Борисов облича археолозите с ватенки и им дава калорифер

Лили Павлова пък ще държи чадър, за да бъде спазен графикът за "Струма"
Обновена: 11 яну 2012 19:12 | 11 яну 2012 16:40,
591
Борисов облича археолозите с ватенки и им дава калорифер
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов посъветва археолозите да си облекат ватенки и да си вземат калорифер, за да приключат в най-кратък срок разкопките и проучванията на откритата по трасето на автомагистрала "Струма" тракийска гробница от VІ век пр. н.е.  Именно това застрашава забавянето на строежа на аутобана.

Премиерът инспектира днес строителните работи на Лот 1 – Долна Диканя – Дупница, придружен от министрите Лиляна Павлова и Ивайло Московски.

Борисов заяви, че няма да чака проучванията им до август-септември.

"Облечете ватенки, ще сложите калорифери. Има сняг три дни. Ще работят, както всички работници работят в България", нареди премиерът на археолозите.

"Когато пръстта е по-твърда от керамиката, не можем да работим", опонира му археологът Анета Бакъмска.

"Ще ви я подгреем, ще докараме калорифери тук. 22 години, да не говорим 40 преди това, не е пипано и днес му е дошло времето. Ние ще върнем накрая парите на Брюксел заради това, че хладно ви било", сопна й се Борисов.

Премиерът добави, че ако е необходимо, регионалният министър Лиляна Павлова "ще идва и ще държи чадър".

В крайна сметка археолозите обещаха, че до края на юни ще се справят с проучванията на находките в района, за да не спира строителството, като заявиха, че свършеното досега е героизъм.

Още по темата

"Работим, паралелно с това проучвате, каквото има ценно, дай Боже да намерите, отива в музеите или можем да направим един музей тук отстрани", каза още Борисов.

В крайна сметка стана ясно, че графикът за окончателно завършване автомагистрала "Струма" няма да бъде променян.

Бойко Борисов гарантира навремен пуск и обеща автомагистралата да бъде открита един-два месеца преди крайния срок, който изтича през октомври 2013 г.

В края на миналата година регионалният министър Лиляна Павлова влезе в спор с археолозите, като се оплака, че те саботират изграждането на аутобана и извиват ръцете на правителството с надеждата да получат повече пари.

Борисов категорично отказа да коментира оставката на председателя на СОС Андрей Иванов. "Никакви въпроси извън магистралата", обяви премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Умният се съмнява в себе си. Простакът е убеден в себе си. Резултат от спор между двамата - умният отстъпва. Затова отгоре винаги са пошлите типове. Дразни ме тва, че безграничната пробивна алчност се замаскира под маската на дебелашки хумор, прекарва ни тиквата ей такичка, като на шегичка, чисто по байганьовски маниер.
373
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** тъпака поредната глупост на Боко Тиквата.
372
3
 
14
 
! Отговори
.. преди 12 години
Господа продажни ***, благодарим ви, че ми има. Желаейки да изпишете вежди на Бащицата, започвате да му бодете очите, с ексклузивната му помощ, естествено. За тиквочите, които не искат да видят, че царя е гол (и бос) кво да кажа... Па то и алтернативите са ни едни цветни....
371
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
btv.bg/az-reporterut/id/12/usernews/706898018-Gori_tseh_na_Orgahim_v_Ruse_v_2030.html
370
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оргахим гори.....
369
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Blog.bg
368
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прочетете какво каза Д.Камерън на г-а Меркел в едно интервю на BBC и да ви настръхнат косите,намерете го и го прочете те
367
2
 
15
 
! Отговори
някой преди 12 години
10 минути по телевизията или (платена) хвалеща статийка във вестник са по важни за този отколкото хиляди години история...PS. А за паричките за Стенли, Цветелинка и другите подобни - д не споменаваме даже!
366
25
 
14
 
! Отговори
един преди 12 години
Абсолютно прав е Бойко Борисов. 1. От 2007 г. се знае, че трябва да се направят разкопките. Защо музеят в Перник не си е свършил работата? 2. Има начин да работят и през зимата, стига да имат желание. Ами ако до пролетта иманярите решат да им свършат работата, тогава кой е виновен? Когато ми кажат за нещо "не може" ми се вдига кръвното. Типична наша народопсихология. Ако не искаш да направиш нещо, намираш причина, ако искаш- намираш начин- нали така беше?
365
2
 
14
 
! Отговори
Ruja преди 12 години
Да ви е честита две илядната и нам си коя година! Имам две новини за Вас: добрата е, че Новата нема да е като старата, лошата е, че Новата ше е по-лоша от старата. Да му мислат Траките - сега като им подгреем гробниците и там квото и да било с едни яки реотани, едни калорифери....... Ше Ми застават те на магистралите, а?!? А после ше пишат и по телевизиите, а? Много ми е интересен прототипът на Джаро, а на Вас?
364
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко да дава и по кана вино на човек и по 5-6 кебапчета, иначе няма магистрала!
363
4
 
27
 
! Отговори
титаните! преди 12 години
Сега ясно виждам умствената връзка между Тиквата, Стоичков и Пената!
362
2
 
9
 
! Отговори
ринго преди 12 години
не било чудо да обяви трудова повинност на министрите на тракийското гробище през почивните им дни те и без това никаква не я вършат поне полза от тяхното копане да има .Този екземпляр е неповторим Тато с тъпизмите си ряпа да яде
361
5
 
28
 
! Отговори
Smurf преди 12 години
" Никакви въпроси извън магистралите" Борисов аз пък имам въпроси кратки прости и ясни 1. Контрабандни цигари 2. Къде са 4 милиарда от парите в резерва 3. Защо не сме в шенген 4. Защо нафтата пак удари два лева и седемдесет стотинки 5. Кога Лукойл ще си сложат измерителни уреди 6. Защо махаш Иванов от Столичен общински съвет. А стига толкоз въпроси , че дори и на първия не можеш да отговориш без да излъжеш поне два пъти.
360
2
 
18
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Ако искате предсрочни избори излизайте на площада тук не е мястото за това
359
2
 
11
 
! Отговори
музи преди 12 години
Бат Бойко, имаш два варианта - или да заобиколиш гробището, или магистралата да спре дотам
358
3
 
28
 
! Отговори
Баро преди 12 години
Ох, този скоро ще поучава и гинеколозите...Ким Чен Ир ряпа да яде....
357
2
 
4
 
! Отговори
akud преди 12 години
има големи винилови хангари да им опъват един и да започват да копат и дано да открият нещо голямо, че и музей да има
356
0
 
1
 
! Отговори
muz[ преди 12 години
гробищата са особенно място мисъл страх от наща позиция шефа те среща на магистралата специялно за господина или борисов
355
2
 
1
 
! Отговори
Опа преди 12 години
, баси колко много компетентни коментари....айде плащам по 5 лв на коментар.