Наказват полицаи заради неадекватно поведение към близките на Мирослава

Самоубийството на Чочо било пропуск, призна МВР шефът
Обновена: 16 яну 2012 14:22 | 16 яну 2012 10:10,
222
Наказват полицаи заради неадекватно поведение към близките на Мирослава
Снимка: архив, БТА

МВР шефът Цветан Цветанов призна, че е имало служители на полицията, които не са се държали добре със семейството на убитата Мирослава и те ще бъдат наказани.

Вътрешният министър уточни пред БНТ, че става въпрос за представители на звеното за борба с организираната престъпност в Перник, които имали неадекватно поведение спрямо близките на момичето.

Какво ще бъде наказанието им ще стане ясно след среща днес между Цветанов, шефа на полицията в Перник, шефа на ГДБОП и провинилия се полицай.

След разкритията по случая близките на убитата Мирослава се оплакаха, че представителят на ГДБОП в Перник се обърнал към сестрата й Елеонора с думите "взимай пистолет и си я търси сама." 

„За мен е важно, че ние винаги сме били безкомпромисни към всяко едно поведение, което не е съпоставимо с дейностите, които са в Министерство на вътрешните работи. Но това, което пък беше дадено като изключително висока оценка, това е за директора на Областната дирекция от семейството и също така за служителите от ГДБОП, които работеха от самото начало и до самия край“, заяви Цветанов.

Още по темата
Той обеща и наказания за служителите, които допуснаха  единият от задържаните за смъртта на момичето Стойчо Стоев–Чочо да се самоубие. Цветанов определи случая като пропуск. Той обаче защити професионалните качества на полицаите и обясни тяхното поведение с преумора.

„Провежда се разследване. Полицаите, допуснали самоубийството, ще бъдат наказани, но ще се прецени тежестта на наказанието“, обеща вътрешният министър.

Относно другия задържан – Марио Любенов-Заека, МВР шефът смята, че са основателни притесненията на близките. Заека е в психиатрична клиника от 4 януари и се представя за невменяем. Вчера майката на убитата Мирослава поиска петорна психиатрична експертиза.

Цветанов изрази надежда тя да бъде обективна, но припомни, че Марио е един от основните организатори за печатането на фалшиви пари на територията на Перник и е бил задържан преди месеци.  Арестуван е за хулигански прояви, нанасяне на телесни повреди, както и за заплаха за убийство на дете.

„Това са нещата, които много пъти сме си задавали като въпрос, и това са нещата, за които винаги съм влизал в дискусия с български съд, и това са, за голямо съжаление, реалностите, в които живеем ние в България, защото има много подобни лица, които са с N на брой престъпления, с N на брой искания на мерки за задържане под стража, защото знаем, че когато те излязат навън, те правят същото“, мотивира системните си нападки към съда Цветан Цветанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
12
 
! Отговори
Алоо, Цветанов...., преди 12 години
Всички полицаи ,заедно с шефа на---- МВР ---Перник са корумпирани ,и са зависими от ----ГЛАВАТАРИТЕ на града !Наказанието трябва да е :Всички да се уволнят ,и да им се образува ---предварително производство !Това важи и за всички районни МВР-та ,във всички градове на БГ ---/проверете ги ,за ваша информация,то друго няма да предприемете /...!
110
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕДИНСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ ВЕЧЕ Е НА УЛИЦАТА И С КОЛОВЕТЕ ПОВЕЧЕ НЯМА НАКЪДЕ ,АКО СЕ НАДЯВАТЕ НА ЗАПАДА ИЛИ НА ИЗБОРИ ,ЧЕ ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ У НАС НЕЩАТА ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕТЕ ,ТОЧНО С БЛАГОСЛОВИЯТА НА ЗАПАД ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 22 ГОДИНИ НИ УПРАВЛЯВАТ НАЙ ДОЛНАТА И ПРОДАЖНА И КРАДЛИВА ПОЛИТИЧЕСККА ВЪРХУШКА КОЯТО Е МНОГО УДОБНА ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА ЕС, САЩ И ИЗРАЕЛ ,НОЖА ОПРЯ ДО КОКАЛА И ВЕЧЕ Е ВЪПРОС ЗА ФИЗИЧЕСКОТО НИ ОЦЕЛЯВАНЕ И НА ДЕЦАТА НИ
109
3
 
8
 
! Отговори
Докторо до 118 преди 12 години
Абе *** винаги е имало трагедии,но никога не е имало премиер който да обавява за успех откриването на трупа на девойката и да се хили като тиква докато обяснява как Цецо трябва да нахрани кучето със следващата си заплата и на роднините да им казва,че трябва да се извинят на полицията, която не си върши работата,както и вътрешен министър който да обяснява,че било пропуска самоубийството с три куршума.Ти ми кажи как човек се самоубива пред очите на полицаите с три куршума в гърба и те го гледат
108
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПЪРО УБИХА МОМЧЕТО ОТ КАТУНИЦА ЗА ДА СТРЕСНАТ *** А СЕГА УБИХА И ТОВА МЛАДО МОМОЧЕ,ЦЕЦОО ЦЕЦО ТРИ ДЕЦА ИМАШ ЩО ЗА *** СИ БЕ МАМА МУ СТАРА,АИ ОНЯ КАРАТИСТ Е ЯСЕН НО НА ТЕБ КАКЪВ ПРОФИЛ ТРЯБВА ДА ТИ ИЗГРАДИ ЧОВЕК
107
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
стига бе,комунисти!Човека се е самоубил с три куршума от срам,че перфектните полицаи са го заловили само след месец.Че и контролен в главата си е пуснал.А за кучето не сте прави.Сега ще го повишават.От ПКСС ще го правят сержант в МВР.
106
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов и печ! От него нищо не става, барабар с престъпния му ортак Борисов!
105
2
 
13
 
! Отговори
Да преди 12 години
виновни са Тройната коалиция и Станишката, и бившия военен министър - и той е от Перник, и Доган е виновен, и Царя е виновен,
104
6
 
24
 
! Отговори
89boy преди 12 години
Да накажат и бойко с един куршум в главата
103
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев е виновен бе! Ако не е той, то е П!ърванов
102
8
 
5
 
! Отговори
анализатор преди 12 години
Екрана на компютъра ми почервеня от слюнките на неграмотни ***.Когато изгоряха много хора във влака на Червен бряг по времето на Станишев,тия плюнчовци мълчаха като дръвници.Причината още не е установена,защото не им изнасяше.
101
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанката е гола вода! Пожелавам им на него и Боко да им се случат същите неща, както с Мирославка! Всъщност пожелавам го на всички гербери! Ще отида да ям пържоли пред домовете им дори! Тогава Мирославка ще бъде отмъстена!
100
5
 
8
 
! Отговори
референдум преди 12 години
Що се заблуждавате, че някой е гласувал за герб, бе? Ония чували с бюлетините да не са били пълни с чорба? Изборите за президент ги нареди полицията, а изборите за боко , малко по интелигентно ги нареди родната номенклатура. Не беше ли Първанов, дето направи от боко генерал?! Нали след безбройните му провали, въпреки всичко, приехме, че не е комунист от коляно, минал през съответните школи. Дори референдум да има, резултатите му ще са програмирани, но не от нас с вас. Така, че си живейте живота.
99
1
 
6
 
! Отговори
Пес преди 12 години
Премиерът ясно определи каква е работата на Цветанов - да храни кучето.Имаше един стар виц по повод неуспялото скачване при полета на Г. Иванов и Рукавишников: Изпратили в космоса две обучени кучета и нашия пръв космонавт.Подали им сигнал и обучените питомци си свършили работата като натиснали с муцунка определените бутони.Зачакал и нашият човек.По едно време в слушалките прозвучала заповед: "Гоше, нахрани кучетата!" Онова беше виц.Сега с пържолките не е...
98
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откак ни натисна тая демокрация само в добричко са изчезнали маса деца ,убийствата на невинни българи по села и паланки от озверели *** тумби тръгнали като марокански скакалци да грабят и убиват вече даже не е новина,тоталния грабеж наречен приватизация донесе на българския народ ,загуби за милярди , мизерия и безработица ,скоро видях моята учителка по география от прогимназията вече пенсионерка да бърка в контейнера ,и ако някой още вярва в тези евро-атлантически(ценности) е пълен ***
97
4
 
10
 
! Отговори
Да преди 12 години
защо пак ще наказват редовите полицаи - НАКАЗАНИЕТО ЗАСЛУЖАВАТ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ - изцепките и тъпанарщините са на Борисов и Цветанов
96
1
 
4
 
! Отговори
до 69 преди 12 години
Може и да не съм отвличан но ти положително си живял до сега в ковьоз и не знаеш че на отвлечения не се дава да говори свободно по телефона.
95
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОСТАВКА НА МВР НАЧАЛНИЦИТЕ ЦВЕТАНОВ И БОРИСОВ!
94
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъпите червени кратунковци ще дъвчат пържолника на Бат Бойко още 2 мандата най-малко, таман напълно да изкукат от злоба!
93
3
 
12
 
! Отговори
Българин (истинския) преди 12 години
Очаквам да видя "новата гражданска съвест" на обществото-смелите футболни агитки,да отидат и защитят семейството на убитата Мирослава.Как мислите,дали ще ги видим пред терасата на блока на Заека?А дано,ама надали?
92
1
 
13
 
! Отговори
До 89 преди 12 години
Ти долна *** ,*** мръсен ,гей извратен тука не става на въпрос за червени или пембени нещата излизат от контрол посяга се на деца ,моли се някой ден и на твоята куха безполезна тиква да не се случи та тогава друга песен ще пееш мръсен герберист държавата я превърнахте във *** на престъпници