Работодателите доволни от приетата пенсионна реформа

"По-добре сега, отколкото в бъдеще да се налагат по-тежки промени"
10 дек 2011 18:36,
140
Работодателите доволни от приетата пенсионна реформа
Снимка: архив Булфото

"С ясното разбиране за непопулярния характер на предприеманите мерки, сме убедени, че е по-добре решение да има сега, отколкото в близко бъдеще да се налагат още по-тежки и рестриктивни промени".

Това посочват в писмо до медиите от работодателски организации във връзка с приетите от парламента промени, отнасящи се до пенсионната реформа.

Още по темата

От 1 януари догодина възрастта за пенсиониране се увеличава с по 4 месеца всяка година до достигане на 63-годишна възраст за жените и 65-годишна възраст за мъжете.

Нарастването на възрастта за пенсиониране с по 4 месеца всяка година ще се прилага и за работещите първа и втора категория труд. За първа - докато в края на 2014 г. достигне 48 г. за жените и 53 г. за мъжете, а за втора - 53 г. за жените и 58 г. за мъжете.

Работодателите изразяват желание за среща с държавния глава, на която да го запознаят с позицията си.

"Като представителни организации на работодателите изразяваме ясната си и недвусмислена подкрепа за необходимост от пенсионна реформа. Тази ни обща позиция е формирана както от обективните потребности на настоящото състояние на пенсионната система, така и от разбирането ни за необходимост от сериозни, принципни изменения, насочени към позитивни резултати в бъдеще", пишат от Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската
стопанска камара и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
28
 
! Отговори
иван преди 12 години
До господа работодателите - кой ще защити от съкращаване работници и служители над 50 г.??????????? На всички е известно, че когато си търсиш работа и си на такава възраст никой не те взема на работа.
48
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Българският работодател мрази българският работник,ненавижда го,гледа да го унижава по всякакъв начин,особено най-добрите,на почит са само ***,които са сложени там за друго!Отдавна съм спрял да работя за тях,вече получих и коледни,за които само можех да мечтая при български бизнесмен,който вечно НЯМА ПАРИ!
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доволни? Че нали затова се плащат предизборни кампании, купуват медии, социолози и назначават правителства - да пазят и множат богатсвата и рахатлъка им за сметка на масите, не да им вдигат данъците или разследват богатствата я. Просто те (и по-големите им транснационални братя) са работодатели и на самото правителство което изпълнява директивите
46
9
 
7
 
! Отговори
Чорбаджия преди 12 години
И на мен ми харесва че скотовете ще ми работят доживот,докато аз си карам ски в Китцбюел...Съдба...
45
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По принцип в България много неша са нередни.Например работил си при едни условия и си се разбрал с работодателя си за едни условия на пенсиониране, и се пенсионираш при тези условия с голяма пенсия.Но след време някой политик ти слага "таван" на пенсията и ти я орязва няколко пъти, което е незаконно.За пример в Гърция има хора с пенсии от по 2500 евро.Никой не им ги реже.
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
41Ми внесете си работници! Преди време в русе внесоха виетнамци:)) Настаниха ги, храниха ги, плащаха им малко по-добре, отколкото на българите и онези след 3 месеца всички си отидоха:)))) Кой ще ви търпи такива некадърници работодателите бре!:)) Един акредитив не знаете как да попълните:))))) Нещастници крадливи!
43
2
 
16
 
! Отговори
Генка преди 12 години
Без работодатели може, без работници - НЕ!
42
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Българския работодател знае само как се гуляе,нищо друго,вечно няма пари за заплати,много са хитри бре,оплели са се с управниците,като конски черва,само и само някоя далаверка да спретнат на гърба на народа!
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Работодателите са толкова бизнесмени ,колкото мутрите правителство.
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко е толкова гадно и долно че не ми се коментира,но дано поне децата ни успеят да поработят без да се гаврят с тях!
39
9
 
5
 
! Отговори
съюз на работодатели преди 12 години
Страшна мафия!Българския бизнесмен е пишман бизнесмен,кожодер,***,а може би и пияница,която не знае какво прави!Трябва да бягаме по далече от тях,хем пари не дават,хем работа до спукване,който може да издържа да заповяда! --Страшна пасмина!Българския работник е пишман работник,крадец,***,а може би и пияница,която не знае какво прави!Трябва да бягаме по далече от тях,хем не работят,хем се скатават,който може да издържа да заповяда!
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Български работодател! Какво е това моля!?:)
37
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дреме им работодателите на ***. Като поостарееш ти бият дузпата пък ходи да си търсиш работа и ще видиш пенсия на КУКОВ ден...
36
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
35Пък аз съм го виждал същото и младите! Дори мацките в добавка стигат и до ципа на шефа! Други заключения!?
35
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че как няма да са доволни работодателите! Иначе трябва да им вземат повече за осигурителни вноски! Сега правителство и работодатели са добре! да го духат наемните:)))) Ненапразно оня очилатия ***, шеф на съюза на работодателите" заяви в прав текст, че не е задължително всички да се пенсионират! Мутрите се прегърнаха! чакае сега да видим овцете как ще реагират - емиграция или силно приведени:))
34
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Страшна мафия!Българския бизнесмен е пишман бизнесмен,кожодер,***,а може би и пияница,която не знае какво прави!Трябва да бягаме по далече от тях,хем пари не дават,хем работа до спукване,който може да издържа да заповяда!
33
7
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 12 години
Не съм млад и работя в частния бранш, плащайки си данъците в пълен размер и на реален доход :) Казвам нещата принципно. Работил съм в държавната администрация и съм виждал лично как "работят" служители, придобили право на пенсия. Готовност за всякакви далавери, само и само да ги оставят още малко на бюджетна хранилка... :)
32
3
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
edin 4ovek v administraciqta moja da raboti do 80 godini i da se napikava na stola si ,ama edin primerno 6ifior,montior,v stroitelstvoto,i drugi tejki profesii,do kolko moje da iskara a,trqbva da ima komisii da opredelqt koi na kolko da se pensionira ne moje vsi4kite na edni godini,ne moge avtobysen 6ifior s dva infarta da kara 50 4oveka
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
25Аааа!Дойдохме си на приказката! Изборът! Да изборът винаги е опорочен, но това не значи, че младият е по-добър от стария, както и обратното:))) Преди няколко дни в едно данъчно взеха все млади! Значи по твойте думи те са некадърни! Благодаря! Прав си! Защото са на едни тати и мама:)))))
30
9
 
2
 
! Отговори
KU4ETO преди 12 години
Mnogo ama mnogo pensioneri ima v momenta koito vseo6te sa na rabota a ne trqbva mahaite se za da rabotqt mladite. Ne badete tolkova nahalni i lakomi.