Стачката в железниците продължава и утре

Следващите преговори ще са в понеделник
Обновена: 3 дек 2011 20:21 | 3 дек 2011 20:17, Елка Василева
29
Стачката в железниците продължава и утре
Снимка: Булфото

Въпреки очакванията, че железничарската стачка ще приключи днес, тя продължава и утре. Преговорите между ръководството на БДЖ и стачкуващите тази вечер са били много кратки.


Ръководството е връчило на синдикатите предложенията си за промяна на трите колективни трудови договора и се очаква следващата среща да бъде в понеделник, за да могат синдикатите да разгледат предложенията.

Още по темата

Председателят на УС на БДЖ Владимир Владимиров каза, че се надява влаковете да тръгнат следващата седмица.

Ако синдикатите приемат предложенията и си стиснем ръцете, то пътят за тръгване на влаковете ще бъде открит, каза Владимиров.

До тази вечер единственото, за което не се бяха договорили двете страни е как да бъдат защитени съкратените от железницата служители. Новите текстове около колективните трудови договори обаче предизвикаха разочарование сред синдикалистите, каза веднага след срещата Петър Бунев от КНСБ. Отговорът им на това предложение се очаква на срещата в понеделник.

„След като договорихме, че ще приемем стария колективен трудов договор и остана да дебатираме тази вечер член 11, който е за съкращенията, ние имахме наше предложение, очаквахме и техните предложения и да водим преговори точно по този член.

Но за съжаление работодателите днес предложиха едва ли не нов колективен трудов договор с тотална промяна дори и на стария колективен трудов договор в посока надолу”, каза Бунев.

Той допълни, че след вчерашния оптимизъм вече не е оптимист. Стачката продължава и ще се търсят други решения. В понеделник синдикатите ще отидат на разговора с ръководството на дружеството, ще кажат становището си по новото предложение, но според Петър Бунев предложенията са неприемливи.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
8
 
! Отговори
do 3 преди 12 години
Има си закон за стачките - не може да са повече от 8 часа на денонощие, а БДЖ и НКЖИ дори и да стачкуват трябва да осигурят движението на поне 1/2 от влаковете през денонощието.
7
14
 
6
 
! Отговори
Kras преди 12 години
Е те стачкуват вече десет дни и никой в държавата не разбра че стачкуват т.е. не попречиха на никой да пътува. Колкото по бързо се закрие това комунистическо предприятие толкова по добре за държавата. Иначе така наречените синдикати искат да ги забележат отдавна никой не им вярва че защитават нещо друго освен собстевия си интерес. Трябва да си изкарат заплатките.А когато от БДЖ ми предложат да стигна от София до Бургас за 4 часа както е в Европа тогава ще се возя на влак т.е. никога
6
4
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 12 години
За майка си ли говориш???
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въй къв тос влак на снимката, бре ? Да бях нацелил поне 1 път в такъв да се возя.... :(
4
16
 
6
 
! Отговори
1 преди 12 години
направо да закриват тая смрадлива ***.
3
6
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 12 години
Тая стачка започна да прилича на ИНТИФАДАТА в Близкия изток-или я правета ,както трябва или стига с тия *** работи-влаковете няма да се движат от 8 до 16ч. или ги спираите нацяло или спираите стачката щото масрафа го плащаме всички.
2
7
 
17
 
! Отговори
Гешев преди 12 години
До колегата под мен...........Тези с криминалните присъди винаги се въртят около МВР. А комунистите разтрелват и взривяват всичко градивно. Факти от историята. Колкото до БДЖ лесно се оправят нещата само с промяна на разписанието в удобство на пътниците, но всички шефове там са обвързани с ДС/МВР и си имат транспортни фирми и железницата им пречи на частния бизнес.
1
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жепейците са най простото и мизерно съсловие -тотални безхаберници ,и наглеци !Нека да има 5 влака в тази държва,но да са поне на европейско ниво ,а не 40 годишни вонливи вагони возещи 10 пенсионера ,не ми се гледат простаците наричащи се кондуктори ,тази крадлива и праста *** да се изчисти из корен !Да ви стане ясно че в тази система са събрани от кол и въже -може би единствената голяма държавна фирма в България, която наема на работа всякакви типове с присъди и криминален контингент и пр

Спонсорирани публикации