Наказват полицаи заради неадекватно поведение към близките на Мирослава

Самоубийството на Чочо било пропуск, призна МВР шефът
Обновена: 16 яну 2012 14:22 | 16 яну 2012 10:10,
222
Наказват полицаи заради неадекватно поведение към близките на Мирослава
Снимка: архив, БТА

МВР шефът Цветан Цветанов призна, че е имало служители на полицията, които не са се държали добре със семейството на убитата Мирослава и те ще бъдат наказани.

Вътрешният министър уточни пред БНТ, че става въпрос за представители на звеното за борба с организираната престъпност в Перник, които имали неадекватно поведение спрямо близките на момичето.

Какво ще бъде наказанието им ще стане ясно след среща днес между Цветанов, шефа на полицията в Перник, шефа на ГДБОП и провинилия се полицай.

След разкритията по случая близките на убитата Мирослава се оплакаха, че представителят на ГДБОП в Перник се обърнал към сестрата й Елеонора с думите "взимай пистолет и си я търси сама." 

„За мен е важно, че ние винаги сме били безкомпромисни към всяко едно поведение, което не е съпоставимо с дейностите, които са в Министерство на вътрешните работи. Но това, което пък беше дадено като изключително висока оценка, това е за директора на Областната дирекция от семейството и също така за служителите от ГДБОП, които работеха от самото начало и до самия край“, заяви Цветанов.

Още по темата
Той обеща и наказания за служителите, които допуснаха  единият от задържаните за смъртта на момичето Стойчо Стоев–Чочо да се самоубие. Цветанов определи случая като пропуск. Той обаче защити професионалните качества на полицаите и обясни тяхното поведение с преумора.

„Провежда се разследване. Полицаите, допуснали самоубийството, ще бъдат наказани, но ще се прецени тежестта на наказанието“, обеща вътрешният министър.

Относно другия задържан – Марио Любенов-Заека, МВР шефът смята, че са основателни притесненията на близките. Заека е в психиатрична клиника от 4 януари и се представя за невменяем. Вчера майката на убитата Мирослава поиска петорна психиатрична експертиза.

Цветанов изрази надежда тя да бъде обективна, но припомни, че Марио е един от основните организатори за печатането на фалшиви пари на територията на Перник и е бил задържан преди месеци.  Арестуван е за хулигански прояви, нанасяне на телесни повреди, както и за заплаха за убийство на дете.

„Това са нещата, които много пъти сме си задавали като въпрос, и това са нещата, за които винаги съм влизал в дискусия с български съд, и това са, за голямо съжаление, реалностите, в които живеем ние в България, защото има много подобни лица, които са с N на брой престъпления, с N на брой искания на мерки за задържане под стража, защото знаем, че когато те излязат навън, те правят същото“, мотивира системните си нападки към съда Цветан Цветанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
14
 
! Отговори
до 196 преди 12 години
За 22г. ,кой влезе в затвора ....?*** ,който е откраднал ---2 кокошки ,и един петел ,и е осъден ефективно на 6г. затвор /това е вярно/!
170
0
 
22
 
! Отговори
факт ли е..? преди 12 години
Факт ли е ,че не ми дават повече от 500 знака ,...ТУК...?Факт ли е ,че в Съд. система в Бг,има само два термина :"Споразумение и Условно"...?Факт ли е ,че Красьо черният беше "КАДРОВИК" в Съд. система ?Факт ли е ,че ..."ВЪРТАЧИТЕ"/телефонните измамници /от гр. Левски още обират народа /повече възрастни хора/,и са с по 13,14,15,16,...и т. н . арести ,преписки ,....и НИКОЙ от тях не е ОСЪДЕН -поне -----"УСЛОВНО"/това е най-тежкото наказание в Бг ...!
169
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
193, ако това е вярно, спец. службите трябва да намерят брънката съдия -> поръчител и да докажат, че съдията дава леки присъди поради причини, свързани с пари, корупция и т.н. От там съдията става подсъдим и влиза в затвора.
168
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сестрата казваше, че има обаждания и "има намесени полицаи". Полицията отричаше въобще да е имало обаждания. После се оказа, че обаждания наистина има. Твърдяха, че сестрата лъже, но се оказа, че не е така. Сега да се замислим дали и замесения полицай е "излъгала"
167
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 176Алооо ***, точно в този репортаж се каза, че тия въртачи са хванати от МВР и съда им е слагал всеки път пробации при положение, че още срока на предишната не е свършила или както се изрази водещия пробация върху пробация т.е. съда ги признава за виновни /значи МВР си е свършила работата/ , но постоянно ги пуска единия от тях има 5 пробации и 2 условни присъди. Значи истинския виновник за продължаващите *** телефонни набези е българския съд, разбра ли бе червена чугунена главо? Какво има общо ЦЦ с това, че корумпирания ни съд ги осъжда условно или с пробация, вместо да ги бутне в затвора за по 10+ години. Стига с тая комунистическо-Гьобелсова демагогия! За това скоро избори няма да спечелите, защото на лъжи и измами няма как да спечелите сърцата на хората, напротив отвращавате ги!
166
1
 
8
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
С какво ги наказват - ще им дадат парична премия или 10 дни платен отпуск?
165
0
 
10
 
! Отговори
до 179 преди 12 години
Всички са заедно ,....полицията е посредникът,във всички далавери -----ВЕРВАЙТЕ МИ !За 22г.,това се доказва постоянно .....*** ,до това води ,да му мислят ----идните поколения !Факт ли е ,че всички държавни институции са ---корумпирани ---22г.?Факт ли е ,че в Бг ценностите са ---ДАЛАВЕРА И ТЪРГАШ----22г...?Факт ли е ,че всичко се покрива ,за да няма ---опетнена институция ...22г.?Факт ли е ,че всичко и повсеместно се продава в Бг ,...дипломи ,книжки за шофьори,изпити ...?
164
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В момента е важно при анализа на това какво се е случило, МВР да успее да намери брънката криминален контингент <-> служебни лица от местните служби. Убийството на свидетеля показва силната заинтересованост на лице, вероятно управляващо целия процес по отвличането, информацията да не излезе наяве.
163
3
 
5
 
! Отговори
ЕДИН ВЪПРОС..? преди 12 години
На кого служи полицията в гр.Перник /даже в цялата страна в Бг /......на народа ,или на престъпниците ?Само питам ....?
162
2
 
7
 
! Отговори
бавно развиващ преди 12 години
Не е пропуск Цецо те толкова могат ,не ги наказвай
161
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако това е вярно, което го е казал този от ГДБОП в Перник, значи е много отворен ***. На него му плащат заплатите такива, като родителите на Мирослава. Да не подценяваме и момента, в който други хора може и да вземат пистолетите от името на семейството и и наред с престъпниците да започнат да падат и полицаите вътре в МВР, замесени по случая. Защото такива има и в момента ги прикриват.Жилетката с плочката титан няма да ги спасят, пък ако ще и втора да сложат...
160
5
 
9
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Ще има наказания : мъмрене ,а при повторно нарушение по-тежко наказание преместване на работа в друго РПУ ! И все се питам за какво това семейство е поддържало приятелски отношения с тези престъпници ,след като са известни почи на целият град с криминалните си прояви ?! Не са ли си търсили аджаба сами белята ,а може би са имали общи далавери?! Полицията защо не зададе този въпрос на родителите ?
159
3
 
19
 
! Отговори
виновни преди 12 години
Не са виновни Цеци и Боко виновен е овчият народ че ги търпи
158
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ще има наказание - щото мина през медиите - по някаква случайност - а иначе - гарван око око не вади... колкото и на някой да му се иска да са възпитани полицаите - има и.... просто затова са си загубили уважението, и като срещнеш нормален - оставаш изненадан
157
2
 
6
 
! Отговори
само питам? преди 12 години
Алооо, МВР ,кога ще посетите ---"ВЪРТАЧИТЕ"/телефонните измамници /,в гр. Левски с палатите,с по13 ,14,15,16,----следствени арести ,преписки ......?...И .....НИЩО!
156
0
 
6
 
! Отговори
ХОРАТА ГОВОРЯТ.. преди 12 години
...В гр. Перник ....МВР-то е ............корумпирано .....,що ли?Има ли,... полицаи длъжници на ---ГЛАВАТАРИТЕ в гр. Перник?
155
0
 
20
 
! Отговори
Крис преди 12 години
Стига сте си играли с това БСП и това Герб. Във всяка новина намесвате тях, нека гледаме обективно. МВР подходиха некадърно в този случай. Има замесени полицаи в убийството на момичето , има много нерешени загадки. Сигурно е , че въпросния Стойчо е бил убит , или защото е знаел нещо или защото е трябвало да се намери удобен виновен. Помните ли както стана с Чората? Че беше престъпник беше, но беше и много удобно ликвидиран. МВР са намесени дали са гербери или бесепари няма значение!
154
1
 
24
 
! Отговори
Първан преди 12 години
Цветанов, вие побъркахте хората в МВР! Денонощна работа, никакво спазване на часовете за почивка, извънреден труд! Някои интересува ли се от това, че тези служители са и хора със семества, близки, проблеми? Нормално е да има преумора, нормално е да стават грешки при ситуацията, която вие създавате в МВР! Напрежение, натиск, заплахи, недокомплект и държане на хората в страх!
153
4
 
16
 
! Отговори
не е важно преди 12 години
Моето категорично мнение е, че всеки убиец ТРЯБВА да се "саумобива", защото в България полза от съд няма. Ако беше жив дали щеше да има възмездие? Ето че втория е луд.
152
2
 
25
 
! Отговори
ся преди 12 години
Неадекватно поведение прояви и примиера. Той как ще бъде наказан? И започна да се говори за наказания едва след високото обществено възмущение, а за поведението на МВР в този случай сестрата Елеонора докладва от самото начало на случая. Цветанов сега иска да замаже положението, както се опитваше да замаже Катуница, но като размажеш л... то продължава да мирише. Цялото МВР в Перник яко насмърдя и единия убиец се САМОуби с три куршума, а другия бил шизофреник. СМРАААААД