МВР се активизира, души наред за палежите в София

Проверени са 2600 души, четирима се подозират за инцидентите
14 дек 2011 15:45,
153
МВР се активизира, души наред за палежите в София
Снимка: архив, Булфото

Столични полицаи задържаха 63 души при спецакция заради зачестилите палежи на коли в София, съобщиха от МВР.  В хода на операцията са проверени 1200 коли.

2600 души, сред които 93 криминално проявени, са попаднали в полезрението на полицаите.

Задържани за различни престъпления в районните управления са 63-ма. На четирима се установява съпричастността им към палежите на коли.

На бул. "Тодор Каблешков" в жк "Гоце Делчев" около 21.20 часа полицаите спрели за проверка лек автомобил "Форд Орион".

В колата пътували В.И. /24 г./ и И.Е. /35 г./. От автомобила служителите на реда иззели петлитрова туба с нафта и бутилка от два литра, съдържаща подобрител за същото гориво.

Още по темата

Криминалисти установяват съпричастността на двамата задържани към умишлен палеж на автомобил, извършен на 22 ноември.

Лек автомобил "Фолксваген Пасат" с монтанска регистрация бил проверен около 1 часа на бул. "П.Ю.Тодоров". В него се возели 32-годишният Г.Н., криминално проявен за кражби, и 17-годишно момче.

В багажника полицаите открили пластмасова бутилка с около 300 грама течност с мирис на ацетон и бензин.

Полицаите изясняват съпричастността им към палежи на автомобили на територията на Четвърто РПУ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
13
 
2
 
! Отговори
Одитор преди 12 години
До 104 "Юристката":Г-жо пише се юриска, без "т". От там на татък за какво да говорим?
109
0
 
6
 
! Отговори
келеша преди 12 години
не е като да е еднократен палеж, и да набедят някой - не върви, палежите продължават нощ след нощ, голям *** за мвр, ахахахаххахахаххаха
108
1
 
4
 
! Отговори
до 106 преди 12 години
...има един автор...Иван Хаджийски се казва, вземи го прочети, и тогава може би ще разбереш че проблема е вътре в теб, защото не те знам, и не искам...но помисли си в описаните от теб ситуации че реагираш точно както си го описал...подскачане, псуване, доглеждане на мача по време на революция, разпищовяне пред полицаи...американски..смятай, явно не са искали да има дадеш един пробит долар за това че са те спрели..та огледай се и давай съвети...но по друг начин, явно таиш гняв а не мислене, ПИЧ
107
0
 
3
 
! Отговори
келеша преди 12 години
до големия пич 106тито пък като сигнализираме, голямата файда от това!
106
1
 
3
 
! Отговори
Пич преди 12 години
" При опит от тяхна страна за отваряне на автомобила поради съмнения след като няма открити незаконно притежавани материяли "Госпожо "юристке", много се извинявам, но при положение, че вие не знаете как се пише "материяли", как изобщо се напъвате да давате някакви "юридически" съвети?! Дипломата ви от "първи частен северозападен университет" ли е (ако изобщо имате)??
105
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мвр се активизира ахахахахаххахаххаа
104
0
 
9
 
! Отговори
трябва преди 12 години
Да се криминализира носенето на кибрит,запалка, чакмак, лупа,очила!!!Да се криминализира носенето на запалителни вещества и предмети като вестници,книги,хартиени кърпички!!!Никакви дезодоранти,никакви алкохол :))
103
4
 
8
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"да застанеш на кръстовището с чери очила,един златен зъб да спраш най грубите нарушители с тел е ръка и да казваш "ми ся ко ша прайме"И защо казват - "ми ся ко ша прайме"?? Защото ти им буташ пари в ръката, моето момче. Ако *** не даваше подкупи, а сигнализираше където трябва, нямаше да има такива неща. Ама *** има права и не иска да му гледат в багажника, иска да си плаща като мине на червено, и като види, че на съседа му палят колата отива да си догледа мача. Схващаш ли къде е проблема?
102
1
 
10
 
! Отговори
конспирация преди 12 години
Това е новият метод на Дянков да стимулира потреблението. Вървете сега да си купите по една нова кола!
101
3
 
9
 
! Отговори
юристката преди 12 години
По закон ако можеш да покажеш задължителните по закон принадлежности на автомобила (пожарогасител аптечка триъгълник и т.н.) без да отваряте багажника КАТ няма право да ви кара да отваряте същия. (да не забравим че имат право да замерват грайфера и налягането на резервната гума) При опит от тяхна страна за отваряне на автомобила поради съмнения след като няма открити незаконно притежавани материяли са длъжни да преведат автомобила в първоначалното му състояние. Водача е длъжен да съдества за проверката при условие че му се покаже прокурорска заповед в която са посочени лицата които ще извършват проверката и местоположението където ще се извърши. При такава ситуация в прокурорската заповед не е задължително да бъде посочен определен автомобил. Всяко разминаване с действителноста водача има право да откаже проверка на автомобила.
100
8
 
8
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"Тук всички сте много отворени на приказки. Ако беше така всеки щеше да си превозва наркотици и бомби съвсем спокойно, защото видите ли той имал права и никой не можел да му отвори багажника"Абе какво им обянсяваш на тия диванета бе? Това е загубена нация. Всички реват, че имало престъпност, че нямало сигурност в държавата. Ама когато се наложи да съдействат по някакъв начин на полицията, те се чудят как да пречат по всички възможни начини. И после - "Ааа, ама полицичта не си върши работата!".
99
3
 
5
 
! Отговори
за Пич преди 12 години
...значи изчетох всички коментари...и само ти споменваш псуване...как ще стане...ей това е проблема че те не знаят как, и действат с "тоягата"то не е като да застанеш на кръстовището с чери очила, един златен зъб да спираш най грубите нарушители с тел е ръка и да казваш "ми ся ко ша прайме"от там идва целият проблем....че *** и пульо е полицай и си нямат никаква идея как...а сега ще вложат ресурс за да хваната 10 туби нафта, 3 антифриз и неистановена течност с мирис на ракия и веро...
98
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо Конецо е пратил да душат сушеното на КМФ!!! Де*ба и нагласените палежи. Тази вечер ще има още.. докато некой луд не ги гръмне в момента на палежа.
97
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
97, ще те видя като ти се случи. Тук всички сте много отворени на приказки. Ако беше така всеки щеше да си превозва наркотици и бомби съвсем спокойно, защото видите ли той имал права и никой не можел да му отвори багажника. Не се излагай, хем в полицията ще стоиш 24 часа, хем и актове ще плащаш след това. Решат ли ВИНАГИ ИМА ЗА КАКВО ДА СЕ ХВАНАТ!
96
2
 
7
 
! Отговори
ринго преди 12 години
души Цвърко души....станахме за смях в цяла Европа бе хора с тая некадърност на полицията да ни опази въпреки химни и потпури
95
5
 
3
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"до 88 - не те знам ти как си ги представяш, но недей да ходиш да палиш коли тогава че ще си оставиш остатъка в багажника да има за следващият път и ще те изловят"Ми те след като са толкова умни престъпниците и не може никой да ги хване, от полицията да си седят по бюрата и да не правят нищо, а? То няма смисъл - един ще им се прави на интересен и няма да иска да им покаже какво има в багажника, защото имал граждански права, другия ще ги псува ей така за удоволствие, за какво да работят?!
94
2
 
5
 
! Отговори
до 96 преди 12 години
"щом не отваряш доброволно, значи си заподозрян и е нормално да се взема заповед за няма и 1 часа"Ахахахаха. Заподозрян в какво? В това, че си знаеш правата ли.
93
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се палете, толкова! Системата е по силна от нас и е направена с цел за да може да контролира хората. 100% има начин полицията да те накара да си отвориш багажника ако не искаш доброволно. Най-малкото е ще кажат, че тази кола се издирва и ще я приберат за 24 часа за проверка, а и най лесното е да се извади прокурорско разпореждане. Вече има дежурни прокурори денонощно, щом не отваряш доброволно, значи си заподозрян и е нормално да се взема заповед за няма и 1 часа.
92
1
 
9
 
! Отговори
МВР ни пази... преди 12 години
Ами цивилните агенти и висшите полицейки шефове да си поразмърдат малко мозъците. Да видят кои хора сега съдят в СГС и други съдилища, кои са другарчетата им , какво правят последните; дали един доцент не показва на полицията, че хич я няма. Да се види дали за фирмите, занимаващи се с продажба на охранително оборудване, това не е златно време; дали и други фирми, занимаващи се със застраховка, тази обстановка сега не им е като мехлем на душите... Защото групите за палежи са няколко и всяка от посочените прослойки и фирми има полза от дестабилизация на страната . В началото е тръгнала напред една от тях, а сетне и другите са се присламчили. И всички те имат изгода от палежите. При добре изградена мрежа от цивилни агенти и информатори не е трудно проучването и излавянето на престъпниците, но седесари като леля Надка, Костов и сие *** мамата на тези информатори, наричайки ги доносници и оповестявайки техните имена. Да поосочим ли как градският прокурор на София каза името на защитен свидетел пред цялата страна и въобще не прецени (а може би си е направил предварително тази тънка сметка) какво ще стане със свидетеля нататък. Сега Цецко се чуди какво да прави. Ами да оставя пред всеки блок по един полицай на трисменно дежурство, та да станат за смях и за врабчетата на улицата... Защото едно е да имаш 56-хилядна армия, която дърпа милиарди лева за издръжка , а съвсем друго тя да бъде такава от некадърници...
91
1
 
3
 
! Отговори
до 90 преди 12 години
Всъщност независимо каква акция правят,правилата са си абсолютно еднакви и са разписаници по правилници, наредби и закони.