Стачката в железниците продължава и утре

Следващите преговори ще са в понеделник
Обновена: 3 дек 2011 20:21 | 3 дек 2011 20:17, Елка Василева
29
Стачката в железниците продължава и утре
Снимка: Булфото

Въпреки очакванията, че железничарската стачка ще приключи днес, тя продължава и утре. Преговорите между ръководството на БДЖ и стачкуващите тази вечер са били много кратки.


Ръководството е връчило на синдикатите предложенията си за промяна на трите колективни трудови договора и се очаква следващата среща да бъде в понеделник, за да могат синдикатите да разгледат предложенията.

Още по темата

Председателят на УС на БДЖ Владимир Владимиров каза, че се надява влаковете да тръгнат следващата седмица.

Ако синдикатите приемат предложенията и си стиснем ръцете, то пътят за тръгване на влаковете ще бъде открит, каза Владимиров.

До тази вечер единственото, за което не се бяха договорили двете страни е как да бъдат защитени съкратените от железницата служители. Новите текстове около колективните трудови договори обаче предизвикаха разочарование сред синдикалистите, каза веднага след срещата Петър Бунев от КНСБ. Отговорът им на това предложение се очаква на срещата в понеделник.

„След като договорихме, че ще приемем стария колективен трудов договор и остана да дебатираме тази вечер член 11, който е за съкращенията, ние имахме наше предложение, очаквахме и техните предложения и да водим преговори точно по този член.

Но за съжаление работодателите днес предложиха едва ли не нов колективен трудов договор с тотална промяна дори и на стария колективен трудов договор в посока надолу”, каза Бунев.

Той допълни, че след вчерашния оптимизъм вече не е оптимист. Стачката продължава и ще се търсят други решения. В понеделник синдикатите ще отидат на разговора с ръководството на дружеството, ще кажат становището си по новото предложение, но според Петър Бунев предложенията са неприемливи.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
ТУТУ МЪДЕНОВ преди 12 години
само така другари
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиквата да каже защо се пренасочват пари от БДЖ към метрото? Май здраво ГО е закъсал и там
26
1
 
4
 
! Отговори
до №23 преди 12 години
Единствената мисъл на синдикатите в Кремиковци беше да си въртят далаверите с лавките и магазина!По тяхно предложение парите за храна се превеждаха на специални карти които можеше да ползваш само на територията на комбината!А цените на стоките бяха с 50% по скъпи отколкото навън.Сметнете-6000 човека х 100 лв. месечно що пара извъртяха!А най-нагли бяха като ни спряха заплатите.Тогава КНСБ поиска едва ли не да си плащаме членския внос на ръка,щото преди го удържаха на фиш!Наглеци безподобни!
25
2
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
То и без теб можем и обществото нищо няма да загуби , но.........виновен е баща ти , че не те е хвърлил на мокета , като те е правил ...............
24
2
 
1
 
! Отговори
Огнян преди 12 години
Още по темата за железниюарската стачка и кой има интерес от нея.Прочетете статията на проф.М.Константинов в сайта на агенция фокус.Накратко профсъюзите изсмукват 120-150 милиона лева и не се отчитат за разходите пред никого. С толква милиони могат да се правят на силни и да диктуват каквото си пожелаят.Профсъюзните лидери са част от мафията, която е окупирала всяко кътче от България.Бъдете умни и четете повече.
23
2
 
3
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
И без МВР можем, и без МО, и без *** можем -> Дай да се оттървем първо от тях, че те всяка година ни струват колкото БДЖ за пет!
22
0
 
1
 
! Отговори
до 19 преди 12 години
Мноо си *** бе! Заради стачките ли затвори Кремиковци? Или някои известни политици още от 2006та ровеха това да стане? Или някои още преди 60 години беше фалшифицирал данните за концентрация на желязо в кремиковската руда - че било 30% а реално е под 1%? Че за тон продукция от Кремиковци бяха необходими 2 пъти повече ток, въглища, човекочасове от колкото от Дебелт ? Какво печели "Подкрепа" като загуби почти 10 000 члена?
21
0
 
1
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Може и да е извън темата, но може и да не е - зависи от гледната точка. Напишете в гугъл *Циганария* - Елтимир, прочетете /ще Ви бъде забавно/, но после става тъжно.... С две думи - смешен плач.
20
2
 
1
 
! Отговори
МОЖЕМ И БЕЗ ТЯХ преди 12 години
ЗАКРИВАЙ!
19
1
 
1
 
! Отговори
zakarii преди 12 години
Венцислав03.12.2011 8:00Град: ВрацаТелефон: 0882780878Адрес: Козлодуй бл.5 вх.б ап.26 ет.4Вид помощ: Помощ за организации, домове, училищаЗдр приятели искам да ви попитам нещо бихте ли се включили в една инициатива да помогнем на едни деца за празниците на коледа да са щастливи .Нека тези деца усетят нашата любов и уважение към тях .Идеята ми е следната да съберем дрешки и обувки и срества за сладкиши за празниците .Става дума за деца без родителски грижи ще бъда щастлив ако се влючат повече хора нека покажем на тези деца че не са сами в този труден свят ,че има някой който ги подрепя ,обича и уважава .Всеки от нас може да помогне макар и минимално с нещо. Ако някой има въпроси нека ми пише или да се обади на 0882780878 за Венцислав .Но аз лично ще помогна на тези деца успех на всички
18
3
 
2
 
! Отговори
Огнян преди 12 години
И вчера Ви написах посланието. Вижте какво стана със стачките в Кремиковци. Завода отиде заскраб. Сега и БДЖ-то ще го последва.От тези стачки печелят само профсъюзните босове. Те никога не са мислили за работниците. Помнете Кремиковци- нали там Тренчев водеше металурзите пред Парламента. Видя се до къде ги доведе. Браво Тренчев , браво Бунев!
17
1
 
3
 
! Отговори
Браво, железничари преди 12 години
Нашето дело е право, победата ще бъде за нас!!!
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BRAVO!TAKA TRQBVA DA E!VSEKI DEN SHTE E TAKA DO POBEDATA!TEZI OT GERP SE OGAVAT LESNO I NIE TRQBVA DA GI SMACHKAME!
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ехейиииии, много гробари взели лопатите тука, бе. Сега искат да погребат БДЖ.
14
3
 
4
 
! Отговори
АНДЖЕК, ДЕ... преди 12 години
......ТО НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СТАНА ЯСНО , ЧЕ НЕ СЕ БОРИТЕ ЗА ХЛЯБА НА ХОРАТА .....А ,ЗА ВЛАСТТА НА ПАРТИЯТА.....ЩОТО ВИ ИЗРИТАХА ОТ ТАМ!НА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ .....ПАК ГЛЪТНАХТЕ ВОДА....!!!!!!!ОСТАНАХА , СИНДИКАЛНИТЕ ДАЛАВЕРИ ......С БАЛАМУРНИЦИТЕ И РУШВЕТЧИЙТЕ ОТ БДЖ!!!!!...ДА ФАЛИРАТ ....И ДА НЕ ФАЛИРАТ------ПЕЧЕЛЯТ СИНДИКАТИТЕ!!!ТЕХНОТО НЕ СЕ ГУБИ-----ТОЧНО ,КАТО В КРЕМИКОВЦИ!
13
1
 
6
 
! Отговори
ИЗВЪН ТЕМАТА преди 12 години
Сърдечно поздравявам всичси македонци - дадоха ни максималните 12 точки на детския конкурс на Евровизия.
12
2
 
10
 
! Отговори
до Боко преди 12 години
Ало,пожарникаря-многознайко,къде си ???
11
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
стачката да продължава до сваляне на правителствотозащото БДЖ е държавно предприятие и правителството носи отговорност за състояниетох мутова го разбираше и една баба прад входа на блока и ми го каза, за което се изкефих
10
3
 
8
 
! Отговори
СТАЧКУВАЙТЕ СИ ,БЕ.. преди 12 години
.....ТО ...БДЖ-то, СИ Е ПЪТНИК И ТО......ФАЛИТА ГО ГОНИ И ,КОМАЙ ГО Е ФАНАЛ!ТО СЕ ВИДЯ ,ЧЧЕ ЩЕ СЕРЕТЕ ГЛАДНИ ПО КОЛЕДА---ДАНО СИНДИКАТИТЕ ВИ НАХРАНЯТ ОТ ФОНДОВЕТЕ СИ....ТЕХНИТЕ СА БОГАТИ!СИНДИКАТИТЕ СА НА ЗАПЛАТА ,КЪМ ДЪРЖАВАТА,А.....И ЧЛЕНСКИ ВНОС СЪБИРАТ....ОТ ВЪШКАРИ КАТО ВАС!АМА ,НИЩО......НЕКА ВИ ДАВАТ АКЪЛ---ТО НА ГЛАДНО СЪРЦЕ , НАЙ-ДОБРЕ СЕ МИСЛИ.....!
9
4
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
Ако се вгледаш в таблото ще видиш и от къде до къде пътува. От 6 години насам!

Спонсорирани публикации