Десети пореден ден БДЖ стачкува

Преговорите днес ще покажат дали протестът ще продължи и утре
3 дек 2011 10:24, Елка Василева
53
Десети пореден ден БДЖ стачкува
Снимка: БТА

Десети пореден ден продължава стачката в БДЖ въпреки сближените вчера позиции на синдикатите и ръководството. Петър Бунев от КНСБ, който е на Централната жп гара в София, заяви за БНР, че преговорите с мениджърския екип на железниците по-късно днес ще покажат дали утре ще има стачка или не.

“На Централна гара всички колеги стачкуват. Стачката започна от 8 часа и ще продължи до 16 часа. Да се надяваме преговорите да започнат довечера и да приключат. Това може да бъде последният стачен ден, ако довечера подпишем колективните трудови договори и стачните споразумения. Ако не подпишем – продължаваме. Днес влаковете са спрени в Пловдив, Стара Загора, Ямбол и други малки гари”, каза Бунев.

Още по темата

Преди час спряха влаковете през Пловдив. Стачкуват повечето от железничарите на смяна. Няма да се движат мотрисите за София, Асеновград, Карлово, Пещера и Панагюрище.

До 16 часа спира движението от и за бургаската жп гара. Там днес протестират дежурните екипи ревизор-вагони и служителите на билетните каси.

Десети ден стачкуват и железничарите в Мездра. Железопътната връзка между София и Северна България е прекъсната. От врачанската структура на КНСБ съобщиха за нови опити за локаут на работници на товарните превози във Враца.

Стачкуващите настояват в колективния трудов договор да бъде зачетено правото на синдикатите да имат право на мнение при съкращаването на служители от системата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: стачкаБДЖПетър Бунев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
15
 
2
 
! Отговори
хъш преди 12 години
8-миНе позна.Ще ви го дадем на вас социалистите,а ние само ще прибираме комисионната.
9
16
 
1
 
! Отговори
D.Ivanov,Sliven преди 12 години
Kradene,stachka,***,obnovlenie,komfort,visok prestij na BDJ.Sega sme na vtoroto.
8
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Касиране на изборите и нови избори да им разкажем мамата на гербаджиите!ГЕРБ излъгаха българския народ преди изборите само и само да ги избират.
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
7Демек пак ще крадете:) Естественото състояние на гербера - кражбата! Доообре Жоре!
6
21
 
4
 
! Отговори
хъш преди 12 години
Нека стачкуват.Само така Железниците ще бъдат приватизирани...И тогава ще се види, кой крив, кой прав...
5
0
 
29
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
Да, ама във влака има вече Wi-Fi, ресторант с бира Каменица само по левче бутилката, отделно можеш да си вземеш шише с водка и Фанта и да си льокаш из целия път, можеш да си кръстосаш краката, даже да полегнеш, ако си в бизнес класата и си сам, може да си сложиш сандвич на масичката и да си го хапваш с кеф,. А сега изброй ми колко от тези неща можеш да направиш във рейса?
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
3От 10 дена толкова ли не се намери някой от щаба на ГЕРБ да ти смени поста:))))))))
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само така! До победата над герберовите мутри!
2
31
 
4
 
! Отговори
ben преди 12 години
Абе още някой вози ли се с тия мизерни железа. Има автобуси-топличко, комфортно, бързо и навреме. А пък и на същите цени.
1
5
 
26
 
! Отговори
ИМЕНИТ ПИСАТЕЛ ;) преди 12 години
...И с право стачкуват!.. Не само БДЖ,а цялата дьржава трябва да се вдигне на крак и да стачкува срещу отношението и подигравката на правителството спрямо народа. Защо ли!?!?..Защото има : безхаберие,некомпетентност и плячкосване - това са качествата на нашите(повечето) депутати! От "г-н НИКОЙ",депутатьт за четири години става : бизнесмен - милионер с 2/3 автомобила(скьпи),4/5 недвижими имота ...а народа който го е избрал,отново си тьне в калта и няма хляб да яде... Стчки до откат само!!!