСБ съобщиха за нови опити за локаут на работници на товарните превози във Враца.

Стачкуващите настояват в колективния трудов договор да бъде зачетено правото на синдикатите да имат право на мнение при съкращаването на служители от системата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: стачкаБДЖПетър Бунев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боли го дали ще стачкуват или не. Ще стигнат до някакво компромисно споразумение накрая и всичко по старо му. Както с Нефтохим историята. Дай Зрелище на народа, пък той хляба ще почака.
29
1
 
12
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
Ще ме скъсаш от смях. БДЖ се източва вече 20 години, не е от вчера!!! Но днешните работят на парче и гледат лесното решение, не правилното. Приватизацията на товарни превози не е правилното решение, това е корупционна сделка, от която държавата в дългосрочен план губи, печели пак някой "честен частник". А бюджета пак няма да има от къде да се пълни!
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Загубите на БДЖ от стачката реално са нищожни! Товарните превози си вървят, губещите пътнически влакове не се движат!! Откъде да се генерират тези загуби????? Стачка! Непрекъснато се посяга на хляба на работещите, не на чиновническите доходи и синекурите! А олигарсите продължават да богатеят по време на криза и даже са доволни! На техните доходи никой не посяга, свръх печалбите им са "табу" за финансовия министър!!!
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БДЖ се източва от Московски, Дянков и Борисов чрез частни фирми за доставки, цената на тока, цената на дизела, ДДС, безплатни карти за ученици, студенти, пенсионери и т.н. Щом го източват, трябва да покриват загубите на влаковете от бюджета и да плащат на частните фирми или обратно да намалят цената на тока, цената на дизела, свалят данъците, махнат картите, да махнат частните фирми и т.н.
26
4
 
4
 
! Отговори
Илиан-2 преди 12 години
Смях ме напушва как тогава при нашите стачки синдикатите ни пригъгваха че ще вземем 30 заплати накуп!Е*ати и скъпоценната работна ръка ще да сме били!За мене синдикатите в тоя им вид само пречат на работниците!То друго не можем и да искаме от хора с реален трудов стаж от две години,като Пл.Димитров!Та БДЖ нека си стачкуват!Вече с бързи крачки вървят към фалита,ама тогава да се сърдят на себе си!Щото само тогава вместо 2 без работа ще останат 6000!
25
9
 
7
 
! Отговори
Илиан преди 12 години
Стачкувайте,избирете пак Станишев!Той вече ви обеща 500 млн. отгоре!Само не каза откъде ще ги изрови,ама ние си знаем!На фона на цялата патаклама ще ни вдигне данъци и осигуровки до небето!Само и само да има за БДЖ и за пенсии!Щото българина не иска да работи 4 месеца повече,ама като гушне 6-те заплати после не могат го изгони от работа!А жепейците откъде накъде са толкова преивелигировани?Чак пък и 6 заплати ще им дават!Станишев ни изгони от Кремиковци с по една заплата!
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахахахаха! И какво сана сега! Оказа се, по думите на министър Московски, какво име само, германското правителство е застанало зад сделката, като гарант на България! Лъсна поредната лъжа на ГЕРБ как никой не вярвал на тройката:)) Всеки ден научаваме колоко лъже ГЕРБ, лошото е, че всеки ден виждаме и как краде, но....:)
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е и никой не вижда нито нови вагони, нито нови локомотиви, нито строеж на нови жп линни и откриване на нови влакове както става в метрото в София например. Реформата на ГЕРБ цели само събиране на скрап, фалит и ликвидация.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С ГЕРБ начело към каруците:) чух че Черепа щял да взима нещо:)) След като печелеше лот след лот на магистралите благодарение на новия президент и Боцко, сега вече и на това посягат! Боцко слушам вече е разширил парка си на над 200 автомобила! Е! Резултата е видан:))
21
4
 
8
 
! Отговори
СТИГА ПРЕГОВОРИ..... преди 12 години
.....БДЖ....НА ПРАКТИКА ФАЛИРА!КАКВО ИМ СЕ ЛИГАВИТЕ НА ТИЯ СИНДИКАТИ----ТЕ ТОЧНО ТОВА ИСКАТ!!!!!!ПОСЛЕ СЪС МЕНАДЖЕРСКИ ЕКИП---ДА ПРОДАДАТ ФИРМАТА НА УДОБЕН ЗА ТЯХ КУПУВАЧ И ВЗЕМАТ ТЛЪСТА КОМИСИОННА....!ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ ,ЧЕ АГЕНТ К.ТРЕНЧЕВ ......ИЗДЪРЖА ЖЕНА СИ В АМЕРИКА , С ПАРИ ОТ КОМШИЙКАТА, НА ЗАЕМ......
20
3
 
11
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
От години БДЖ се води към умишлен фалит и ликвидация, просто чрез него се източваше държавата с неизгодни договори! Но БДЖ се издържаше от товарни превози, а след разделянето им, печелившото ще се продаде, а губещото е пак на гърба на държавата, не разбрахте ли тази проста истина???? Крайно време е агенцията по приватизацията да се закрие! 22 години разграбване за по левче стигат!!!
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
prodali sa 500 tovarni vagona po 6300 leva diniq q za jelqzo sruvali 11 700 ediniq naro4no q ovartat sta4kata i 6teli da prevatizirat samo tovarni prevezi te sa pe4eliv6i . tikvo ti kolko miliona pribra ili ste si sadrujnik na tovarni prevozi.sta4ka sta4ka tikvata i cqlata 6aika prestapnici trqbva da iz4ezne vednaga
18
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никакво стига на стачките, тепърва започват!!! Не може 22 години да живеем в рестрикции. Всеки иска да вземе от народа, а никой нищо не дава!! Богатите си издействаха уникалния плосък данък, само от нормален прогресивен данък щяхме да имаме много повече доходи, отколкото спестените жалки 30 милиона от пенсионната "реформа" ! Сит на бит вяра не хваща!!
17
3
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
Луд умора няма, само си пише по форумите! Предложенията ти са в неправилна посока. Не да се закриват партиите, а да им се спрат субсидиите и законът, който им дава право да правят бизнес при свръх облекчени условия.На практика повечето са фиктивни партии, но ефективни бизнес сдружения. 60 депутата много лесно биха се манипулирали, виж как разбиха парламентарните групи на РЗС и Атака. Да се намали издръжката и парите на депутати е по-правилно.Кризата не може да е за най-бедните и на техен гръб.
16
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че те БДЖ са вече в ликвидация, след като ГЕРБ ликвидират 150 влакове, уволняват вече 10 хиляди работници и няма кой да ремонтира и поддържа останалите 300 влака. И Сименс си искат обратно пернишките мотриси.
15
3
 
26
 
! Отговори
go ahead преди 12 години
Браво мили хора! И от чужбина ви подкрепяме! Боретете се за правата си! мачкайте политическата класа, създадена с една единствена цел да краде! Мачкайте и настоящите мутри! Изгонете ги от властта, защото вече и в чужбина се срамуваме от толкова публично демонстрираната простотия на сегашните управляващи!!
14
14
 
0
 
! Отговори
хъш преди 12 години
13Споко.Вече сме я разделили.
13
21
 
5
 
! Отговори
Светльо преди 12 години
Айде вече стига стачки, има хора като мен, които пътуват редовно... и имат нужда от влакове (автобусите на дълги разстояния нямат тоалетни)... Сега разбирам, че много хора искат да лапат, без да работят, ама...
12
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дайте още десетина дни и направо във фалит отивате... без да се стига до несъстоятелност...
11
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
11Разбрано! Няма разлика между вас и социалистите! Просто сте естественото им продължение в по-уродливи форми:))) И гледайте да не се скарате като дялкате комисионната:)))

Спонсорирани публикации