МВР се активизира, души наред за палежите в София

Проверени са 2600 души, четирима се подозират за инцидентите
14 дек 2011 15:45,
153
МВР се активизира, души наред за палежите в София
Снимка: архив, Булфото

Столични полицаи задържаха 63 души при спецакция заради зачестилите палежи на коли в София, съобщиха от МВР.  В хода на операцията са проверени 1200 коли.

2600 души, сред които 93 криминално проявени, са попаднали в полезрението на полицаите.

Задържани за различни престъпления в районните управления са 63-ма. На четирима се установява съпричастността им към палежите на коли.

На бул. "Тодор Каблешков" в жк "Гоце Делчев" около 21.20 часа полицаите спрели за проверка лек автомобил "Форд Орион".

В колата пътували В.И. /24 г./ и И.Е. /35 г./. От автомобила служителите на реда иззели петлитрова туба с нафта и бутилка от два литра, съдържаща подобрител за същото гориво.

Още по темата

Криминалисти установяват съпричастността на двамата задържани към умишлен палеж на автомобил, извършен на 22 ноември.

Лек автомобил "Фолксваген Пасат" с монтанска регистрация бил проверен около 1 часа на бул. "П.Ю.Тодоров". В него се возели 32-годишният Г.Н., криминално проявен за кражби, и 17-годишно момче.

В багажника полицаите открили пластмасова бутилка с около 300 грама течност с мирис на ацетон и бензин.

Полицаите изясняват съпричастността им към палежи на автомобили на територията на Четвърто РПУ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
2
 
! Отговори
до 84 преди 12 години
така е...не споря, о по тази логика и резервната гума в купето, плюс крик и ключ за гумата, малко подозрително ми изглежда :)до 88 - не те знам ти как си ги представяш, но недей да ходиш да палиш коли тогава че ще си оставиш остатъка в багажника да има за следващият път и ще те изловят веднага :)
89
2
 
7
 
! Отговори
до пичката преди 12 години
Ами пиче, отговора на тъпия ти въпрос е много ***. Когато някой си превишава правата за моя сметка - това е тормоз. Една такава проверка ми губи 5-10 минути от ценното време.
88
0
 
16
 
! Отговори
аз преди 12 години
Ако ви свърши бензина на колата, по-добре бутайте до бензиностанцията, отколкото да ви хванат с туба в ръка!
87
2
 
5
 
! Отговори
до 82 преди 12 години
Абре ти къде живееш, много научна фантастика четеш - голям герой се вадиш. Нито е от днеска, нито ще свърши утре описаната от теб полицейщина. Не че одобрявам подобни действия в дебелашката светлина на описанието ти, но нали се сещаш че когато правят акция по повод престъпление, а не просто редова проверка правилата са малко по-различни ...
86
0
 
7
 
! Отговори
Шофьор преди 12 години
Споко, и на тази глупост ще и мине модата. Аз си мисля вече за каминка, пелинче, пуйка... не че имам много пари, но човек трябва и да се радва.
85
8
 
7
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"Не може да мачкаш хората, защото не си си свършил работата. Няма закон, който да забранява носенето на"И защо проверката на багажа да е "мачкане на хората"? И кой ти е казал, че някой смята за незаконно носенето на горива? Просто от полицията правят проверки, нищо повече. Ако си криминално проявен и те хванат в 00:00 с туба с нафта или бензин, много е вероятно да те привикат за разпит в РПУ-то. Вие как си представяте, че ще хванат подпалвачите - като си седят на бюрата и хвърлят боб?
84
1
 
4
 
! Отговори
куку преди 12 години
Този се приближава към парламента
83
1
 
5
 
! Отговори
до Пич - а преди 12 години
офффф, яво валентина терешкова ти е фаворит, ам нали си пич....добре че не ти е гагарин....ти сам си каза....че като един разюздан българин, само че не добавяш селянин, си се разпищовил по твой си тер тип...нали си пич..ади у лево, няма сега I-94 да ти показвам...или не заеш какво е
82
0
 
7
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Цитирам колега от друг форум - трябва да се забрани израза - пали колата и идвай! Внимайте с изразите и с тубите в колите си! Всеки с туба в багажника е потенциален извършител! Ха-ха-ха!
81
7
 
7
 
! Отговори
до 79 преди 12 години
Ако не ти е известно, да те информирам, че аптечка и пожарогасител можеш да си държиш и в купето. Цялата идея е, че дори и да спрат подпалвача, той няма да им отвори багажника. Само отчитат дейност и тормозят нормалните хора. Това е ефекта от цялата операция.
80
7
 
4
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"виж сега моето момче, казвам го от личен опит, не говоря от гледане на филми"От личен опит можеш да ми кажеш само как си си дърпал *** на снимката на Валентина Терешкова, друго не можеш да ми кажеш. Виждал си ти САЩ само от холивудските филми. При проверка в САЩ, всички в колата седят тихо и мирно! Няма подскачане, псуване и други глупости. Аз като един разхайтен българин първия път, реших че това е унизително и реших да се обадя. В резултат на което седяхме почти един час за проверка.
79
2
 
10
 
! Отговори
до 74 преди 12 години
другарю милиционер, в САЩ може да е всякак, но първо, тук сме Европа, второ нивото на полицията в САЩ и останалите страни членки на ЕС е различно (разбирай много по-високо) от нивото на недобре образования, навъсен и корумпиран български полицаи. Ще ме спират те, ще ме вадят от колата, ще ми ровят в багажника и ще ми се правят на шерифи. Айде да ме спрат така, да видиш как ще ги подпукам по устав и закон и дали няма да им спретна едно дело за полицейско насилие! Не може да мачкаш хората, защото не си си свършил работата. Няма закон, който да забранява носенето на горива, особено ако са в съответствие с изискванията - метални туби и т.н. за бензин в пластмасова туба може да ме глоби с едно фишче и толкоз. Да затегнат контрола по бензиностанциите и складовете за горива ит.н. Много има да работят, преди да заприличат поне малко на щатски ченгета нашите дебели шкебета!
78
1
 
2
 
! Отговори
до 79 преди 12 години
прав си...не знам юристката доколко е запозната или си чете само правен свят списание...те имат право да изискат обурудването на автомобила, и ти си длъжен да им го покажеш...ти говориш за съприкосновенна частна собственост, но както знаем закона тук не е достатъчно изпипан в полза на собственика....защото по тази логика ти може и от колата да не излизаш....но не е така де факто
77
1
 
6
 
! Отговори
пак до пичката преди 12 години
Само дето не споменаваш, че в САЩ няма и да си помислят да ти отварят багажника без заповед.
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
73добавен от: юристката преди 6 минутиМоже да им откжете да си отворите багажника и не могат да ви пипнат! Трябва да имат прокурорско постановление, ако нямат ДГД! Това е по закон, ама понеже не си знаете правата се води "доброволно", че сте си ги отворили.--Естествено, че ще го отворя.Все пак поне аз няма какво да крия, отварям го виждат какво има и си заминавам, а ти седи цяла нощ при тях и спори какви са ти правата. И най-лесното е"дай да ти видим триъгълника и аптечката и пак ще отвориш
75
0
 
5
 
! Отговори
rm преди 12 години
Ейй, ми аз имам туба с антифриз в багажника, и една празна от течност за чистачки, сега ако ме спрат, ще има да вися в районното.
74
0
 
5
 
! Отговори
до Пич-а преди 12 години
виж сега моето момче, казвам го от личен опит, не говоря от гледане на филми...спирали са ме доста пъти, но не съм лягал по асфалта...иначе ако направиш съмнително действие, със сигурност си на капака....разликата е както знаеш, надявам сем че там, са длъжни да то обеснят защо те спират....и своеволия нмяа, защото наистина всичко се записва, действа се по протокол, от който не мърдат грам....а тук не е точно така
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Полицаите изясняват съпричастността им към палежи на автомобили на територията на Четвърто РПУ.....не е ли логично първо да се изясни дали имат такава и после да я уточняват каква точно е .....сега 65000 *** ще искат да се направят на герои
72
2
 
8
 
! Отговори
пак от 63 преди 12 години
Могат да ме задържат, а аз да им оспоря задържането в съда със съответните неустойки. Това е съвсем друга тема. В багажника да гледат им трябва съдебна заповед. А те са отворили багажниците на половин София незаконно.
71
3
 
7
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"в САЩ ще лежиш ако им дадеш повод, не просват всеки току така, разликата е че всичко се записва от камерата в колата им...а т"В САЩ, моето момче, когато те спрат за проверка, трябва да мълчиш и да изпълняваш веднага всичко което ти кажат. Ако само един път се обадиш - "Ама защо ме спирате" или нещо подобно, веднага излизаш от колата и лягаш на земята с белезници. Казвам ти го от личен опит. Ако решиш да се дърпаш, няма да ти казвам какво се случва, пробвай сам ако имаш път натам.